Sprookjes

data bijgewerkt t/m 16 -12-21

Nederlanders vertellen al vele jaren hun kinderen een leugen.

Dat wordt gevierd met snoepgoed en cadeautjes voor wie braaf is.

De eerste die een kind vertelt dat Sinterklaas niet bestaat kan op boosheid rekenen. Zelf was ik ook boos. Na de tweede ging ik twijfelen. Bij de derde had ik het door. Het sprookje was geen werkelijkheid.

“Dat ook gevaccineerden besmet kunnen worden met corona en dan hoog besmettelijk zijn voor anderen, gevaccineerd of niet, dat weet inmiddels iedereen behalve een paar Nederlandse deskundigen.” schreef ik nog maar een paar dagen geleden. Sommige lezers werden boos. Het was niet de eerste keer dat ik waarschuwde voor de slechte bescherming van de vaccins, maar dit keer was ik te duidelijk. En het ging in tegen de officiële Nederlandse informatie die op de TV in kwebbelprogramma’s werd verteld.

De belofte

De Nederlandse overheid had beloofd dat alles weer veilig zou zijn als we maar allemaal een prikje namen. Alleen die paar ellendelingen die daar niet aan mee deden, die zorgden er voor dat de regering ons moest straffen met strenge maatregelen. En braaf werd er gescholden op mensen die nog geen prik hadden. Veel geld besteedde onze regering aan het buitensluiten van onwilligen en controleren van de volgers.

Bevolkingsopbouw, vaccinatiegraad, besmettingsgraad en medicatie

Een paar van mijn lezers werd boos op mij, want ik ontnam ze een illusie. Kennelijk was ik de eerste die ze de beperkingen van de vaccins uitlegde. Bovendien schreef ik dat we nog niet zeker kunnen weten hoe gevaarlijk die Omicron hier voor ons zal zijn. Ik meldde een paar verschillen tussen Nederland en Zuid Afrika: Bevolkingsopbouw, vaccinatiegraad, besmettingsgraad en medicatie. Dat kan invloed hebben op het effect van de nieuwste virusmutant die zich snel verspreidt. Ik noemde zelfs een medicijn bij naam. Dat mocht niet.

Noodoproep 14 december 2021

Het was niet de officiële informatie van de Nederlandse deskundigen. Ik kreeg boze reacties en scheld e-mails. Abonnementen werden opgezegd. Volgers verdwenen. Aaf werd zo boos dat ze mijn blog uit haar linklijstje schrapte.

Officieel

De volgende dag al, bevestigde een Nederlandse autoriteit wat ik schreef. De vaccins werken niet zo goed. Al na een paar maanden niet meer en vooral niet tegen die nieuwe virusmutant. Volgens Van Dissel van het RIVM werkt de Astra Zeneca vaccinatie helemaal niet tegen de nieuwe hoog besmettelijke Omicron mutant. In het parlement moest na aandringen zelfs minister Hugo de Jonge bevestigen dat gevaccineerden besmet worden en de besmetting ook doorgeven.

3 meter

Gisteren hoorde ik dat de Omicron mutatie zelfs mensen besmet die op 3 meter afstand van elkaar staan. Verontrustend.

Wat ik eerder schreef was op basis van wetenschappelijke publicaties en informatie van artsen die besmette mensen behandelen. Dat van die 3 meter heb ik alleen maar iemand op TV horen zeggen. Dat neem ik dus minder serieus.

Gevaccineerd of ongevaccineerd, oppassen moeten we wel, voor de nieuwste corona mutant. Nu heeft van Dissel van het RIVM het zelfs gezegd. En dan moet het wel waar zijn, toch?

Volgens de cijfers die Nederland aan de WHO doorgeeft, geneest sinds 5 november 2021 in Nederland niemand meer van corona:

RIVM corona cijfers 5 november 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2177707
Totaal overleden: 18517
Totaal genezen: 1993056

RIVM corona cijfers 16 december 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2936761
Totaal overleden: 20310
Totaal genezen: 1993056

Zou in Nederland werkelijk niemand meer genezen? Soms weet ik ook niet meer wat ik kan geloven. Maar het zijn de officiële cijfers.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan weer de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 16 december 2021. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

26 gedachten over “Sprookjes”

 1. Je blog heeft het nog lang volgehouden in dat lijstje dan, haha.

  Het maakt niets uit joh, hier in Noorwegen gooien ze de boel ook dicht. Niet zo erg als Nederland, maar toch: voor de zorg moeten de binnenspeeltuinen dicht en mogen de restaurants geen alcohol meer schenken en iedereen een kapje.

  Voor de beeldvorming: we hebben in 2 jaar 1200 doden met positieve PCR en in 11 maanden 4000 ernstige bijwerkingen van die prik. Over belasting van de zorg gesproken: die overleden mensen blijven dood maar we hebben geen idee wat die prikken op langere termijn voor schade aanrichten. De schuld van de verzonnen overbelasting wordt echter in de schoenen van de mensen geschoven die geen prikken (meer) nemen.

  In Engeland geeft het ‘RIVM’ toe dat omicron in Zuid Afrika eigenlijk geen probleem is dan daar, omdat de bevolking veel minder geprikt is en dus natuurlijke immuniteit heeft. Curieus.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is wel curieus dat ons wordt aangeraden om weer een vaccinatie te nemen waarvan al is gebleken dat de bescherming tegenvalt, maar helemaal niets wordt gedaan aan voorlichting over optimaliseren van het immuunsysteem.

   Dat iemand mijn blog uit haar bloglijstje haalde vond ik wel opvallend. Ook de manier waarop ze met gekopieerde overheidsteksten reageerde. Volgens een lezer betaalt de overheid bloggers om dit te doen. Veel zal het niet opleveren, want zo veel lezers heeft ze nou ook weer niet. Ik zou er mijn ziel niet voor verkopen.

   Over de vitaminen en mineralen schreef ik eerder:

   Corona gegevens en beleid november 2021

   Like

 2. De waarheid kan ongemakkelijk zijn maar dreigen en schelden lossen niks op, waarschijnlijk een uiting van frustratie en onmacht moet je maar denken.
  Van Aaf verbaast me de actie jou te verwijderen, ik weet zij bang is en vertrouwen in de overheid en vaccins heeft maar ook open staat voor andere meningen.
  Dat er niks over vitaminen en mineralen gedeeld wordt vanuit overheidswege verbaast mij ook steeds.

  Verder bekruipt mij met het verstrekken van de tijd een steedsonaangenamer gevoel over alles…

  En ga voorál zo dóór, blij met jouw goed gefundamenteerde en genuanceerde berichtgeving.
  Dat maar veel mensen zelf mogen gaan nadenken.🙏

  Like

  1. Aaf denkt dat ze overal verstand van heeft. Ze papegaait het eerste wat ze tegenkomt na en dat is volgens haar dan de waarheid en de enige waarheid. Ze kan niet hebben dat anderen beter op de hoogte zijn. Stel je voor, dat een link op haar blog duidelijk maakt hoe ondeskundig ze is. Dus is er ook censuur op de blog van Aaf.

   Like

  1. Aan Sinterklaas mocht je vroeger ook niet twijfelen, geloof ik. Op school vertelden ze dat in ieder geval wel.
   Ik denk dat het psychologisch het zelfde werkt als nu met die onrealistische beloften van Hugo. Wie daar in wil blijven geloven wordt niet graag uit de droom geholpen. Maar ik ben geen zielenknijper, natuurlijk. Misschien dat Henk50 wat dat betreft deskundiger is.

   Like

 3. Mijn oudste dochter is gevaccineerd en werkt bij Sanquin, volgens haar helpt het vaccin om het virus niet te laten muteren. Als er nu maar genoeg mensen gevaccineerd zijn, zullen de mutaties ook stoppen.
  Waar of niet waar, zij is uiteraard gevaccineerd, ik pas voorlopig nog, afstand houden en drukte vermijden lijkt mij nog steeds de aangewezen weg.
  Lily

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat corona virus heeft al veel mutanten opgeleverd. Je zou het een snel muterend virus kunnen noemen. Maar lang niet alle virussen worden zo vaak geanalyseerd, dus misschien muteren ook andere virussen even snel. Zichzelf kopiëren is wat een virus doet. Daarbij maken ze fouten en dan heb je een mutant. Daarvoor gebruikt dit virus menselijke cellen als bouwmateriaal. Het kopiëren en muteren is dus pas mogelijk nadat iemand is geïnfecteerd en een cel is binnengedrongen. Omdat infectie helaas mogelijk is gebleken bij gevaccineerde en ongevaccineerde mensen, zullen mutanten ontstaan in beide groepen.

   Ook andere vaccins kunnen geen besmetting voorkomen. Het helpt je lichaam het virus te herkennen, zodat het afweersysteem snel ingrijpt na besmetting. Wat zo teleurstellend is aan de corona vaccins, is de korte werkingsduur. Best eng, vind ik. En jammer dat er geen overheidsinformatie is over vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft voor een goede afweer.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb vanaf het begin al gezegd, dat dit vaccin veel te snel is doorgevoerd en gericht op de alfa-versie van het virus. Ik geloof in goede vaccinaties, die doordacht en uitgebreid getest worden, dit is een “haast” vaccin.
    De regering heeft ook teveel aangestuurd op de gedachte, dat als je gevaccineerd bent, alle leed is geleden, wat een illusie is, want de bescherming is geen 100%, maar blijkt ook kortwerkend.
    Hoe zit het met het eigen immuunsysteem als je om de zoveel maanden opnieuw een vaccinatie nodig hebt om het virus buiten het lichaam te houden?

    Daarnaast maak ik me ook zorgen over nieuwe virussen: in 2002\03 het Sars virus, in 2009 de Mexicaanse griep, die mijn jongste dochter heeft gehad en nu dus Covid, ik vind dat nogal kort op elkaar, wat wordt het volgende virus?
    Wat betreft vitamines en mineralen, rust orde en regelmaat, dat “bekt” niet zo stoer als een vaccin, wat alles zou oplossen…

    Trouwens bedankt voor je onderbouwde artikelen, het geeft de burger moed, dat er ook nog helder denkende mensen zijn!

    Lily

    Geliked door 1 persoon

   1. Bericht gelezen.
    Het lijkt er al langere tijd op, dat digitale controle door de Nederlandse overheid belangrijker wordt gevonden dan volksgezondheid. Ik wil daaraan toevoegen, dat ik niet binnen wil, waar een QR code vereist is. Mensen kunnen allemaal besmettelijk zijn, maar de gebrekkige voorlichting en die QR pas geeft ze het idee dat ze veilig zijn. Ze zullen dus geen voorzorgen nemen.
    Daar wil ik niet zijn.

    Geliked door 1 persoon

 4. Al maanden volg ik jouw serieuze en gedetailleerde berichten. Altijd goed onderbouwd en neutraal van toon daar waar het data betreft. Het zegt heel veel over de mensen zelf die menen de boodschapper te moeten straffen wanneer de boodschap hen niet bevalt. Er wordt steeds meer bekend over corona en beleid en adviezen zouden zich daaraan moeten aanpassen. Dat heet voortschrijdend inzicht. Als mensen na bijna twee jaar zich nog steeds aan het narratief van maart 2020 willen vasthouden dan willen ze het gewoon niet weten. Ik bewonder overigens je doorwrochte manier van werken en je dossierkennis. En dan nog tot slot: één bron is geen bron. Maar dat wist jij al lang.

  Geliked door 2 people

  1. In Nederland wordt veel minder dan in Engeland geanalyseerd met welke mutant iemand is geïnfecteerd. Hier worden af en toe steekproeven genomen. De cijfers zijn dus niet zo goed vergelijkbaar. Maar de berichten vanaf het Engelse eiland wijzen op een snelle verspreiding. Bij eerdere mutanten volgde Nederland even later het Engelse besmettingsbeeld.

   In de U.K. wordt nu wel gezegd dat niemand aan besmetting ontkomt. Ik weet niet of dat zo is. Maar wie een kleine hoeveelheid virusdeeltjes binnenkrijgt wordt veel minder ziek dan wie ineens heel veel binnenkrijgt. En voor een goede afweer zijn voldoende vitaminen en mineralen nodig.

   Er is dus nog wel iets dat we zelf kunnen doen om ons te beschermen.

   Like

  1. Dat zou heel fijn zijn. De gegevens uit Zuid Afrika wijzen in die richting. Maar of dat ook hier zo werkt, dat weten we niet. Het is afwachten en ondertussen jezelf beschermen, zo goed als dat hier mogelijk is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

%d bloggers liken dit: