Alles dicht

corona data bijgewerkt t/m 18 -12-21

Alweer een perspresentatie met nieuwe corona maatregelen in Nederland. Een harde lockdown voor bedrijven.

Live te zien op NPO politiek, RTV IJsselmond , RTL 4, RTL Z en achteraf weer via Youtube te bekijken.

Alles gaat dicht. Een harde lockdown tot 14 januari, dus met de feestdagen is alles gesloten behalve de supermarkt.

De soort van interim regering van Nederland heeft alvast laten uitlekken dat tijdens de kerstdagen maximaal 4 bezoekers in huis mogen komen, op andere dagen maar 2. Buiten mogen maximaal 2 mensen elkaar ontmoeten.

Maar ook kerstinkopen zijn niet meer mogelijk. Geen cadeautjes en geen leuk jurkje meer kopen. Om 17 uur waren de “niet essentiële winkels” vandaag al dicht. Op het internet was bij de openingstijden al te zien aan de live bezoekers registratie dat er topdrukte was. Wie zo verstandig was om aankopen uit te stellen tot het minder druk zou zijn in de winkels, heeft pech. De lockdown gaat direct morgenochtend om 5 uur in, dus op het moment dat volgens de eerdere berichten winkels en andere gelegenheden open mochten.

Naast wat al is uitgelekt, blijkt het ook op oudjaarsavond toegestaan te zijn om 4 gasten thuis te hebben. Supermarkten mogen weer tot 20 uur open blijven. Drogist en apotheek mogen open blijven en ook de bibliotheek en tankstations mogen open. Andere winkels, restaurants, alle horeca moeten dicht. Afhalen en thuisbezorgen is wel toegestaan. Theaters en evenementen zijn weer gesloten.

Iedereen mag buiten een beetje gaan rennen en lopen. Amateursport in clubverband is niet toegestaan voor mensen boven 18 jaar, professionele wedstrijden alleen zonder publiek. Contactberoepen mogen alleen werken als het medisch is.

Alle scholen, basis school en buitenschoolse opvang, tot en met de universiteit, gaan dicht tot 8 januari. Misschien wordt dat ook dit keer weer verlengd. Voor kinderen van mensen die niet thuis kunnen werken is wel opvang beschikbaar. Daar is weer een lijst met cruciale beroepen voor. Examens en tentamens gaan wel door.

Er komt geen avondklok en mensen mogen gewoon hun huis uit. Er is in de avond niets meer open om naar toe te gaan, maar je mag wel de vuilnisbak buiten zetten, de hond uitlaten, of zomaar een wandeling maken. Zolang je geen mensen ontmoet. Je hoeft dit keer dus geen hond te nemen als excuus om naar buiten te mogen, zodat er straks ook geen afgedankte honden weer naar het dierenasiel moeten.

Opnieuw wordt verteld dat ook wie eerder al gevaccineerd was en wie de ziekte al heeft gehad, nog steeds besmet kan worden. Aangeraden wordt vaccinatie voor wie dat nog niet deed en een derde “booster” prik te nemen als je al gevaccineerd bent. Die booster is van Pfizer maar verder gelijk aan de twee eerste prikken, die na 3 maanden al niet meer goed genoeg blijken te werken. Het is dus het vaccin tegen de eerste variant van het coronavirus uit Wuhan. Toch werkt het nu wel tegen Omicron volgens Van Dissel. Hoe ziek we hier worden van Omicron kan de coronaminister nog niet vertellen.

Waarom is nog geen aandacht gegeven aan de oorzaak van het minder ziek worden in Zuid Afrika?

Ik wordt heel somber als ik terugdenk aan wat mijn overgrootmoeder vertelde over de Spaanse griep epidemie. Die duurde naar schatting 5 jaren. Precies is dat niet vast te stellen, omdat indertijd in bijna alle landen de censuur verbood er iets over te schrijven. Iedereen zag je ziek worden en dood gaan, vertelde ze. Maar over de oorzaak mocht je zelfs niet praten. Ze overleefde 2 oorlogen en een pandemie, werd nog ouder dan 100 jaar, wat oud genoeg was om er mij als kleuter nog over te kunnen vertellen.

Premier en coronaminister

De presentatie is vanavond gedaan door RIVM spreekbuis Van Dissel, afgetreden premier en parlementslid en VVD fractielid Rutte. Ook is er weer de “coronaminister” De Jonge.

Rutte heeft na zijn aftreden wegens schending van de rechten van duizenden Nederlanders, liegen tegen het parlement en overtreding van de Nederlandse wetgeving, altijd als doel gehad om gewoon te blijven zitten en premier van de nieuwe regering te worden. Dat hij nu bekend staat als de premier van de nieuw te installeren regering en deze presentatie ook weer doet, is dus geen verrassing.

Dat Hugo de Jonge nu wordt aangekondigd als coronaminister De Jonge zou er op kunnen wijzen dat hij in de nieuwe regering de functie krijgt van coronaminister. We zullen het zien. Tot nu toe heeft zijn beleid het volgende opgeleverd:

Volgens de cijfers die Nederland aan de WHO doorgeeft, geneest sinds 5 november 2021 in Nederland niemand meer van corona

RIVM corona cijfers 5 november 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2177707
Totaal overleden: 18517
Totaal genezen: 1993056

RIVM corona cijfers 18 december 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2966744
Totaal overleden: 20420
Totaal genezen: 1993056

Zou in Nederland werkelijk niemand meer genezen? Soms weet ik ook niet meer wat ik kan geloven. Maar het zijn de officiële cijfers.

Over de nieuwste Omicron corona virus mutant is nog steeds niet duidelijk of deze schadelijker of minder schadelijk is dan de vorige telgen uit die familie. Wel is duidelijk dat deze zich veel sneller verspreidt onder alle mensen, ook wie al gevaccineerd is. Jammer, maar helaas.

Volgens berichten uit Denemarken is deze mutant erg schadelijk, terwijl uit Zuid Afrika het bericht blijft komen dat deze nauwelijks ziek maakt. Eerder beschreef ik verschillen tussen Zuid Afrika en Europa, die daarop van invloed kunnen zijn. Helaas krijgen wij van onze eigen gezondheidsdiensten geen informatie over mogelijke aanpassingen die ons even goed zouden kunnen beschermen tegen deze virus mutant.

Hier wordt geadviseerd een extra vaccinatie te nemen. Dit keer uitsluitend een Pfizer vaccin, omdat het Astra Zeneca vaccin volgens het RIVM helemaal niet tegen de Omicron mutant werkt. Hoewel wordt aangeraden nog snel een “booster” prik te halen, blijkt het in Nederland vaak niet makkelijk om die te krijgen.

Veel oudere mensen hebben nog geen uitnodiging gehad. De huisartsen mogen ze de prik niet geven. Veel medisch deskundige mensen hebben hun hulp aangeboden, maar worden afgewezen. Bij de vaccinatiestations staan lange rijen mensen in de kou te wachten.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan weer de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 18 december 2021. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Alles dicht”

    1. Stress is slecht. Dan kan je lichaam minder goed besmettingen aan.
      Dat mensen voorzichtig moeten zijn met die corona familie is waar, maar de regering geeft te weinig mogelijkheden aan. Het heeft allemaal het toontje van de boze schoolmeester.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: