Coronawet verlengd tot 1 maart 2022

corona data bijgewerkt tot 3-2-22

Terwijl steeds meer landen in Europa de vrijheidsbeperkende corona maatregelen afschaffen richt het Nederlands beleid zich volledig op maximale vaccinatiegraad en de QR code pas die de vrijheid van ongevaccineerden belemmert.

De vaccinatiegraad in Nederland is hoog, maar geen 100%. Volgens uitspraken van de gezondheidsdiensten heeft bijna 92% van de ouderen boven 60 jaar al een derde prik gehad. Jongere mensen en kinderen zijn minder vaak gevaccineerd.

Engeland, Schotland, Ierland, Finland, Spanje, Kroatië, Denemarken, stoppen met beperkende corona maatregelen. In Engeland komt het Delta virus nog voor, maar de meeste tests blijken een Omicron variant te betreffen. Denemarken stelde vast dat er geen mensen meer naar het ziekenhuis komen vanwege een corona besmetting. Wel wordt bij ziekenhuisopname getest, omdat veel mensen die zich om andere redenen laten opnemen besmet blijken te zijn. De test dient om voorzorgen tegen besmetting te treffen. Verder zijn beperkende maatregelen overbodig geworden, want het huidige virus besmet makkelijk, maar maakt niet erg ziek.

Lees ook: Delta en Omicron in Denemarken 28 januari 2022

Nederlandse besmettingen lopen snel op

Oplopende besmettingsaantallen Nederland van 2020 tot januari 2022

Bij de teststraten van GGD staan lange rijen mensen te wachten, voor een PCR test. Ongeveer 50% van de wachtenden blijkt besmet met een coronavirus mutant. De andere helft loopt grote kans om in de wachtrij besmet te worden.

Meestal staan mensen in wind en regen buiten te wachten, waar het coronavirus niet van houdt. Een gewone griep maakt in die situatie meer kans. Daarop wordt niet getest. Met welke corona mutant de mensen zijn besmet wordt in Nederland alleen steekproefsgewijze onderzocht en de betrokkene krijgt niet te horen of het de Omicron mutanten betreft of één van de gevaarlijke voorgaande mutanten.

Na een negatieve test uitslag kan een tijdelijke QR-code aangevraagd voor op de smartphone. Na een positieve test uitslag moet genezing vastgesteld en daarna kan een tijdelijke QR-code aangevraagd voor op de smartphone. Met die code krijgen ze gedurende enkele maanden toegang tot restaurants en kroegen, culturele evenementen en andere gelegenheden waar ongevaccineerden geen toegang meer hebben.

Minder Nederlandse coronadoden

De huidige mutanten van het corona virus, de Omicron serie, zijn veel minder ziekmakend dan de vorige mutanten. Ondanks hoge besmettingsaantallen daalt het aantal mensen dat er aan overlijdt.

corona sterfte Nederland 2020 tot januari 2022

Veel Nederlandse corona zieken?

Volgens de statistieken blijft het aantal corona zieken hoog. Maar Nederland heeft al sinds 5 november 2021 geen opgave meer gedaan van het aantal genezen corona patiënten. Als er steeds meer zieken bijkomen, zonder dat die mensen genezen, is er een hoog aantal actieve ziektegevallen. Waarom geneest in Nederland niemand meer van een corona besmetting?

Totaal aantal coronazieken, die volgens RIVM gegevens nog steeds ziek zijn gebleven.

De Nederlandse statistieken laten pieken en dalen in de besmettingsaantallen zien. Ook lijken hier allen nog ziek blijvende corona patiënten te zijn. Er zijn schommelingen in werkelijke aantallen. Maar een administratief probleem kan foute cijfers opleveren.

Met de computersystemen van de Nederlandse GGD en RIVM is een probleem. De gegevens moeten handmatig overgezet van het ene systeem naar het andere, waardoor regelmatig achterstanden ontstaan in het doorgeven van data. Opgelopen achterstanden worden soms ineens ingehaald. Mogelijk is het cijfermatig uitblijven van genezing een administratief probleem. Dat is waarschijnlijker dan dat hier werkelijk niemand meer zou genezen. Het werkelijke aantal zieken is dan lager dan de RIVM cijfers.

Tijdelijke QR code

Veel mensen laten zich nu testen en vaccineren om een QR code te krijgen, die toegangsbeperkingen tot horeca, festivals en vakantiereizen opheft. De wens van de regering om toegangsbeperkingen ook voor werk en winkels te laten gelden is door het parlement niet goedgekeurd. De verkorte geldigheidsduur van de QR code voor de corona toegangspas (CTB) is wel goedgekeurd. Mensen moeten dus voortaan vaker laten testen en vaccineren als ze een geldige code willen.

Na veel uitstellen is vandaag gestemd over de vierde verlenging van de tijdelijke wet die de regering weer extra bevoegdheden geeft om corona maatregelen op te leggen, zoals het tijdelijk geldige “CTB”, corona toegangsbewijs met QR code.

Gebruik van de QR pas is hiermee tot 1 maart 2022 gelegaliseerd. De geldigheid van de code vervalt na enkele maanden. Dan moet opnieuw geprikt of getest voor een geldige toegangspas. Voor wie is vergeten waar die code voor staat en hoe die tot stand is gekomen, is hier nog wat te lezen:

papieren QR code 23 september 2021

QR Identificatie nummers 25 september 2021

En dan is er ook nog dit:

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 3 februari 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Coronawet verlengd tot 1 maart 2022”

  1. Of het een A status moet hebben is door stemmen besloten. Kennelijk zijn er geen duidelijke normen voor. De burgers en het parlement krijgen ook steeds geen goede informatie. Er wordt naar gevraagd maar dan komt er een ontwijkend antwoord en daar blijft het bij. De voorzitter staat doorvragen niet toe, valt parlementsleden voortdurend in de rede. En wat ik nog groffer vond, is dat niet alle leden mochten stemmen bij een commissiezitting, want dat hadden ze zo afgesproken. Totale miskenning van democratie.

   Like

 1. Dat van die lange rijen wachtenden begrijp ik ook niet, stel dat ik vermoed, dat ik besmet ben, moet ik naar een of andere teststraat met de bus en dan sta je inderdaad in zo’n rij te wachten met mogelijk vele besmette mensen.
  Ik denk, dat het ook niet zoveel zin meer heeft om bij te houden, hoeveel mensen genezen zijn, alleen de zieken en doden tellen mee en de zieken worden uiteindelijk beter, al zou het misschien zinvol zijn als de gemiddelde ziekenhuisopname vermeld wordt.
  Tja, wat is wijsheid: de boel open gooien of nog gesloten?
  Toen het hier allemaal gesloten was, ging men massaal de grens over, waar het wel open was en tot nu toe heb ik niet gehoord of gelezen, dat daardoor in die gebieden het aantal besmettingen aanzienlijk is gestegen.

  Lily

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vraag me bij veel maatregelen af of dat nou helpt besmettingen tegen te houden, of juist besmetting bevordert. Het lijkt allemaal een beetje ondoordacht, tegenstrijdig. Als mensen met een gevaarlijke besmetting rondlopen ga je ze niet op een kluitje zetten met mensen die niet besmet zijn. Ik denk steeds: Zijn ze dom en ondeskundig? Of hebben ze andere bedoelingen dan ze vertellen?

   Like

  1. De landen die de corona maatregelen nu afschaffen zijn in de minderheid. De ontwikkeling van het virus zal bepalen hoe het verder gaat. Hoe mensen zich gedragen is niet van veel belang als het virus al iedereen besmet heeft. Maatregelen om de bevolking te beperken hebben dan ook geen effect. In Denemarken denken ze dat het niet tegen te houden is en dat ze toevallig het geluk hebben dat de huidige mutanten mensen minder ziek maken. Maar als er weer een gevaarlijk virus de kop opsteekt denk ik dat ze ook daar weer maatregelen invoeren.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: