Delta en Omicron in Californië

effect vaccinaties en andere factoren

Overal in de wereld neemt het aantal corona besmettingen toe. In Zuid Afrika werd gemeld dat de Omicron mutant Delta aan het verdringen was. Dat lijkt ook in de rest van de wereld zo te zijn.

Het aantal besmettingen neemt ook in de USA snel toe, mede door de hogere besmettelijkheid van de Omicron mutant. In december 2021 hadden ze daar nog veel Delta besmettingen en kwam Omicron snel opzetten. Gegevens van patiënten zijn verzameld en uitgesplitst naar kenmerken gepubliceerd. Zonder vermelding van persoonsgegevens, zoals naam en adres werden de data uitgesplitst naar de verschillende virus mutanten, vaccinatiestatus, andere ziekten en aandoeningen, verloop en duur van de ziekte, enzovoort. Omdat beide mutanten op dat moment nog veel voorkwamen is vergelijk tussen de twee mutanten mogelijk.

Ook is daar nog een groot deel van de bevolking ongevaccineerd en zijn verschillende vaccins toegepast, wat ook vergelijking tussen effecten van vaccins en vaccinatiestatus nog goed mogelijk maakt.

Het grijze staafje staat voor het aantal Delta besmettingen en het roze is de Omicron. Het betreft allemaal mensen bij wie de besmetting na laboratorium onderzoek is vastgesteld.

“Prior infect” staat voor de mensen die eerder met een coronavirus besmet waren en genazen van Covid-19. De natuurlijke immuniteit beschermde hen dus onvoldoende om geen Delta of Omicron besmetting op te lopen.

“Unvac” zijn de mensen die nooit een corona vaccinatie hebben gehad. Dat bleek het grootste aantal besmetten met zowel de Delta als de Omicron mutant.

“JNJ-1” staat voor de patiënten die 1x een Johnson en Johnson vaccin hebben gehad. Zij waren minder vaak besmet dan de ongevaccineerden.

“JNJ-boosted” zijn patiënten die na de eerste Johnson en Johnson vaccinatie nog een tweede prik hebben genomen. Dat beschermde ze dus meer dan alleen die eerste prik.

“mRNA” patiënten waren gevaccineerd met een vaccin gebaseerd op mRNA techniek. “mRNA-1” hadden alleen een eerste prik mRNA vaccin genomen.

“mRNA-2” patiënten waren ook een tweede keer gevaccineerd met een vaccin gebaseerd op mRNA techniek.

“mRNA-3” hadden daarna ook de booster prik met een mRNA vaccin gehad.

Bij allemaal had de eerdere besmetting of vaccinatie niet tegen nieuwe besmetting beschermd, want ze werden allemaal op basis van laboratorium onderzoek ingedeeld naar virusmutant.

Bekijk de download voor meer gegevens. De omvang van de beschreven populatie is groot. De gegevens zijn geanalyseerd, wat het inzicht in effectiviteit van vaccins en ontwikkeling van besmettingen kan verbeteren. Een voorlopige publicatie is beschikbaar voor download:

Een samenvatting is hier te lezen:

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.01.11.22269045v1

Een Nederlandse uitsplitsing naar leeftijd, vaccinatiestaat, etniciteit, virusmutant, en wat hier heet “onderliggend lijden”, is hier niet makkelijk te verkrijgen. Deze publicatie geeft uitgebreide gegevens. Het gaat over de bevolking in een ander werelddeel, maar de zelfde virus mutanten en een gedeeltelijk vergelijkbare bevolking, zodat het toch inzicht in de ziekte kan verbeteren.

Het is nog een preprint, dus geen definitieve publicatie. De bedoeling van een preprint is dat deskundigen het lezen en hun commentaar leveren, zodat het verbeterd kan worden.

Aan een verdere analyse waag ik me niet, maar gezien het grote aantal downloads van dit soort studies zijn er veel lezers die hier wat aan hebben.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

4 gedachten over “Delta en Omicron in Californië”

  1. Bedankt. Goed dat je de originele documentatie beschikbaar maakt. Op andere blogs lees ik vooral ongedocumenteerde meningen en het papegaaien van wat op TV verteld is. Dat is natuurlijk makkelijk en veilig voor die bloggers. Ze krijgen er veel volgers mee, maar ze dragen niets bij. De wetenschappelijke publicaties zijn niet altijd makkelijk te lezen, maar voor wie de moeite wil nemen is hier altijd veel goede informatie te vinden.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik vond het wel informatief. Goed om te lezen. Ik heb liever feiten dan meningen te lezen dus wil ik het later nog wel eens kunnen terugkijken. Door het in de blog te plaatsen deel ik het met iedereen die interesse heeft en blijft het ook voor mij zelf beschikbaar.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: