Ochtendritueel

koffie, kat en zelfverdediging

Haasten omdat ik ergens vroeg moet zijn was jarenlang bepalend voor het verloop van de ochtenden, maar nu even niet.

Er is weinig om naar toe te gaan en buiten is het nu vaak koud en nat. Ook de kat weet dat het huis droog is en er comfortabele plekjes te vinden zijn.

Kat

In de vroege ochtend is hij vaak buiten, dat kan ik voelen aan zijn vacht. Komt hij zacht mauwend op de overloop zitten, dan wil hij eten. Wandelt hij de slaapkamer in, dan voert hij een gesprek met mij in zijn eigen taal. Ik pas me aan. Ik kan heel begrijpelijk mauwen.

Dan springt hij op bed, wandelt een rondje en gaat naast me liggen. Hij heeft me geleerd daar een handdoek te leggen, zodat hij daar ongegeneerd met modderpoten terecht kan. Soms stinkt hij naar de sloot. Soms heeft hij een regenbui in zijn vacht verzameld. Dan droog ik hem af, spreid zijn handdoek en hij gaat er languit hard knorrend op liggen. Hij wil dan uitvoerig geaaid en geborsteld.

Uit zijn vacht haal ik de takjes, rommel en slakken, waarvoor ik naast mijn bed een prullenmandje heb staan. Als zijn vacht weer helemaal naar wens is, stapt hij op. Hij gaat weer naar buiten, of zoekt één van zijn geheime plekjes in huis. Soms blijkt hij mij in de badkamer op te wachten.

Koffie

Meestal begin ik dan met koffie zetten. Een schepje koffie in het filter, een paar tikjes op het busje kaneel erbij, filter in het apparaat, zoet in de koffiebeker, dan het maatbekertje vullen met water. De kat weet dat ik daarvoor vroeg of laat een keer de badkamer in zal lopen. Dan zit hij op de badrand te wachten. Zijn bakje moet gevuld. Het vorige is lang niet altijd op, maar hij wil dat ik er iets mee doe. Even doorroeren kan voldoende zijn om het weer lekker te maken, of ik moet het bijvullen met een ander smaakje. Hij eet, ik pak het water voor de koffie.

Het koffieapparaat gevuld met water, een kannetje met melk. Twee tikken op de kleine magnetron maken dat warm, terwijl de koffie pruttelt. Een paar plakken ontbijtkoek smeer ik met boter. Vandaag nam ik nog een snee van de kerststol, die de kerstman was vergeten en in de supermarkt had achtergelaten. Die wilde er ook weer van af en bood de broden voor een euro per stuk aan. Van de twee kerstbroden die met mij mee gingen voeg ik voorlopig iets toe aan mijn ontbijt dat ik in bed eet. De meeste dagen van het jaar eet ik ontbijtkoek bij de koffie.

Nieuws

Afhankelijk van het weer is de kat alweer buiten, of rolt hij zich op mijn bed op om te gaan slapen. Het is een nachtdier. Tot voor kort zette ik dan de TV aan om even het nieuws te bekijken, maar de meest bezochte zender is uit de lucht. Nieuws 24 is niet meer. Ik zap nog even naar de buitenlandse nieuwsberichten en dan gaat de computer aan. Als de kerncentrale in Borssele ontploft is wil ik dat weten en op het internet zullen daar eerder berichten over verschijnen dan op de Nederlandse staatsomroepen.

Ondertussen drink ik mijn koffie, eet wat ik er bij heb, neem mijn vitamine booster en bekijk het nieuws. De vaccins werken slecht tegen nieuwe corona mutanten. Het Franse staatshoofd lijkt treiteren van burgers als voornaamste doel te hebben. Australië test niet meer gratis want wat de burgers als belasting hebben betaald is daarvoor niet genoeg. In Nederland wordt een nieuw brokkenkabinet samengesteld, dat zal voortgaan met discriminatie van mensen die vaccins weigeren.

Afweer

Medicijnen zijn verboden en mijn enige bescherming is luchtfiltering en mijn immuunsysteem. Om dat op peil te houden neem ik in de ochtend supplementen. Het afweermechanisme tegen infectieziekten kan alleen werken als het lichaam voldoende vitamines en mineralen krijgt. Het meeste komt gewoon met voedsel naar binnen. Toch kunnen er tekorten ontstaan. Ik kan me niet permitteren om ziek te worden.

Hoewel de overheidsinformatie hier geen aandacht aan besteedt, zijn vitamines en mineralen de belangrijkste middelen tegen infectieziekten. Ik heb er wat tijd aan besteed om uit te zoeken wat nodig is en waar ik dat het beste kan kopen. Eerder kon ik de makkelijke grote potten van de Action kopen. Voor een heel jaar multi-vitamines, multi-mineralen, vitamine D3, kostte totaal minder dan 12 euro. Maar Action is volgens de regering “niet essentieel” en moet bij elke coronamaatregel van de overheid sluiten. Nu moet ik dus voor veel meer geld het één en ander bij elkaar scharrelen.

Vitamine C

Vitamine C zit in paprika en verse wintergroenten, maar ik wil zeker zijn dat ik geen tekort heb. Ik koop nu Aldi Vitamine C, € 2,69 voor 60 tabletten 100mg https://www.aldi.nl/producten/baby-persoonlijke-verzorging/gezondheid/vitamine-c-d-multi-2040-1-0.article.html

Selenium & zinc

Selenium & zinc Kruidvat €3,49 per 90 tabletten. Soms in de aanbieding met 2e voor de halve prijs. https://www.kruidvat.nl/kruidvat-selenium-zink-tabletten/p/1081137

D3

D3 capsules van Action, €3,90 voor 365 capsules 25 mcg, waren al lange tijd uitverkocht en bovendien moet Action in Nederland telkens sluiten tijdens de reeks van lockdowns. Volgens onze regering is Action “niet essentieel”. Nu koop ik de veel duurdere Kruidvat D3 capsules van Lucovitaal, kosten €17,95 voor 365 capsules 25 mcg. Dat is aanzienlijk duurder, maar regelmatig in de aanbieding met 2e gratis. Nog steeds duur.

https://www.kruidvat.nl/lucovitaal-vitamine-d3-25mcg-capsules/p/4745301

Hollandandbarrett D3 tabletten zijn €34,99 voor 250 tabletten van 25mcg, regelmatig in de aanbieding voor €10,49. Ook duur.

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/holland-barrett-vitamine-d3-25mcg-60099316

D3 tabletten van Aldi zijn onvoldoende voor volwassenen. Een tabletje bevat de minimum dosering voor kinderen tot 10 jaar.

Multivitamine

Andere stoffen mogen ook niet onder een minimum komen. Ik weet niet precies hoeveel daarvan in mijn voedsel zit en nu gok ik daar liever niet op. Daarom neem ik een multivitamine. Het is niet nodig de duurste te kiezen. Op dit moment neem ik Aldi Multivitamine Energie & weerstand €2,92 voor 30 tabletten. Bevat kleine hoeveelheden vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B12, biotine, foliumzuur, ijzer, magnesium, seleen en zinc. https://www.aldi.nl/producten/baby-persoonlijke-verzorging/gezondheid/vitaminen-en-mineralen-134-1-0.article.html

Omega3

Vette vissoorten bevatten Omega3, maar die worden steeds duurder. Daardoor eet ik minder vis dan vroeger. Ik kocht omega3 capsules per ongeluk, omdat ik geen D3 kon vinden en dacht dat deze capsules ook D3 bevatten. Dat is niet zo. Omega3 zou volgens het voedingscentrum een gezonde bloeddruk bevorderen en dichtslibben van aderen tegengaan. Een capsule is goedkoper dan een stuk vis.

Onbehandelde hoge bloeddruk verhoogt de kans op ernstig ziek worden na een corona besmetting. Veel oudere mensen met hoge bloeddruk en te hoog cholesterol krijgen statines voorgeschreven. Statines worden ook gebruikt als deel van de Corona medicatie, om bloed klontering en dichtgeslibde aderen tegen te gaan.

Hoge bloeddruk heb ik niet en waarschijnlijk ook geen aderverstopping en cholesterol probleem. Mijn huisarts vind een test niet nodig. Ik gebruik geen medicijnen die samen met Omega3 een probleem kunnen vormen, dus die capsules kan ik probleemloos nemen. Ik gebruik geen statines en dat hou ik liever zo.

Omega3 visolie capsules kocht ik nog van de Action, €7,95 voor 365 capsules van 1000mg https://www.action.com/nl-nl/p/oceans-essentials-visoliecapsules-/

Aldi heeft Omega3 visolie capsules €2,92 voor 40 capsules 1000mg https://www.aldi.nl/producten/baby-persoonlijke-verzorging/gezondheid/vitaminen-en-mineralen-134-1-0.article.html

In Nederland zijn de supplementen veel duurder dan in Duitsland. Dus als je dicht bij de grens woont kun je het beter daar halen. In Nederland kun je letten op aanbiedingen. Tweede gratis of halve prijs kan vaak worden aangeboden omdat de prijs zonder korting hier veel te hoog is.

Koenjit, kurkuma, geelwortel

Wat wij voor smaak en kleur toevoegen is in andere landen vaak om gezondheidsredenen toegepast. Onder de ontstekingswerende huismiddeltjes is de geelwortel vooral in de Indische keuken veel gebruikt. Kurkuma=curcumin=koenjit=geelwortel wordt het beste opgenomen in een gerecht waarin vet en zwarte peper is verwerkt. Kurkuma wordt nu duur verkocht als voedingssupplement, maar bij Aldi heb je voor 99 cent een potje voor gebruik in de keuken. Veel smaak zit er niet aan. Een theelepeltje in de rijstkoker maakt leuke gele rijst. Gele kerriepoeder bevat geraspte geelwortel. Ik voeg nu iets vaker een beetje toe aan de warme hap.

En verder, …

Na de nieuwsberichten kijk ik wat er nog in huis is en wat de aanbiedingen zijn op het internet. In de ochtend bedenk ik vaak wat ik in de avond ga eten. Soms bedenk ik dat al dagen vooruit. Maar op het laatste moment beslis ik toch vaak weer wat anders.

Zout

Mensen met onbehandelde hoge bloeddruk lopen een groter risico op ernstig ziek worden van het corona virus. Bloeddruk kun je zelf meten, met een polsmeter die vaak niet heel duur te koop is bij Aldi, Action en de Lidl webshop. Het is wel een aandachtspunt. Wie hoge bloeddruk heeft moet op zout letten en geen gezoute zalm, zoute haring, zoute drop eten en heel veel conserven uit de winkel zijn dan ook niet geschikt.

Zelf heb ik gelukkig geen hoge bloeddruk. Mijn moeder moest zoutloos eten, dus kookte ze zoutloos. Vanaf mijn kleutertijd ben ik daar aan gewend. In veel producten is al zout toegevoegd, dus ik eet niet zoutloos, maar gebruik weinig zout. Af en toe eet ik wel een zoute haring, maar niet als ontbijt.

Suiker

Mensen met onbehandelde diabetes lopen een groter risico op ernstig ziek worden van het corona virus, terwijl diabetes medicatie juist weer lijkt te beschermen. Wie diabetes heeft moet op suiker letten en geen honing, stroop, jam en dergelijke eten. Maar ook voor anderen is het beter om weinig suiker te gebruiken.

Soms bieden apothekers een bloedtest op suiker aan. Wanneer ik dat liet doen werd geen indicatie voor diabetes gevonden. Een hoog bloedsuikergehalte verhoogt risico op slecht verloop van een corona besmetting. Ik eet niet suikervrij, maar gebruik weinig suiker. Voornamelijk ongezoet fruit uit de tuin.

Fruit

Groenten en fruit zullen nog duurder worden, vanwege de hoge energiekosten. Ik heb nog appelmoes, peertjes en rabarber in weckpotten. Er zal minder fruit uit de tuin komen. De peren en notenbomen zijn door de woningverhuurder gekapt, de kiwi vernield. Nieuwe vruchtbomen vragen jaren geduld en een bemoeizieke woningverhuurder richt veel schade aan. Maar ik heb kiwi stekken opgepot. Er staan aardbeienplantjes in de lage kas. De rabarber leeft nog.

In de beschadigde appelboom zag ik de merels die hier al jaren wonen. De middelste bonte specht kwam op inspectie en een stel kleine bonte spechten had ook interesse. De eksters zijn hun notenbomen kwijt en missen een belangrijke voedselbron. Nu eten ze de bloemknoppen van mijn appelboom. Ik hoop dat ze iets voor mij overlaten.

Leesvoer

Na de koffie ga ik juridische stukken lezen. Binnenkort moet ik voor de rechter komen, omdat ik weiger mijn bessenstruiken te vernielen.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 7 januari 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

46 gedachten over “Ochtendritueel”

 1. Interessante én gezellige blogpost! Wij kopen onze supplementen en otc-medicijnen (zoals paracetamol) online in NL, want dit spul is in DK schreeuwend duur. Niet alles wat ik nodig heb is uit de natuur te halen, en al helemaal niet als je veganistisch eet.

  Like

  1. De Nederlandse prijzen zijn ongeveer het dubbele van de Duitse prijzen voor dit soort artikelen. Als je toch on-line bestelt is het misschien een goed idee om eens te kijken naar Duitse adressen. Verzendkosten zullen niet veel anders zijn.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ondertussen de cijfers bijgewerkt tot en met vandaag.
  Ik weet niet of je het merkt, als ik het bericht aanpas en opnieuw opsla terwijl je leest.
  Of het misschien niet goed meer loopt dan, de verbinding onderbroken wordt?

  Like

 3. Zoveel tijd besteden aan het uitzoeken van p.a. vitamine supplementen, ik hoop het het je helpt tegen virussen en ook andere ziekmakers.
  Dan is de kat beter af, hij heeft gedienstig personeel. ☻
  Een paar artsen in onze omgeving werken samen en leveren wel ivermectine. Tegen betaling.

  Geliked door 1 persoon

  1. In normale tijden gebruikte ik ook vrijwel nooit supplementen. Vanwege die besmettelijke ziekte ben ik gaan uitzoeken wat er nodig is. En dat gebruik ik dan maar. Ik heb ook jarenlang geen griepprikken genomen. Nu doe ik dat voor alle zekerheid toch maar wel.

   Voor medicijnen moet je altijd betalen. Komt het op doktersvoorschrift dan ben je ervoor verzekerd, maar je eigen risico betaal je dan wel. Als het om ivermectine gaat tegen de normale prijs, dan is het recept en de verstrekkingsvergoeding voor de apotheek duurder dan het medicijn. Het is geen verboden middel. Het heeft een toelating als humane medicatie.Toch heeft in Nederland een aantal artsen een boete en/of berisping gekregen voor het voorschrijven van ivermectine. Best wel bijzonder is het dus, dat jij artsen hebt gevonden die het wel willen voorschrijven. Je hebt er alleen iets aan als je het direct in de eerste dagen na besmetting neemt. Daarom zou je het in huis moeten hebben om te kunnen nemen als de situatie zich voordoet. Ik hoorde van iemand die het wilde voor een parasiet in de huid, maar het niet kreeg voorgeschreven omdat de arts geen problemen wilde.

   Like

   1. Ik neem het niet, het is erg duur en ik geloof, ondanks de uitleg over farma-rijkaards (wat ik echt wel begrijp), in de beroerde bijverschijnselen. De verstrekkers zullen er dus voorzichtig mee zijn.
    Van de week beklaagde een vrouw zich dat ze honderden euro’s betaalde en het middel niet hielp. Tja. Ze had , dacht ik, voldoende voorlichting gehad.

    Geliked door 1 persoon

    1. Als er honderden euro´s voor betaald moet worden, dan vertrouw ik het al niet. Het echte medicijn is spotgoedkoop. En zoals met alles, je moet het goed innemen, in het juiste stadium van een ziekte en in de goede dosis. Daar is nu zoveel verwarring over, dat verkeerd gebruik voor de hand ligt.

     Maar je kunt je wel voorstellen dat het niet helpt om een aspirientje te nemen als je eigenlijk acuut toe bent aan een hartoperatie. Maar dat aspirine wel wordt voorgeschreven om in sommige gevallen hartproblemen te voorkomen. Terwijl iemand die niks mankeert dat aspirientje helemaal niet moet nemen. Zo werkt dat met meerdere medicijnen.

     Ik zal binnenkort iets schrijven over een goede reden die de medicijn industrie kan hebben om geen nieuwe toepassing van een oud medicijn te willen. Het is niet alleen maar omdat ze geldwolven zijn, het heeft ook met aansprakelijkheid te maken. Maar het is een ingewikkeld verhaal, dat ik niet morgen al klaar heb.

     Geliked door 1 persoon

      1. Bedankt voor die link, Bertie. Ik zou bij die arts zeker geen ivermectine willen kopen. Het lijkt erop dat ze het protocol van de FLCCC half gelezen heeft. Iemand die al doodziek is en opname in een ziekenhuis nodig heeft, geef je geen 5 dagen kuurtje dat op effectiviteit is getest voor toepassing in de eerste 5 dagen na besmetting.
       Naast dat medicijn moet inderdaad nog wat andere dingen gebruikt worden, maar dat zijn geen dure medicijnen.

       Like

        1. Ja, gekke naam, maar met biggen heeft het niks te maken. Het is een register waarin iedereen geregistreerd moet staan die een medisch beroep uitoefent. Het bericht is niet geschreven door iemand die heel goed wist waar het over ging. Maar dat is wel vaker met een krantenbericht. Er zijn best nog wel goede journalisten, maar niet elke krant heeft ze.

         Geliked door 1 persoon

          1. Ik denk dat alles een beetje low budget moet bij de krant. Gespecialiseerde journalisten voor alle onderwerpen kan gewoon niet. Ook landelijke dagbladen schrijven soms dingen waarvan je denkt dat een basisschool leerling het beter had gekund. Ik denk er wel eens over om een abonnement te nemen op “follow the money” Onderzoeksjournalistiek. Maar ik heb eigenlijk ook geen zin om altijd van die zware onderwerpen te lezen.

           Geliked door 1 persoon

  1. Een kat is altijd gezellig. Ik heb altijd afdankertjes uit het asiel en katten waar anderen van af wilden. Mijn huidige huiskat kreeg ik met stamboom en alles erbij cadeau, omdat hij was gekocht voor de fok, maar gecastreerd werd geleverd. Een miskoop die niets kon opleveren voor zijn vorige baas. Voor mij een heel bijzonder wezentje dat ik voorlopig niet wil missen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar kunnen genieten. Hier hetzelfde. De katten kwamen uit zichzelf op me af. Dus ik wacht nog even. Ik heb zoveel gehouden van dat laatste diertje. Helaas stierf hij voortijdig aan kattenaids.

    Geliked door 1 persoon

    1. Katten kunnen een aantal heel nare ziekten oplopen. Ik hoorde een aantal jaren geleden over een project in Afrika, om de grote wilde katten, leeuwen, tijgers en zo, ook te vaccineren tegen kattenziekte.

     Like

      1. Als er een ziekte uitbreekt die een diersoort echt bedreigt, dan is dat vaak al het gevolg van ingrijpen in de natuur. Te veel bos gekapt, bijvoorbeeld. Of introductie van andere soorten in een gebied waar die oorspronkelijk niet vandaan komt.

       Maar lang niet altijd weten we waardoor zoiets gebeurt. In Nieuw Zeeland is er bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte onder de Tasmaanse Duivels. Een klein luidruchtig nachtdiertje dat alleen daar voor komt. Die kregen ineens allemaal ontstekingen en gezwellen. Voor zover ik weet is de oorzaak onbekend.

       De vogelgriep vind ik ook verontrustend. Dat blijft steeds maar terugkomen.

       Geliked door 1 persoon

        1. Ik geloof dat er nog geen zekerheid over is, maar dat verondersteld wordt dat Ebola komt van het eten ven “bushmeat”. Wilde dieren uit tropisch bos. En HIV door een pokkenvaccin dat was gekweekt op apen die het toen nog onbekende HIV virus bij zich droegen. Ik zag er een reportage over. Maar ik heb er nooit een wetenschappelijke publicatie over gelezen. “Vroeger” was dat soort informatie niet zo makkelijk beschikbaar als nu.

         Like

  1. De kat en de koffie geven het begin van een nieuwe dag aan. Daar kan ik gelukkig de tijd voor nemen, meestal. De lockdown zorgt er voor dat weer veel mensen thuis werken, zodat zij zichzelf ook die momenten kunnen gunnen, in plaats van elke ochtend uren in de file te hoeven staan.

   Like

    1. Ik heb alleen mungboontjes om taugé te laten groeien. Helaas liet ik ook nog 1 van de 2 glazen potten vallen. Boontjes met glasscherven vond ik geen goed idee, dus dat heb ik opgeveegd en weggegooid. Jammer.

     Het was lastig om waar ik woon mungboontjes te vinden. Het waren al de restzakjes omdat ze uit het assortiment werden gehaald. Andere spruitgroenten heb ik helaas niet. Maar rijst met taugé is wat mij betreft al een hele smakelijke basis maaltijd. Verder heb ik nog blikken, potten en diepvries. Helaas wordt de variatie minder en de prijzen hoger in de winkel.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: