Afschaffing corona maatregelen?

Nederlandse corona data bijgewerkt tot 1-2-22

Het is 1 februari 2022.
De Deense regering heeft corona maatregelen afgeschaft.

Er worden geen beperkende maatregelen meer opgelegd aan de Deense bevolking. Wel blijft het testen van iedereen die in een ziekenhuis wordt opgenomen. Dit dient om te voorkomen dat onbesmette mensen in het ziekenhuis besmet worden, wat een zieke extra ziek kan maken. Daarom worden besmette mensen en onbesmette mensen in het ziekenhuis apart verpleegd. Ook zal er gewaarschuwd worden als in een gebied het aantal besmettingen extra oploopt, zodat mensen uit eigen vrije wil extra voorzichtig kunnen worden in de omgang met anderen en de standaard voorzorgen nemen.

Steeds meer mensen zijn besmet, ook nu nog steeds in Denemarken. Maar de besmetting maakt niet meer erg ziek. Feitelijk werd de laatste tijd al niemand meer in het ziekenhuis opgenomen vanwege een corona besmetting, maar bestonden de cijfers over besmette patiënten uit mensen die om een andere reden werden opgenomen en bij de routine test positief bleken.

De corona restricties zijn op dit moment overbodig, meent de Deense gezondheidsdienst. Iedereen kan besmet raken, meestal zonder ernstige gevolgen, maar wel met als resultaat dat er immuniteit wordt opgebouwd. Toch wordt niet aangeraden om nu met opzet een besmetting op te lopen. Want nog steeds bestaat de kans dat sommige mensen er wel een ernstige aandoening aan overhouden.

Europees beleid?

Ook Engeland en Ierland stoppen met de inperking van de vrijheid van burgers, omdat het niet meer nodig is voor de volksgezondheid en de huidige corona mutanten geen ernstig gevaar meer vormen. Maar dit is zeker geen algemeen Europees beleid. Er zijn nog steeds landen die vast houden aan draconische maatregelen, zoals verplicht vaccineren en hoge boetes voor ongevaccineerden.

Nederlands beleid

In Nederland hebben we nu te maken met de zelfde minder gevaarlijke corona virus mutant als Denemarken. Toch heeft het Nederlands parlement onlangs de corona toegangspas met QR code weer goedgekeurd. Nederland sluit met die “CTB” pas ongevaccineerden uit. Ook is hier de definitie van ongevaccineerd zijn aangepast. De code verloopt na 6 maanden en kan met een volgende prik verlengd worden. En ook die “booster” prik blijft niet geldig. Voortaan geldt iedereen als ongevaccineerd die wel al snel de twee corona vaccinaties heeft genomen, maar zich niet voortdurend blijft vaccineren.

Dat moet een flinke teleurstelling zijn voor de mensen die alle moeite deden om voor te dringen bij het ontvangen van de eerste vaccins. De eerst gevaccineerden hebben ook als eerste een verlopen pas.

In het parlement is wel bezwaar gemaakt tegen de QR pas en de 2G regel, die de burgerrechten aantast vanwege een virus dat is gemuteerd tot een veel mildere variant. Maar de QR code pas, die nu CTB wordt genoemd en een steeds groter aantal Nederlanders uitsluit, wordt in Nederland voortgezet.

Het aantal besmettingen neemt overal ter wereld snel toe. De Omicron heeft een hogere besmettingsgraad dan de Delta mutant. Inmiddels zijn er weer nieuwe Omicron mutanten, die nog sneller besmetten. Maar besmetting met een virus dat hoog besmettelijk is voor zowel gevaccineerden als ongevaccineerden is niet in elk land voldoende reden om strenge maatregelen te handhaven of, zoals in Nederland, zelfs uit te breiden. Omicron en de nieuwe mutanten veroorzaken bij de meeste mensen lichte verschijnselen en maken immuun voor besmetting met alle nu bekende corona mutanten.

(tekst © Vlierbloesem)

Vandaag ook bespreking van coronabeleid en wetgeving om de QR code corona toegangspas te legaliseren: Vragenuurtje en coronadebat Nederlands parlement 1 februari 2022

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 1 februari 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Afschaffing corona maatregelen?”

  1. Ja, eerlijk gezegd raken die lockdowns en uitsluitingen mij nog niet zo. Voor restaurants en theaters had ik toch al geen geld en op basis van financiën mensen uitsluiten daar zit niemand mee. Dat de grenzen feitelijk gesloten zijn maakt voor mij ook niet uit op dit moment, want voor vakantie heb ik ook al jaren geen geld. Als iedereen een beetje minder vliegt is dat ook alleen maar goed.

   Maar ik begrijp dat mensen er wel veel last van kunnen hebben. Het gevoel opgesloten te zitten. En het is gewoon niet goed om mensen hun rechten af te nemen. Veel kleine ondernemers gaan er aan onderdoor.

   Like

  1. Die pas met de daaraan gekoppelde regels hebben denk ik meer besmettingen veroorzaakt dan voorkómen. Mensen kregen het idee dat ze veilig waren als ze met die code binnen mochten. Naar mijn idee zijn de ruimten waar je met de pas binnen mag de plekken met de meeste besmettingsrisico. Ik wil er niet binnen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: