Eerst beslissen, dan bespreken

Normaal – maar wat is tegenwoordig nog normaal? – vormt een afgetreden regering een tijdelijk bestuur die zorgt dat er nieuwe verkiezingen komen en een nieuwe regering wordt gevormd.

In de tijd dat de nieuwe regering nog niet is geïnstalleerd, voeren ze geen nieuwe wetgeving in. Nemen ze geen ingrijpende beslissingen. Deze groep doet dat anders.

De huidige Nederlandse regering die maanden geleden is afgetreden en daarna bleef door regeren heeft de vorming van een andere regering maandenlang geblokkeerd en gaat nu weer een volgende regering vormen.

Ze traden af vanwege ernstige aantasting van burgerrechten, waarop de minister-president zich liet ontvallen: Nu heb ik meer macht. Jullie kunnen me niet meer naar huis sturen. De ploeg bleef “demissionair” door regeren. Ze hebben al veel maatregelen en wetgeving ingevoerd die de burgerrechten aantasten en grote economische schade aanbrengen. Alles vanwege de volksgezondheid. Maar of ze met hun beslissingen de volksgezondheid werkelijk goed doen, is helemaal niet zo zeker.

In hun stijl past ook dat maatregelen worden ingevoerd en achteraf pas met het gekozen parlement worden besproken. De nieuwste maatregelen hebben we alweer te horen gekregen. Bespreking in het parlement volgt dinsdag 21 december 2021. Jurist Ellen Timmer heeft ter voorbereiding al documentatie vergaard:

Gisteren zijn nieuwe coronaregels afgekondigd, die grote schade aan onder meer het bedrijfsleven en aan de volksgezondheid [1] toebrengen, schade die zou opwegen tegen het vermeende voordeel van bestrijding van het corona-virus. De nieuwe maatregelen worden dinsdag in de Tweede Kamer besproken, aldus het bericht Kerstreces onderbroken voor debat over coronamaatregelen. Daarbij kan aan de […]

Gezond? | Nieuwe coronamaatregelen in werking getreden — Ellen Timmer – juridische artikelen en berichten

Lees ook:

Alles dicht 18 december 2021

Sprookjes 17 december 2021

Noodoproep 14 december 2021

Persconferentie maatregelen coronabeleid 14 december 2021

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Eerst beslissen, dan bespreken”

  1. We kunnen weinig doen, vrees ik. Die QR code is ingevoerd, maar ook wie dat van harte wilde gaan gebruiken heeft er niets aan. Je mag boodschappen doen en meer niet. Je mag gelukkig nog wel je huis uit, maar nergens heen. Voor een besmetting hoef je niet bang te zijn als je niemand ontmoet.

   Voor mij zelf betekent het thuisblijven, wat ik toch wel zou doen. Het is vrij koud. Ik wil nergens heen. Ik heb vandaag de rozen gesnoeid en opgebonden. Ik hoef niet persé naar winkels. Bioscoop en theater zijn waar ik woon niet bepaald aantrekkelijk. Thuis heb ik genoeg te doen.

   Maar voor anderen betekent het bijvoorbeeld dat hun bedrijf kapot gaat. In slow motion raken ze steeds verder financieel in de put. Straks zijn er alleen nog grote multinationals over en alle kleine ondernemingen zijn dan weg.

   Het meest maak ik me zorgen over het gemak waarmee burgerrechten worden aangetast. Digitale staats controle, financiële staats controle via de banken, afschaffing van contant geld, afschaffing van vrije meningsuiting, censuur, einde van zelfbeschikkingsrecht.

   Like

   1. Ben het helemaal met je eens en roep dat al bijna een jaar.
    Vorige week een bijeenkomst bijgewoond waarbij twee advocaten aanwezig waren en daar werd ik pas echt bang, ze vertelden dat we geen rechten meer hebben, alles is juridisch dichtgetimmerd.
    De enige mogelijkheid om het tij nog te keren is als meer, veel meer mensen gaan (willen) zien wat er gaande is. Maar het is zo verdomd moeilijk om er met mensen, die bang gemaakt zijn voor een virus en alle vertrouwen in de overheid hebben, over te spreken.
    Ik probeer het toch maar raak steeds meer in een isolement en in de hoek van de gekke wappie.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat probleem heb ik alleen op het internet. Fanatieke reacties en in de e-mail schelden en zo. Maar gewone echte mensen in mijn omgeving hebben ieder hun mening zonder agressie en veroordeling.

     In de supermarkt heb ik altijd rekening gehouden met besmettingsrisico. Anderen doen zoals de overheid zegt. De ene keer wel een mondkapje en de andere keer weer niet. Ik ga er van uit, dat een virus inademen beperkt kan worden met een goed medisch masker, Niet zo een wegwerp vodje. Een masker dat in de verpleging gebruikt zou moeten worden maar voor die mensen niet eens beschikbaar is. Dat masker draag ik als ik een ruimte in ga waar je onvermijdelijk de adem van anderen inademt.

     Mensen spreken me daar op aan. Waarom ik dat masker draag en waarom juist dat masker en niet een “gewone”. Daar praten we dan gewoon over. Helemaal geen agressie. Maar ik laat natuurlijk ook anderen in hun waarde. En ik pretendeer niet dat ik heel zeker weet of dat virus echt bestaat. Want als er censuur is en de overheid keer op keer liegt, kan niemand daar zekerheid over hebben.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: