Delta en Omicron in Denemarken

Deens onderzoek en afschaffen corona maatregelen

In december 2021 werd in Denemarken onderzoek gedaan naar Coronavirus infecties in gezinnen. De vaccinatiegraad was hoog en toch steeg het aantal besmettingen snel.

Tegelijkertijd was er een nieuwe mutant die in andere landen veel besmettelijker leek dan de voorgaande mutanten.

In Denemarken werd bij de corona testen onderzocht met welke mutant de mensen besmet waren. In Nederland worden alleen steekproeven genomen sinds in andere landen bekend werd dat de nieuwe Omicron mutant nieuwe besmettingen veroorzaakte.

Van het Deense onderzoek naar vaccinatiebescherming en besmetting met Omicron en Delta mutanten van het Corona virus, is een pre-publicatie vrijgegeven. De bedoeling van een pre-publicatie is het uitnodigen van andere onderzoekers, om het onderzoeksverslag kritisch te bekijken en commentaar te leveren.

Hier is een samenvatting van het onderzoeksverslag:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.27.21268278v1.full

De complete pre-publicatie is als download vrijgegeven:

SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish Households

Besmettingen met de Omicron variant vergeleken met de Delta mutant in Deense huishoudens.

Zowel besmettingen met de Delta mutant als de Omicron mutant liepen in Denemarken snel op, maar daalden ook weer. In de gemeten periode kwamen ze beide nog veel voor in Denemarken. Onderzocht is de besmettelijkheid in Deense huishoudens en de bescherming van de vaccins.

Besmettingsrisico in gezinnen gerelateerd aan virus mutant en vaccinatiegraad.

De gezinnen werden verdeeld in 3 gelijke groepen, op basis van vaccinatiegraad. Elke groep was even groot en elke groep werd bekeken op besmettingsrisico.

De Omicron mutant gaf gemiddeld 2,61 keer vaker dan Delta een besmetting, onder volledig gevaccineerden. Deze mensen hadden de 2 corona prikken genomen.

De Omicron mutant gaf gemiddeld 3,66 keer vaker dan Delta een besmetting, onder volledig gevaccineerden die ook een boosterprik hadden genomen. Dat waren mensen die na de 2 corona prikken nog een 3e hadden genomen.

De rest van de onderzoekspopulatie bestond uit alle anderen, dus ongevaccineerd, of alleen een eerste prik gehad, en eerder met een corona virus besmet of niet. Die rest groep werd 1,17 keer vaker met Omicron besmet dan met Delta.

Alle groepen bleken vaker met Omicron besmet dan was gebleken met Delta.

Besmettingsrisico Omicron in vergelijking met Delta
HuishoudensAlle anderenVolledig gevaccineerdBooster
Omicron besmettingen 1,17 2,613,66
variatie(0,99-1,38) (2,34-2,90) (2,65-5,05)
aantal observaties27.87427.87427.874
aantal huishoudens11.93711.93711.937
Besmettingsrisico in gezinnen gerelateerd aan virus mutant en vaccinatiegraad.

De vaccinaties waren dus minder beschermend geweest tegen Omicron. De boosterprik leek zelfs de bescherming te verminderen en de restgroep liep minder besmettingen op dan de volledig gevaccineerden.

Omdat die restgroep bestond uit mensen die een eerste prik hadden genomen, plus volledig ongevaccineerden, plus de mensen die al besmet waren geweest met één van de virusmutanten, is een zuivere vergelijking gevaccineerd versus ongevaccineerd niet mogelijk. De restgroep zou grotendeels kunnen bestaan uit mensen die immuniteit hadden opgebouwd na besmetting. Dat is uit de gegevens van dit onderzoek niet af te leiden.

Delta is vervangen

In december 2021, terwijl tegelijkertijd besmettingen met de Omicron mutanten en de Delta mutanten werden waargenomen, werd dit onderzoek gedaan naar besmettingen in huishoudens en de bescherming die vaccinatie biedt. Vaccinaties tegen de oorspronkelijke corona virus mutant uit Wuhan hebben een deel van de bevolking ook nog beschermd tegen de latere Delta mutanten. Inmiddels zijn alle mutanten bijna volledig vervangen door Omicron. De vaccins geven vrijwel geen weerstand tegen de Omicron mutant. Het beschermend effect zou zelfs negatief kunnen zijn. Maar gelukkig is Omicron veel minder ziekmakend.

Denemarken heeft aangekondigd alle corona virus maatregelen af te schaffen. Volgens de Deense regeringsverklaring gaat Denemarken per 1 februari 2022 terug naar normaal.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Delta en Omicron in Denemarken”

  1. Ik heb het menu kleiner kunnen maken door alle archief pagina ´s te verzamelen onder 1 menu item. Daardoor past het op mijn breedbeeld TV netjes naast de titel, hoger op de pagina dan eerst. Maar voor anderen ziet het er natuurlijk weer aders uit. Zelf hoef ik me nu niet meer te ergeren als ik naar mijn eigen blog kijk.

   Geliked door 1 persoon

  1. Denemarken is ook één van de weinige landen die serieus aandacht gaven aan de gevolgen (myocarditis) van een verkeerde injectie techniek. Om onverklaarbare redenen houden de meeste landen zich niet aan de injectie instructie van de fabrikanten en injecteren daardoor een deel van de bevolking rechtstreeks in de aderen (intraveneus ) in plaats van in het spierweefsel (intramusculair) zoals de vaccins bedoeld zijn. Nadat het risico van verkeerde spuittechniek aandacht werd gegeven, paste Denemarken de instructies aan. Nederland ontkende het probleem, evenals de meeste andere landen.

   Like

 1. Kennelijk wordt in Denemarken iets nuchterder gereageerd op de coronacijfers dan bij onze buren waar net zoals in NL behoorlijk gemanipuleerd is met de cijfers van ziekenhuisopnames. Patiënten die werden opgenomen voor andere aandoeningen maar positief testten op corona werden geteld als coronapatiënten. Pure misleiding. De zorgsector en overheid hebben corona misbruikt en de cijfers erg negatief geïnterpreteerd. Normaal noemen we dat machtsmisbruik. Waar blijft de kritische blik van de media in ons land en waarom worden de kritische onafhankelijke onderzoeksjournalisten door de mainstream media beschuldigd van desinformatie? Er komen steeds meer vragen op over het desastreuze overheidsbeleid inzake corona.

  Geliked door 1 persoon

  1. Naarmate het aantal asymptomatisch besmette mensen stijgt, zullen steeds meer mensen die in een ziekenhuis worden opgenomen, na een test ook zonder het te weten besmet blijken te zijn. Deze werden altijd geteld als corona ziekenhuis opnamen, blijkt nu. Positief vind ik, dat dit niet meer ontkend wordt. Maar de cijfers die de verhouding aangeven worden nog niet prijsgegeven. Het is de schimmigheid van de overheid die je doet raden naar de werkelijke redenen achter beleidsmaatregelen. Wie vraagtekens zet bij het beleid wordt allerlei scheldwoorden toebedeeld en de meest zinnige kritiek wordt gecensureerd. Onzin publicaties worden wel toegestaan. Vanmorgen had het Youtube algoritme een filmpje voor me klaargezet met plakkende lepels en munten op de huid van gevaccineerden. Dat mag dus wel. Maar virologen en medici die gefundeerde kritiek op het beleid plaatsen worden verwijderd.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: