CDC onderzoek COVID bescherming

vaccinatie status en ontslag

Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) onderzoekt ziekten en medicijnen voor de U.S.A. Een publicatie over vaccin effectiviteit en besmettingen met voornamelijk Alpha en Delta varianten van het coronavirus, is door deze overheidsdienst vrijgegeven.

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7104e1.htm

Er is een download beschikbaar:

COVID-19 Cases and Hospitalizations by COVID-19 Vaccination Status and Previous COVID-19 Diagnosis — California and New York, May–November 2021

Delta

De periode waarin het onderzoek werd gedaan, mei–november 2021, werd nog gekenmerkt door besmettingen met de Delta variant van het corona virus. Omicron werd in de USA nog niet of nauwelijks waargenomen.

Grafiek

In deze grafiek zijn in het tijdsverloop van 1 juni tot 31 oktober mogelijk beïnvloedende gebeurtenissen aangegeven:
>Begin van de Delta variant in juni 2021.
>Vaccinatie van mensen met kwetsbare immuniteit in augustus 2021.
>In september 2021 de Pfizer boosterprik.
>In oktober 2021 de Moderna booster.

Vaccinatiestatus

De bovenste lijn van de grafiek geeft de Delta besmettingen onder ongevaccineerden aan. De andere lijnen geven de gevaccineerden aan en de genezen mensen die de ziekte hebben doorlopen, plus de mensen die de ziekte kregen, genazen en zich ook nog lieten vaccineren. Opvallend weinig verschil is te zien tussen effect van natuurlijke immuniteit en de vaccinaties.

Uit de gegevens blijkt dat het doorgemaakt hebben van de ziekte nog iets meer bescherming tegen de Delta variant blijkt te geven dan alleen de vaccinatie. Dat is in de USA controversieel, omdat de regering nu vaccinatie verplicht.

Correctie: Niet de bevindingen van het DCD zijn controversieel, want feiten kunnen niet controversieel zijn. Het beleid van de Amerikaanse regering is controversieel.

Ontslag

Er worden op dit moment in de USA nog mensen met natuurlijke immuniteit ontslagen omdat ze zich niet laten vaccineren. Vooral mensen die in de gezondheidszorg werken zijn in de beginperiode vaak besmet. Nadat ze zijn genezen vonden ze het niet allemaal nodig om zich ook nog te laten vaccineren. Ze hadden immers al immuniteit opgedaan door de ziekte zelf. Volgens de huidige regels worden ze nu ontslagen. Gevolg is veel personeelstekorten en tegelijkertijd werklozen, ook in de gezondheidszorg. Dit gegevensonderzoek van het CDC toont aan dat die ontslagen geen gezondheidsbelang dienen.

Omicron

Pas na dit onderzoek volgden veel Omicron besmettingen onder zowel gevaccineerden als ongevaccineerden. De bevindingen hebben dus vooral betrekking op besmetting met de eerdere mutanten. Uit ander onderzoek is gebleken dat zowel de vaccinatie als de natuurlijke immuniteit, na besmetting en genezing van infectie met de eerdere mutanten, weinig bescherming bieden tegen besmetting met Omicron. Gelukkig is de Omicron dan wel minder ziekmakend en beschermt het doormaken van een Omicron besmetting na genezing tegen de eerdere varianten.

Nederland

Nederland heeft een hoge vaccinatiegraad. Gevaccineerden kunnen hier een QR code aanvragen die toegang geeft tot gelegenheden die niet meer toegankelijk zijn voor ongevaccineerden. De toegangspas wordt inmiddels “CTB” genoemd. Corona Toegangs Bewijs. De QR code van de toegangspas verloopt in Nederland na een paar maanden. Dan moet opnieuw gevaccineerd worden om een geldige code te krijgen. Gevaccineerden worden dan gelijk gesteld aan ongevaccineerden, als ze niet telkens blijven vaccineren.

Bij een goed werkend vaccin zouden er weinig corona besmettingen zijn en de ziekte zou nog nauwelijks een rol kunnen spelen. Maar evenals in andere landen is gebleken, voorkomt ook hier vaccinatie geen besmetting met de nieuwe varianten en is ook de bescherming tegen ernstig ziek worden snel uitgewerkt. Gevaccineerden geven de ziekte na besmetting ook nog steeds door aan andere mensen.

Toch heeft de Nederlandse regering nog steeds plannen om de QR toegangspas (CTB) verplicht te stellen op de werkplek en voor de toegang tot winkels. De 2G regels, die nog meer mensen uitsluit, wil de regering op elk gewenst moment kunnen invoeren op plaatsen die zij uitkiezen. Het parlement heeft die wens nog niet toegestaan.

Gaat het parlement in op de wensen van de regering, dan krijgen we in Nederland de zelfde situatie als nu in de USA. Uitsluiting en werkloosheid onder ongevaccineerden en tegelijkertijd personeelstekorten in bedrijven.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “CDC onderzoek COVID bescherming”

 1. Niet het onderzoeksrapport van het Amerikaanse CDC is controversieel, maar de maatregelen van de Amerikaanse regering zijn controversieel. Het CDC rapporteert gewoon de bevindingen. Ze hebben waargenomen dat de natuurlijke immuniteit na besmetting en genezing minstens zo goed beschermt als de vaccinaties. Dat zijn gewoon vastgestelde feiten en feiten kunnen niet controversieel zijn.

  De Amerikaanse regering heeft besloten om mensen te dwingen zich te laten vaccineren. Ze gaan nu mensen ontslaan die natuurlijke immuniteit hebben opgedaan en daarom geen vaccinatie nodig hebben. Dat is pas controversieel. Na dit onderzoeksverslag kun je niet meer zeggen dat de overheid daarmee de volksgezondheid dient. En ook niet dat ze niet beter weten. Want nu de feiten bekend zijn, zouden ze direct het beleid moeten aanpassen.

  Geliked door 2 people

 2. Voor een leek is het te moeilijk te bepalen wie en wanneer de waarheid preekt, ik heb niet gestudeerd en veel criticasters ook niet altijd. Van de andere kant ga ik niet automatisch uit van belazerij, ik zie alleen dat politiek lijkt op handel drijven en dat kun je op veel manieren uitleggen. ☻
  De critici (o.a Rosanne Hertzberger e.v.a.) in de krant sla ik de laatste tijd over, ik kan er niets mee. Ik wacht alleen nog op het einde en kijk dan wie er het beste, redelijk,of beroerd heeft afgebracht. Dat wordt een geheugenpunt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Onderzoek van een overheidsinstelling als het CDC is bedoeld om achteraf te kunnen weten wat het effect was van beleid. Als het fout is gegaan is dat meestal niet het gevolg van gemene mensen maar van onwetendheid. Bij zoiets als deze pandemie is dat niet vreemd. Weinig mensen hadden een idee wat ons overkwam. Onwetendheid komt vaker voor dan opzettelijke gemeenheid. Nu maar hopen dat er op tijd geleerd wordt van gemaakte fouten.

   Like

  1. Ik ben bang dat politici geen afstand zullen willen doen van gemakkelijk ja-knikken naar degenen die de democratische burgerrechten hebben opgeschort. Dat ongecontroleerde macht te zoet smaakt. Dat het zonder financiële verantwoording smijten met geld van de burgers te aantrekkelijk was om op te geven. Dat te veel burgers liever kritiekloos volgen dan zelf nadenken. Dat veel burgers ook de capaciteit niet hebben om te doorgronden wat er in gang gezet is. Dat het uitsluiten van een kleine bevolkingsgroep makkelijk kan ontwikkelen tot uitsluiten van steeds meer mensen waarbij de meesten ernaar zullen streven om bij de kleine selecte geprivilegieerde groep te behoren die nog wel toegang heeft tot wat ooit normaal was.

   Like

  1. Mensen laten nu hun ware gezicht zien. Niet vergeten, als alles weer normaal wordt.

   Als, want we weten niet of alles weer normaal wordt. Er wordt geschermd met wetenschap, om onlogische en contraproductieve maatregelen goed te praten. Maar dat is pseudo wetenschap, die niet overeind blijft zonder censuur. Echte wetenschap is toetsbaar, vraagt om kritiek en andere inzichten. Wetenschap kan ons verder helpen. Pseudowetenschap remt ontwikkeling en inzicht.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: