Corona debat 15-12-21

data bijgewerkt t/m 15 -12-21

Het 44ste corona debat van de lage landen.

Over de boosterprikken werd gevraagd waarom dat zo stroef loopt. Er zijn inloop stations geweest waar ieder die dat wil een prik kan krijgen, maar dat wil Hugo niet. De website waar een afspraak gemaakt kan worden werkt slecht en het telefoonnummer voor afspraken is overbelast. De termijn waarop de booster genomen zou moeten worden is ook weer verschoven van 6 maanden naar 3 maanden. Ondertussen wil Hugo dat het op volgorde van leeftijd gebeurt, maar nu worden 60 jarigen geacht geprikt te worden terwijl 70 jarigen nog wachten wanneer ze een prik mogen. Of die booster werkt tegen Omicron is ondertussen nog niet zeker door te weinig Nederlandse gegevens over Omicron.

Terwijl iedereen die een prik wil belemmeringen tegenkomt, blijft Hugo mensen die niet willen dwars zitten met maatregelen. Er worden ook nog jonge mensen en kinderen gevaccineerd. De gezondheidsraad heeft negatief geadviseerd over kindervaccinatie. Maar Hugo wil mooie percentages halen.

Veel opmerkingen over de onlogische maatregelen, ineffectiviteit, ontkennen dat scholen dicht gaan en het dan toch doen op een moment dat niemand meer tijd heeft om zich voor te bereiden.

Opvallend vond ik het moment dat Attje Kuiken door krijgt dat Hugo de geschiedenis herschrijft om er zelf beter uit te zien met zijn stuntelbeleid. Daarna blijkt steeds duidelijker dat de ijdelheid van Hugo effectief beleid in de weg zit. Hij wordt herinnerd aan de werkelijkheid, maar de leugens blijven uit zijn mond rollen.

Als Haga vraagt om meer verdraagzaamheid en respect voor de mening van een ander valt Kuiken hem aan omdat ze vindt dat hij misinformatie verspreidt. De verdeeldheid is gezaaid en de tegenstellingen worden benadrukt.

https://youtu.be/Q-eZ1G7R6qs

Op de ochtend was de stand van zaken in de gezondheidszorg besproken in verband met corona. Gegevens gepresenteerd door het RIVM. Opvallend was hier de opmerking van Van Dissel, dat de Astra Zenica vaccinatie niet werkt tegen de Omicron varianten van het corona virus.

Of de andere vaccins nog wel iets doen werd niet duidelijk, maar de bescherming is wel aanzienlijk afgenomen. Dat is al geruime tijd gebleken, helaas. Veel gevaccineerden worden toch ziek. Gisteren werd ik hier in de commentaren op mijn blog nog aangevallen door aanhangers van het officiële beleid. De ineffectiviteit van de vaccins mocht ik niet noemen. Vandaag bevestigde Van Dissel het zelf.

Beide besprekingen zijn ook achteraf te zien via Youtube zodat je niks hoeft te missen en kunt doorspoelen wat je niet interesseert.

Kuzu bedankte Hugo omdat die afscheid gaat nemen. Een goede maar wrange tekst.

https://youtu.be/ob8upI9ofC8

OMICRON

Inmiddels blijkt dat het Engelse eiland in enkele dagen volledig besmet zal zijn met de Omicron mutant van het corona virus, maar dat de Delta variant veel minder voorkomt.

Uit het Zoe onderzoek blijkt dat de meeste met Omicron besmette mensen ook in de U.K. niet erg ziek worden. Wel is er een probleem met services die personeel moeten missen, omdat die besmet zijn en thuis moeten blijven. De essentiële beroepen kunnen niet thuis werken en worden met velen tegelijk ziek. Op dit moment worden volgens ZOE ongeveer een miljoen mensen per dag besmet op het Britse eiland. Ze herstellen meestal wel. De overheidscijfers zijn lager, maar de regering maakt zich ongerust. Het lijkt daar tot nu toe vooral een organisatorisch probleem en minder een volksgezondheidsprobleem omdat de meesten alweer snel genezen.

Volgens de cijfers die Nederland aan de WHO doorgeeft, geneest sinds 5 november 2021 in Nederland niemand meer van corona:

RIVM corona cijfers 5 november 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2177707
Totaal overleden: 18517
Totaal genezen: 1993056

RIVM corona cijfers 15 december 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2920438
Totaal overleden: 20255
Totaal genezen: 1993056

Zou in Nederland werkelijk niemand meer genezen?

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 15 december 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

3 gedachten over “Corona debat 15-12-21”

  1. In de media zijn nu zo veel tegenstrijdige berichten over die nieuwe mutant. Je zou verwachten dat onze deskundigen van het RIVM meteen onderzoek zouden doen, zodat we weten waar we aan toe zijn. Maar van die kant hoor ik dat we moeten afwachten hoe erg dit virus blijkt te zijn. Daar hebben we toch geen onderzoeksinstituut voor.

    Ik zou willen dat ze de Zuid Afrikaanse gegevens opvragen en daaruit hun conclusies trekken. Misschien zijn er Afrikaanse huismiddeltjes die goed werken. Zo hadden onze grootmoeders ook middeltjes voor allerlei kwalen, waarvan sommige goed werken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: