Belasting discriminatie

klassenjustitie in Nederland

Onschuldig, maar geen schijn van kans binnen het Nederlandse stelsel van belasting, bestuursrecht en hoger beroep bij de Raad van State.

Door jarenlang vol te houden kon een kleine minderheid van parlementsleden en journalisten boven water halen dat vooral mensen met een laag inkomen ten onrechte werden vervolgd voor fraude met belasting en toeslagen.

De affaire is erkend, de regering is afgetreden maar blijft nu al maandenlang gewoon door regeren, de ambtenaren die wetten overtraden bleven op hun post of kregen promotie, maar de slachtoffers zijn nog steeds niet gecompenseerd en gerehabiliteerd.

Maar discriminatie door de Nederlandse overheid blijft niet beperkt tot ouders met een laag inkomen die recht hadden op kinderopvangtoeslag.

Bejaarden en zieken

Inmiddels blijkt dat meer mensen met lage inkomens door de belastingdienst werden geselecteerd voor de behandeling als fraudeur. Bejaarden en zieken met een laag inkomen, hoge zorgkosten en recht op belastingaftrek, kregen de zelfde behandeling. Onschuldig vervolgd als fraudeur, geen kans op een eerlijk proces, geen rechtshulp, gegarandeerd rechteloos in hoger beroep bij de Raad van State.

Belastingconsulent

Omdat de belastingregels gecompliceerd zijn, laten veel mensen hun recht op belastingaftrek onbenut. Wie er wel gebruik van maakt heeft vaak hulp van een administrateur of belastingconsulent. Alleen wie veel geld heeft kan een dure belastingadviseur betalen. Gespecialiseerde bedrijven regelen de constructies met vestigingen in buitenlandse belastingparadijzen. Grote multinationals kunnen met de Nederlandse belastingdienst afspraken maken over belastingvoordelen, zodat bijvoorbeeld Shell hier helemaal geen belasting hoeft te betalen. Nederlandse aandeelhouders van grote huisjesmelkers die in die belastingparadijzen zijn gevestigd hoeven over hun opbrengst ook niets af te dragen. Dat is voor de meeste Nederlanders niet weggelegd. De dure belasting consulenten zijn voor gewone mensen onbetaalbaar. Leuke afspraken maakt de belastingdienst niet met de gemiddelde belastingbetaler.

Nederlanders die de dure kantoren niet kunnen betalen, kunnen toch gebruik maken van aftrekmogelijkheden van de inkomstenbelasting. Daar hebben ze vaak wat hulp bij nodig van iemand die de ambtelijke regels beter begrijpt en ze een vriendendienst bewijst. Ook kleine administrateurs helpen wel eens met de aangifte.

Kleine hulpverleners

De Nederlandse belastingdienst blijkt nu ook al jaren te jagen op die kleine hulpverleners. Het recept is gelijk: Zonder proces gebrandmerkt als fraudeur. Vervolgd en financieel kapot gemaakt. Geen kans binnen de rechtspraak, omdat de rechter de belastingdienst gewoontegetrouw gelijk geeft. Uitgesloten van rechtshulp en tot aan de Raad van State al bij voorbaat in het ongelijk gesteld blijken de kleine administrateurs ook slachtoffer van de Nederlandse klassenjustitie. Het gros van de Nederlandse pers bejubelde die vervolging van kleine hulpverleners. Alweer is het een kleine minderheid die aan het onrecht aandacht geeft.

Lees:

https://www.groene.nl/artikel/je-bent-een-oplichter-wegwezen?

Armoedebureaucratie

In Nederland maakt armoede verdacht. De eisen die aan de burger worden gesteld zijn niet te betalen van het veel te lage inkomen dat een deel van de bevolking ontvangt. Wie het toch lukt om te overleven wordt daarom extra gecontroleerd.

Algoritmen

De gebruikte algoritmen selecteren minvermogenden uit, maar ten onrechte wordt de schuld gelegd bij de automatisering. Want een computersysteem doet uit zichzelf niets. De discriminatie moet worden ingeprogrammeerd, voordat het systeem functioneert als een middel van klassenjustitie. Correctie wordt belemmerd, want de rechtspraak – van toewijzing van rechtsbijstand, via de rechter, tot aan de Raad van State – is doordrenkt van klassenjustitie.

Uiteindelijk is het de politiek, die dat systeem tolereert, verdedigt en zelfs nu nog blijft doorgaan met nieuwe wetgeving die de burger benadeelt en rechteloos maakt.

Na de toeslagen affaire 24 oktober 2021

Big Brother kent geen Privacy bescherming 9 januari 2020

En de Nederlandse burger kiest keer op keer politici die de gewone burger benadelen.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Belasting discriminatie”

 1. Ik heb de kamerdebatten niet altijd zo gevolgd als ik de laatste tijd doe. De mogelijkheden om dat via internet te doen waren er vroeger niet. Maar het valt me op dat de parlementsleden nauwelijks tijd krijgen om stukken te lezen en ook belachelijk korte spreektijd krijgen. Daarbij gaan bewindslieden beantwoording van vragen uit de weg. Ze praten tijd vol, maar geven geen antwoord. Daarna mogen parlementsleden niks meer vragen of opmerken. Zo kom je natuurlijk niet tot goede wetgeving.

  Als er dan ook nog geen aandacht is voor de uitwerking van de regels en niemand verbetering wil, dan is het een wonder dat er niet nog veel meer mis gaat.

  Like

   1. Dat hoopt iedereen natuurlijk. Ik vind het verontrustend dat het nu juist is gegaan om gewone bejaarde burgers. Gepensioneerden meestal. Met een aftrekpost voor ziektekosten. Vroeg of laat komen we daar allemaal een keer aan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

%d bloggers liken dit: