Naar een Europese Digitale Identiteit

vragenuurtje en persconferentie, aanpassing corona maatregelen

Gegevens bijgewerkt tot 25-1-22

Vanavond was er weer een perspresentatie van de Nederlandse regering, inzake de corona maatregelen. Er was al uitgelekt dat horeca en cultuur meer mogelijkheden zullen krijgen. Maar eerst het vragenuurtje.

Vragenuurtje Nederlands parlement

De Nederlandse regering wil wapens leveren aan landen in het conflictgebied rond Oekraïne. Volgens Europese verdragen is dat niet toegestaan. Er wordt door verschillende partijen gewaarschuwd voor het veroorzaken van een escalatie, waardoor we in een oorlog terecht kunnen komen.

Het was op de Nederlandse TV live te volgen.

De persconferentie over corona maatregelen was op kanaal NPO 1 met de twee ministers groot in beeld en de doventolk in een klein vakje. Op kanaal NPO Politiek en Nieuws de doventolk groot in beeld en de ministers in een klein vakje.

Kanaal NPO Nieuws 24 wordt niet meer gebruikt voor iets anders dan een 24 uur per dag uitgezonden pauzefilmpje. Je moet dus niet op dat kanaal gaan zitten wachten op de uitzending.

Hier een youtube link om de perspresentatie ook op een andere tijd te kunnen volgen. Eerder werden die filmpjes na korte tijd weer van Youtube afgehaald. Daarom plaats ik hier meer links.

Soepel

Scholen blijven open, klassen worden niet meer naar huis gestuurd als er besmettingen zijn, alleen de leerling die zelf besmet is moet thuis blijven. Horeca en cultuur mag beperkt open, met verplichte QR pas controle en afstand houden. Ook sport alleen met QR code. Tijdbeperking: 05.00 tot 22.00 uur. (Daarna braaf naar huis en met een warme kruik onder de dekens kruipen?) Verdere regels staan hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Testen

Scholieren worden geacht wekelijks een zelftest te doen. Aan scholen worden de testsetjes gratis geleverd. Anderen moeten een zelftest kopen bij drogist, apotheek of supermarkt, maar ze zijn vaak uitverkocht. De Nederlandse regering heeft maanden geleden elk gezin 2 tests beloofd, maar die zijn niet overal ontvangen. Meer gratis tests wil de regering niet verstrekken omdat ze geen “marktverstoring” wil. Na een positieve zelftest moet je thuis blijven en voor een officiële PCR test een online afspraak via internet maken of telefonisch 0800-1202. Er wordt een burgerservicenummer (BSN) gevraagd.

Quarantaine

Wie ziek is blijft thuis. Wie zich goed voelt maar positief getest is blijft ook thuis. Wie een positief getest gezinslid heeft blijft thuis. Behalve wie onder de uitzonderingen valt: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/thuisquarantaine/quarantaine-en-werknemers-in-essentiele-bedrijfsprocessen

Reizigers uit risico gebieden blijven 10 dagen in thuisquarataine. Voor anderen kan een andere periode gelden die niet is gepubliceerd. De betrokkenen krijgen dat persoonlijk te horen van iemand van de GGD.

QR corona pas

De geldigheid van QR code op de toegangspas vervalt als er geen 3e prik wordt genomen. Dus geen toegang voor de ouderen die als eersten de prikken namen maar niet aan een booster zijn toegekomen. Op volgorde van leeftijd is gevaccineerd, dus op volgorde van leeftijd zullen de passen verlopen. Wie is voorgegaan in de wachtrij zal ook voorgaan in het verlopen van de pas.

Waar QR toegangscode geldt is het besmettingsrisico groot, omdat ook gevaccineerde mensen besmet worden en de besmetting doorgeven. Voortaan wordt naast de digitale pas ook verlangd dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Wie onderweg veilig een kopje koffie wil drinken neemt dus een thermosfles mee en ook onderweg plassen kan niet bij de horeca.

De regering houdt vast aan de QR pas. Nu wordt het weer met 3G toegepast, maar de regering wil de wettelijke mogelijkheid voor 2G, die naar believen overal en altijd toegepast moet kunnen worden.

Verordening Raamwerk Europese Digitale Identiteit

Afschaffen van beperkingen

Ondertussen zijn er ook landen die alle corona maatregelen afschaffen, of geleidelijk steeds een beetje meer toestaan. Soms wel met adviezen om contacten te meiden en maskers te dragen, maar zonder dwang, zoals bijvoorbeeld Australie, Engeland, Denemarken.

Lees hier over de publicatie van Californische gegevens: Delta en Omicron in Californië (15 januari 2022). Daar is ook een download op te halen.

Corona data

Over de statistische gegevens van andere landen worden steeds meer details bekend, die inzicht geven in effectiviteit van vaccins en de immuniteit na doorlopen van een besmetting. Daarover zal ik de komende dagen nog iets schrijven. Natuurlijk met de publicaties er bij waarin de gegevens zijn terug te vinden.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 25 januari 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Naar een Europese Digitale Identiteit”

 1. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik het allemaal niet zo nauw op de voet volg, het nieuws neem ik alleen nog maar licht gedoseerd tot me. Het blijft wat gejojo met de maatregelen, terwijl de besmettingen weer oplopen, evenals de ziekenhuisopnames, al daalt het op de ic, kun je je afvragen of versoepelen wel zinvol is.
  Tegelijkertijd is iedereen het ook wel beu en geven de versoepelingen even wat meer levensruimte en dan maar hopen, dat het allemaal mee gaat vallen…

  Like

  1. Ik denk dat je voor die Omicron mutant niet zo bang hoeft te zijn. Tot nu toe vallen de ziekteverschijnselen in elk ander land mee, dus zal het hier niet anders zijn. Zorg dat je goed eet, de nodige extra vitamines en mineralen neemt, en niet de volle laag van dat virus inademt. Veel mensen blijken er weinig meer van te merken dan van griep.

   Zelf draag ik in de supermarkt nog steeds een masker, om niet te veel virus binnen te krijgen. Een beetje zullen we allemaal wel ergens inademen.

   Like

    1. In Engeland gaf dat grote problemen. Een groot aantal mensen bleef ziek thuis, zodat bedrijven moesten sluiten door gebrek aan personeel. Ze maakten steeds meer uitzonderingen op de quarantaineregels, omdat de gezondheidszorg te veel zieken had en mensen die een zieke in huis hadden en in quarantaine moesten. Het gaat langzamerhand beter wat aantallen betreft. Maar er wordt ook gezegd dat mensen liever niet melden dat ze besmet zijn, vanwege de quarantaine verplichting.

     Geliked door 1 persoon

      1. Ja, ik snap die mensen ook wel.
       De cijfers hebben zo dus steeds minder betekenis.
       Bovendien zijn er nu veel a-symptomatische besmette mensen. Ze merken zelf niks.
       En om het nog ingewikkelde te maken, komen veel mensen niet als corona patient naar het ziekenhuis, maar omdat ze een gebroken been of iets dergelijks hebben. Voor de opname worden ze getest den dan blijken ze het wel te hebben.

       Geliked door 1 persoon

  1. Ze laten altijd vooraf wat uitlekken, wachten de reacties af en als de meeste mensen de maatregelen lijken te accepteren worden die maatregelen ingevoerd en verteld. Het venijn zit meestal in de details. Die moet je op het internet opzoeken.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Roze Golf

LHBTI-magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

%d bloggers liken dit: