Populair

Lezers die vanaf andere blogs komen gaan vaak naar de Home pagina en het laatst gepubliceerde bericht van mijn blog.

De meeste bezoekers komen via een zoekmachine direct naar een onderwerp waarover ze iets wilden weten. Dat zijn lang niet altijd onderwerpen die ik kortgeleden heb beschreven.

Afgelopen jaar waren dit mijn top 10 meest bezochte artikelen:

Getest: Thermomix klonen 5 mei 2017
Robotstofzuiger Vileda VR ONE cleaning robot 16 juli 2019
De schutting van Lia 9 oktober 2021
Lidl naaimachines 8 augustus 2020
Belasting discriminatie 12 december 2021
Waarom is een bril zo duur? 21 april 2019
Vriezer, koelkast, repareren of vervangen 21 november 2019
papieren QR code 23 september 2021
Na de toeslagen affaire 24 oktober 2021
Omicron besmetting onderzocht 20 december 2021

Kleine luchtige berichtjes krijgen de meeste likes, maar worden alleen kort na publicatie gelezen. WordPress staat alleen likes toe van ingelogde WordPress gebruikers. Er zijn natuurlijk veel meer lezers die niet zelf schrijven. De meeste bezoekers komen op informatie af. Voordat die onderwerpen vindbaar worden via Google en andere zoekmachines gaan minstens 3 dagen voorbij. Daarna neemt belangstelling voor sommige onderwerpen toe en voor andere kan de interesse afnemen.

Als ik zelf iets zoek merk ik dat Google lang niet alles vermeldt. Daarom gebruik ik meerdere zoekmogelijkheden. Zo krijg ik meer informatie te pakken dan met maar 1 zoekmachine. Ook helpt het om in meer talen op zoek te gaan naar informatie.

WordPress kent Volgers en Email volgers. Ze worden niet op de website vermeld. Hun email adres blijft verborgen. Blogs die ik zelf volg kunnen automatisch op de website vermeld worden, maar dat heeft beperkingen.

Als WordPress gebruiker kan ik alleen gevolgde WordPress blogs een automatische vermelding geven in het menu van mijn eigen blog. Wat op andere platforms staat geeft WordPress geen plek. Telkens als ik een nieuwe blog toevoeg, komt die op mijn pagina en verdwijnt een ouder blog dat ik al jaren volg. Ik zou er een aparte pagina voor kunnen maken, maar die wordt binnen WordPress niet automatisch voorzien van nieuwe publicaties. De Reader van WordPress laat mij wel alle gevolgde blogs zien.

Blogger biedt de mogelijkheid van lange lijsten met vele blogs. Dat kunnen ook blogs zijn die met WordPress worden geplaatst. Ook biedt Blogger de keuze om anoniem te volgen, zonder vermelding als volger.

De blogs die ik zelf volg bieden niet altijd iets wat ik zoek, maar wekken mijn interesse en nieuwsgierigheid naar een onderwerp dat ik niet al zelf bedacht. Bij Huisvlijt is veel geschreven dat ook nog jaren later is terug te vinden. Dat is prettig, want er staat nuttige informatie. Zo kom ik daar vaak terecht bij wat ze al lang geleden beschreef. Ximaar haalt zelf vaak oudere blogberichten over een gelijk onderwerp aan. Dat geeft wat mij betreft meerwaarde aan een blog. Daarnaast is er nog de blog index Xiwel met externe links naar interessante blogs. Ik lees ook wel eens blogs waar oude artikelen onvindbaar zijn als ik die nog eens terug wil lezen. Jammer dat ze de index functies niet goed gebruiken of afbreken wat ze eerder opbouwden. Maar soms staat een blogger niet meer achter wat een paar maanden geleden werd geschreven en die verwijdert dan alle eerdere teksten die strijdig zijn met het nieuwe standpunt.

Jaren geleden kocht ik een database programma om met interne links de onderwerpen te kunnen verbinden. Om op de manier te kunnen schrijven zoals dat tegenwoordig met een blog kan. Alles is immers met alles verbonden. Later kon ook mijn tekstverwerker met interne links werken. Wat ik schreef werd zoals ik dat wilde, maar anderen konden dat alleen maar zo gebruiken als ze de zelfde software hadden geïnstalleerd. Je kon ook op afstand via internet samen als werkgroep aan publicaties werken. Maar het was dure software in die tijd. De toepassingsmogelijkheden werden dus financieel beperkt.

Met software “in the cloud” hoeft dat niet meer. Alles is voor iedereen toegankelijk. De interne links werken voor iedereen. Voor externe links is dat niet te garanderen. Websites kunnen verdwijnen en censuur laat ook niet alles heel. Dat is wel weer jammer.

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

10 gedachten over “Populair”

  1. Ik denk dat de meeste mensen twijfelen, voordat ze een robot aanschaffen. Zelf was ik er ook onzeker over. Maar wat ben ik er blij mee. Nu zou ik echt niet meer zonder willen.
   Nu nog zoeken naar een goede dweilrobot.

   Like

 1. Ik kijk niet dagelijks naar de statistieken. Maar toen iemand kort geleden boos werd omdat ik iets schreef wat haar niet beviel, haalde ze mijn link van haar website af en dacht ik: Scheelt dat nou in bezoekersaantallen? Maar ik dacht ook: Kan ik in WordPress niet een zelfde lijst met links aanmaken? Nee dus. WordPress biedt die functie niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik zie die linklijsten vaak op Blogspot. Op WordPress heb ik dat nog niet ontdekt.

    Wel heb ik zelf aan de rechterkant een kolom met interne links van mijn blog en onderaan een verzameling ikoontjes van de WordPress blogs die ik volg. Dat gaat automatisch. Zodra ik een WordPress blog volg wordt dat ikoontje er bij geplaatst. Dat levert veel dode links op, want niet iedereen maakt een Gravatar met link naar de blog aan. Bovendien verdwijnen daar automatisch de blogs die ik al langer volg zodra ik een nieuwe blog volg.

    Toen ik dat op mijn blog plaatste kon ik nog kiezen tussen die vorm en een handmatige linklijst. Die keuze zie ik nu niet meer bij WordPress. Maar vooral zou ik een lijst willen waar automatisch de titel van de nieuwste blog bij geplaatst wordt. Een beetje zoals in de Reader van WordPress. Die mogelijkheid heb ik nog niet ontdekt.

    Ximaar heeft een aparte pagina aangemaakt met links waar automatisch de nieuwste publicatie erbij staat. Daar heeft hij Blogspot voor gebruikt en met wat extra werk twee veschillende lijsten samen op 1 pagina gezet. https://xiwel.blogspot.com/

    De meest voorkomende linklijst die automatisch geupdate wordt is zoals Vlasleeuwenbekje dat heeft in de linkerkolom: https://vlasleeuwenbekje.blogspot.com/

    Geliked door 1 persoon

     1. Een willekeurige lijst met links kan ik aanmaken. Maar ik bedoel het soort links waarbij automatisch de titel van het nieuwste schrijfsel gemeld wordt. Ximaar heeft er een aantal gecombineerd https://ximaar.blogspot.com maar zo uitgebreid hoef ik het niet. De meeste die je ziet is zoals het lijstje “Blogs waar ik graag kijk” op https://bertiebo.blogspot.com/ Het lijstje meldt de gekozen adressen, maar daar komt automatisch bij te staan wat de laatste publicatie op die adressen is. Ongeveer zoals bij WordPress in de Reader. Ik kan dat op Blogspot aanmaken, maar niet zichtbaar krijgen. En eigenlijk zou ik het op mijn WordPress pagina willen hebben.

      Geliked door 1 persoon

 2. Ik kijk alleen ’s avond naar de dagtotalen en naar wat er nog meer is aangeklikt. Een paar posts worden bijna elke dag bekeken, vaak meerdere keren.
  Bij anderen klik ik af en toe op een naam die me opvalt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: