Omicron in Australië

Corona beleid en cijfers in verschillende werelddelen

met corona data bijgewerkt t/m 24 -12-21

Australië heeft genoeg corona vaccins, maar vaccins zijn niet genoeg om het corona virus tegen te houden.

Australië voerde een rigoureus beleid om de corona virus mutanten buiten te houden. Het hele continent ging op slot.

Lockdowns en quarantaine, gewapende agenten die verkeer tegen hielden. Maar ook massa demonstraties tegen dit beleid. Toch kwam een grote uitbraak. Gevaccineerden en ongevaccineerden werden besmet. Ook in Australië is de Omicron mutant van het corona virus snel in besmettingsaantal aan het toenemen.

Corona besmettingsaantallen Australië 15-2-2020 tot 22-12-2021

Maar deze mutant bleek ook in Australië niet iedereen erg ziek te maken. Tot nu toe kan de gezondheidszorg het probleem goed aan. De besmettingsaantallen zijn hoog, maar op het hele continent is nu nog maar 1 persoon met Omicron besmetting op de intensive care opgenomen. Er zijn weinig ziekenhuis opnamen nodig. Zelfs blijken daar mensen besmet die er niets van gemerkt hebben.

Corona sterfte Australië 15-2-2020 tot 22-12-2021

De overheid trekt de conclusie: Er is een zeer beperkend beleid gevoerd in Australië om corona virusmutanten buiten te houden. Dat is mislukt. De besmettingen zijn talrijk en niet tegen te houden. Het beleid moet anders.

https://youtu.be/lbV7OZz4kaU

Vaccins, testen, maskers

Vaccins zijn beschikbaar, maar ontworpen voor de eerdere mutanten. Ze helpen niet afdoende om Omicron tegen te houden. Ze beschermen maar beperkt. Wie dat wil kan in Australië een eerste, tweede en derde prik krijgen. Ouderen, jongeren en kinderen vanaf 5 jaar kunnen vrijwillig gevaccineerd worden. Maar niemand wordt verplicht.

Het dragen van een masker wordt sterk aangeraden in besloten ruimten. Dit reduceert het aantal virusdeeltjes dat wordt ingeademd, zodat men na besmetting minder ziek wordt. Verplichting en boetes zijn niet nodig als mensen hun gezond verstand gebruiken. Afzonderlijke staten en steden kunnen verschillende regelingen hanteren. De landelijke overheid zal geen verplichtingen opleggen, aldus de premier van Australië. De bevolking is zelf voldoende in staat om risico situaties in te schatten. Niemand wil opa en oma ziek maken door met een snotneus op visite te gaan. Gezond verstand helpt beter dan controles en boetes.

De Omicron mutant verspreidt zich vooral snel onder jonge mensen, die minder ziek worden dan van de eerdere mutanten. Er worden zelftesten verspreid, zodat iedereen zelf in de gaten kan houden of een niesbui is veroorzaakt door een corona virus of door iets anders. Vaccinaties en PCR testen zijn beschikbaar op afspraak. Mensen moeten er niet voor in de rij hoeven staan, want dat vergroot besmettingsrisico.

De Australische QR code zal niet worden toegepast als toegangscontrole. Voortaan worden mensen met die code op hun mobieltje gewaarschuwd als ze ergens zijn waar hoog besmettingsrisico is. Zelf kunnen ze dan beslissen of ze er willen zijn. Volksgezondheid is het doel, niet het opleggen van boetes.

Klinkt bekend

Het klinkt positief. Het lijkt op wat we eerder in Nederland hoorden. Maar hier gaan we nu toch richting verplichting, controle en boetes.

In Australië is het nu zomer, terwijl het snel infecterende virus weinig ziekmakend blijkt. Ook in Zuid Afrika is het zomer.

Corona besmettingsaantallen Zuid Afrika 15-2-2020 tot 22-12-2021

In beide landen worden infecties bij routinecontrole ontdekt in het ziekenhuis, waar de mensen om andere redenen werden opgenomen. De besmettingsgolf gaat zo snel dat het waarschijnlijk de hele bevolking zal besmetten. Maar het levert geen gezondheidszorg problemen. Het aantal corona doden neemt af.

Corona sterfte Zuid Afrika 15-2-2020 tot 22-12-2021

Nederland

Het is nu winter in Europa. Als er belangrijke seizoensinvloeden zijn, dan moet dat nu blijken in de corona ontwikkelingen. Europese landen die testen op mutaties melden een groeiend aandeel van de Omicron mutant en daling van het aantal Delta mutant besmettingen.

Nederland houdt veel minder zicht op de verschillende virus mutanten. Monsters van de teststraten worden hier op coronavirus getest, maar lang niet altijd wordt gekeken welke mutant het betreft. Nederland heeft dus minder gegevens over de Omicron besmettingen. Geteste personen krijgen zelf ook geen informatie over de mutant die hen besmette.

Ook hier gaat de besmettingsgolf snel. Van begin oktober tot eind november was hier een snelle besmettingsaanwas. Sindsdien neemt het aantal vastgestelde besmettingen gelukkig ook alweer af. Daarna kwam de Nederlandse overheid ook nog met contact beperkende maatregelen.

Corona besmettingsaantallen Nederland 15-2-2020 tot 22-12-2021

De corona sterfte volgt de stijging en daling van besmettingsaantallen met vertraging. De sterfte werd na het begin van de pandemie aanzienlijk lager dan de besmettingsaantallen.

Corona sterfte Nederland 15-2-2020 tot 22-12-2021

Inmiddels is hier toegenomen testmogelijkheid, betere verpleging, en andere eigenschappen van de nieuwe mutanten. Ook hier lijkt de nieuwste virusmutant besmettelijker maar minder dodelijk. De besmettingen namen snel in aantal toe. Het aantal doden steeg ook, maar minder dan bij vorige golven. Zowel de besmettingsaantallen als het aantal doden is nu weer aan het dalen.

Als mensen elkaar niet ontmoeten zullen ze elkaar niet besmetten. Naast de contactbeperkende maatregelen kan het dragen van een effectief filterend adem masker ervoor zorgen dat een lager aantal virusdeeltjes wordt ingeademd. Ventilatie en luchtfiltering verminderen ook besmettingen. Een verdere daling van besmettingsaantallen en sterftecijfers is dan ook hier te verwachten.

De cijfers zijn afkomstig van de landen zelf, die dat doorgaven aan de WHO. Niet alle landen verstrekken nog alle cijfers. Dat maakt vergelijking soms moeilijk.

Volgens de cijfers die Nederland aan de WHO doorgeeft, geneest sinds 5 november 2021 in Nederland niemand meer van corona:

RIVM corona cijfers 5 november 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 2177707
Totaal overleden: 18517
Totaal genezen: 1993056

RIVM corona cijfers 24 december 2021:
Bevestigde besmettingen Nederland totaal: 3040560
Totaal overleden: 20661
Totaal genezen: 1993056

Zou in Nederland werkelijk niemand meer genezen? Soms weet ik ook niet meer wat ik kan geloven. Maar het zijn de officiële cijfers.

Zelf doen

Wie allerlei kwaaltjes heeft loopt met een pandemie als de huidige meer risico dan kerngezonde mensen. Stoppen met roken is moeilijk, maar je kunt het proberen. Het verbetert je overlevingskans. Wie door jarenlang ernstig overgewicht en een verkeerd voedingspatroon hoge bloeddruk, diabetes, osteoporose, versleten gewrichten en ademhalingsproblemen heeft ontwikkeld, kan ook door een milde versie van het corona virus ernstig ziek worden. Als het kan, zou wat overgewicht verliezen goed zijn. Maar niet iedereen kan dat. Wat minder suiker, jam, honing, stroop, limonade en frisdranken, is verstandig als je diabetes hebt. Minder zoute producten eten als je bloeddruk regelmatig te hoog is. Weer helemaal gezond worden is misschien een illusie, maar alle beetjes helpen.

Voor iedereen is het belangrijk te zorgen dat je lichaam voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarmee moet je afweersysteem de virussen afvechten.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan weer de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot 24 december 2021. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Omicron in Australië”

 1. Australië heeft ongeveer 30% gevaccineerden. De maatregelen wekten zo veel wantrouwen dat niemand de vaccins meer wilde. Op dat punt zijn we in Nederland pas beland nadat 85% zich heeft laten vaccineren. Steeds minder mensen vertrouwen een overheid die gedwongen spuiten wil. Dat is gewoon erg angstaanjagend. Helaas is Hugo te dom om te begrijpen dat dit niet werkt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is goed. Ook als er geen enge ziekte rond gaat, natuurlijk.
   Eerder gaf ik niet zo veel aandacht aan supplementen. Ik gebruikte ze wel eens, maar vergat ze op den duur weer. Nu ik me hier meer mee bezig houdt, ga ik er niet meer van uit, dat alles vanzelf in gezonde voeding zit. Want sommige dingen krijgen we van nature niet voldoende binnen omdat we eigenlijk geen van allen nog natuurlijk leven.

   Like

  1. Ik zag eerder beelden van gewelddadig politie optreden bij aanhouding van mensen die van de ene staat naar de andere wilden reizen, Ze hebben ook zware lockdowns gehad. Goed dat ze nu het roer omgooien.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

%d bloggers liken dit: