Omicron besmetting onderzocht

voorpublicatie laboratorium onderzoek Omicron mutant

met corona data bijgewerkt t/m 20 -12-21

Als je voor onderzoek of behandeling in het ziekenhuis komt wordt vaak gevraagd of je toestemming geeft voor onderzoek.

Natuurlijk wordt er onderzoek gedaan naar wat je mankeert. Afgenomen weefsel kan later ook gebruikt worden voor medisch wetenschappelijk onderzoek.

Voor onderzoek naar de besmettelijkheid van de Omicron corona virus mutant is dat soort weefsel gebruikt. Longweefsel is in het laboratorium opgekweekt, zodat op levend weefsel onderzoek gedaan kon worden. Geïnfecteerd met de Omicron corona virus mutant, bleek vermeerdering van de mutant vooral in het weefsel van de hogere bronchiën plaats te vinden en minder in het weefsel diep in de longen.

Hoog in de bronchiën vermeerdert de Omicron mutant zich 70 keer meer dan de Delta mutant. Diep in de longen vermeerdert die Omicron mutant zich 10 keer minder dan de originele Wuhan corona mutant.

Dat zou verklaren waarom met Omicron besmette personen minder ziek worden, maar wel veel virusdeeltjes uitademen en dus erg besmettelijk zijn. Vooral als iemand een grote hoeveelheid virusdeeltjes inademt kan de ziekte ernstig worden.

Van dat onderzoek is een eerste wetenschappelijke beschrijving vrijgegeven voor beoordeling door andere onderzoekers. Pas nadat vele andere onderzoekers het verslag hebben gelezen en bekritiseerd kan het gepubliceerd als wetenschappelijk onderzoek. Maar het kan nu al door iedereen gelezen en het geeft voorlopig al wat meer inzicht.

https://www.med.hku.hk/en/news/press/20211215-omicron-sars-cov-2-infection

Inmiddels is bij behandeling van patiënten in de UK gebleken dat de Omicron mutant ook ernstige ziek kan maken. Dat lijkt vooral te gebeuren bij een verstoorde immuun reactie. Als de immuniteit het virus niet snel kan afvechten dan kan de immuunreactie op hol slaan waardoor die reactie schadelijk wordt voor het eigen lichaam.

Je kunt zelf zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen om je immuunsysteem in staat te stellen de virusmutanten op te ruimen.

Volgens de cijfers die Nederland aan de WHO doorgeeft, geneest sinds 5 november 2021 in Nederland niemand meer van corona:

RIVM corona cijfers 5 november 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2177707
Totaal overleden: 18517
Totaal genezen: 1993056

RIVM corona cijfers 20 december 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2992157
Totaal overleden: 20504
Totaal genezen: 1993056

Zou in Nederland werkelijk niemand meer genezen? Soms weet ik ook niet meer wat ik kan geloven. Maar het zijn de officiële cijfers.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan weer de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 20 december 2021. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Lees ook: Sprookjes

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

5 gedachten over “Omicron besmetting onderzocht”

  1. Ik vind het ook onwaarschijnlijk. Maar dat zijn de WHO cijfers. Die gebruiken de cijfers die de landen zelf aan hun doorgeven. Maar misschien is Nederland helemaal gestopt met het doorgeven van aantallen genezen patiënten, zodat het cijfer bij de WHO blijft steken op wat 5 november 2021 werd doorgegeven.

   Like

  1. In Ierland wordt in de teststraten ook een vitamine D onderzoek aangeboden. Je kunt er ook meteen vitamine D3 meekrijgen. Dit is al maanden geleden ingevoerd, nadat het aantal besmettingen hoog opliep en bleek dat de Ierse bevolking vaak vitamine D3 tekort heeft.

   Dat tekort heeft de bevolking van alle landen op het Noordelijk halfrond. We krijgen hier gewoon te weinig zon en zolang de R in de maand zit staat de zon ver van ons af, zodat het zonlicht door een dikkere luchtlaag gefilterd wordt. Het lichtspectrum dat ons dan nog bereikt is ongeschikt om in de huid vitamine D aan te maken.

   In Nederland krijgen huisartsen de instructie om niet op vitamine D aanwezigheid in het bloed te testen. Als argument geldt de kosten van bloedonderzoek. Het wordt dus niet vaak gedaan. Maar nu je weet waarom we in de winter allemaal vitamine D tekort hebben op het Noordelijk halfrond, kun je het gewoon zelf kopen bij de drogist en elke dag innemen.

   Vorig jaar kocht ik nog 365 capsules vitamine D3 voor €3,95 bij Action. Nu moest ik bij Kruidvat €17.99 betalen voor de zelfde hoeveelheid. Maar nog steeds aanzienlijk goedkoper dan een ziekenhuis opname.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: