QR code pas verdwijnt

zinloze maatregelen verdwijnen

Het nieuwste OMT advies is aan het parlement bekend gemaakt. Hier is de download link:

Vandaag zal het parlement dit bespreken, waarna er weer een regeringsverklaring zal komen, waarin bekend gemaakt wordt dat de horeca langer open mag. Waarschijnlijk ook de cultuur sector, zodat theater weer kan functioneren.

https://youtu.be/fwOUZeHFSFk

Vandaag 15 februari 2022 hebben de regeringspartijen in het parlement een debat onmogelijk gemaakt over malversaties bij de GGD en regeringsbeïnvloeding van het OMT, waarvan werd beweerd dat dit onafhankelijke en puur wetenschappelijke adviezen gaf. Nu mag dit morgen aan de orde komen. Heel even. Want de parlementsleden krijgen veel te korte spreektijd en de kritische leden Omtzigt en Van Haga krijgen nog minder tijd. Zo kan de regering makkelijk wegkomen met het ontwijken van vragen en het weigeren van informatie.

https://youtu.be/kfilxjUcfI8

Woensdag 16 februari 2022 weer een corona debat en de persconferentie over de maatregelen die zullen worden verminderd.

Vrijdag zullen de ruimere openstellingstijden ingaan. Een week later verdwijnt ook de QR toegangspas controle. Mondkapjes verplichting vervalt, op veel plaatsen ook het afstand houden. In theaters moet de vaste zitplaats wel op afstand blijven. Nieuw is de sneltest bij evenementen. Voor iedereen, gevaccineerd of niet.

Volgens de nieuwe regels moeten mensen die besmet zijn 5 dagen thuis blijven. Als ze 24 uur niet meer ziek zijn mogen ze weer naar buiten.

https://youtu.be/K_jV8I_Hajs

14 februari 2022 bespreking in het parlement besproken en daarna komt de persconferentie van de regering waarop de besluiten bekend worden gemaakt. https://youtu.be/jtyz2jDrRoQ

De basis voor die komende beslissing is waarschijnlijk de minder gevaarlijk gebleken Omicron mutant van het coronavirus. Omdat de vaccins die nieuwe mutant niet tegenhouden, vervalt het excuus om ongevaccineerden te discrimineren. Burgerrechten krijgen weer de aandacht die in normale tijden gebruikelijk is. Dat betekent nog niet dat de regering de burgerrechten prioriteit geeft.

Met de Omicron mutant van het corona virus zullen we nu allemaal besmet raken. Om te voorkomen dat je daar echt ziek van wordt is het aan te raden om voldoende vitaminen en mineralen te nemen. Daarmee kan je lichaam dit virus onschadelijk maken. Vitamine D3, C, zinc, selenium, magnesium zijn noodzakelijk en vrij te koop bij drogist en supermarkt.

Op zoek naar vitamine D3 capsules kocht ik per ongeluk Omega3 capsules. Daar zit geen D3 bij. Toch hou ik ze voorlopig in mijn pakketje, want dat stekeltjes virus veroorzaakt bloedklontering in de aderen. Omega3 maakt de doorbloeding soepeler, door ophoping van klontering tegen te gaan. Mensen die al een medisch probleem met bloedproppen hebben krijgen meestal statines voorgeschreven, die ook blijken te helpen bij het tegengaan van aderverstoppingen die het virus veroorzaakt. Als je normaal geen statines nodig hebt, is het niet aan te raden om ze nu zomaar te gaan nemen vanwege corona. Die middelen hebben vervelende bijwerkingen, dus als je het niet hoeft te nemen, neem die statines dan liever niet. Maar Omega 3 is niet gevaarlijk. Die kun je rustig gebruiken.

Zoals Luz60 in haar reactie schrijft, is ook vitamine K2 belangrijk. Dat zorgt ervoor dat calcium niet op onbedoelde plekken in het lichaam samenklontert, maar op de goede plek terecht komt en zorgt voor sterke botten en tanden.

Quercitine is ook belangrijk en als supplement te koop, maar het zit genoeg in uien, prei, knoflook en broccoli.

Een multivitamine met een verzameling andere belangrijke stoffen zorgt ervoor dat er geen tekort ontstaat aan de rest van het vitamine alfabet. Zelf gebruik ik op dit moment de Multi “Energie en Weerstand” van Aldi. (Deze week in de aanbieding, 3x 30 tabletten €6,99.) Maar ik neem ook wel eens andere multivitamine tabletten.

Deze stoffen worden vaak onnodig duur verkocht. Wil je bijvoorbeeld koenjit of kurkuma (geelwortel) gebruiken vanwege de ontstekingsremmende werking, dan kun je dat duur kopen als supplement, maar bij de Aldi koop je voor 99 cent een busje als keukenkruid. Een theelepeltje in de rijst meekoken met een klontje boter of een beetje olijfolie, en een beetje zwarte peper optimaliseert de werking. En je eet gewoon leuke decoratieve gele rijst.

Het is niet nodig te kiezen voor supplementen van dure merken. De productie is goedkoop. Wat je betaalt is voornamelijk winst en verpakking. Als je dichtbij Duitsland woont, kun je het daar allemaal veel goedkoper kopen. De prijzen zijn in Nederland veel te hoog.

Nog steeds blijft ventilatie, luchtreiniging en filtering van belang. Lang niet alle scholen zijn al voorzien van deugdelijke ventilatie systemen. Wie normaal kwetsbaar is voor long aandoeningen zou nog mondkapjes kunnen gebruiken, maar alleen een goede kwaliteit heeft effect. Sinds de Sars uitbraak van jaren geleden is het in Hong Kong gebruikelijk om tijdens het griep seizoen mondmaskers te dragen. Die worden ook gebruikt als bescherming tegen luchtvervuiling.

Het virus is niet verdwenen. Veel mensen zijn besmet en hebben weerstand opgebouwd. Er zijn al bij diverse diersoorten varianten aangetroffen, waaronder ook mutanten die mensen kunnen besmetten. Mogelijk komen er nieuwe corona mutaties die schadelijker zijn dan Omicron. Dan kunnen opnieuw maatregelen gaan gelden. Of daarvoor de uitzonderingswetgeving gehandhaafd blijft, moeten we afwachten.

Ik ben benieuwd of ook de censuur zal gaan vervallen, zodat we langzamerhand alles mogen weten wat niet gezegd en geschreven mocht worden. In de USA heeft medicijn fabrikant Pfizer verzocht om de onderzoeksgegevens voor de vaccins nog 50 jaar extra geheim te mogen houden. Zouden ze dat zonder reden vragen?

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “QR code pas verdwijnt”

 1. Sinds de volkstelling van 1971 kreeg iedere Nederlandse burger een identiteitsnummer dat was gekoppeld aan persoonlijke gegevens, woonadres en de plek waar de auto werd geparkeerd. In dat jaar weigerden 35.000 mensen die gegevens te verstrekken.

  Wie toen voorspelde wat er allemaal nog meer aan gekoppeld zou gaan worden, werd als complotdenker gezien en “links werkschuw tuig” genoemd. De volkstelling van 1981 ging niet door, omdat 26% van de Nederlanders medewerking weigerden. Volkstellingen zijn er sindsdien niet meer geweest.

  Maar de data verzameling is gebleven en uitgebreid.

  Like

 2. Helaas. Ik heb er geen enkel vertrouwen in. Het volk krijgt even de zogenaamde worst voorgehouden en in het najaar gaan de maatregelen net zo gemakkelijk weer in. De WHO bereidt een naar internationaal recht een verdrag voor om deze maatregelen structureel te maken. Google maar eens op ‘Internationaal instrument voor pandemiepreventie en paraatheid’. In 2024 moet dit verdrag zijn ingevoerd. Dezelfde WHO rept de laatste tijd over een nieuwe pandemie die in 2024 wordt verwacht…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat er altijd weer nieuwe ziekten zullen uitbreken kun je verwachten. Dat er iets aan gedaan moet worden zou vanzelfsprekend kunnen zijn, maar wat deze regering deed en naliet was op zijn best ondeskundig.

   We moeten zeker alert blijven over wat een regering doet. Voorkomen dat ze steeds maar weer onze rechten aantasten.
   We zijn er nog niet klaar mee.

   Like

 3. Denk je dat? Dit is alleen maar bedoeld om de massa even tevreden te houden.

  In Noorwegen, ook ‘maatregelvrij’, wordt stilletjes gewerkt aan een covid-pas (of, maatregelen voor een toekomstige pandemie), waarbij dwangvaccinatie, het vaccineren van kleine kinderen, het beperken van toegang tot het openbare leven, scholen etc wordt vastgelegd. Zo lang covid op die A-lijst staan en de plannen slechts in de ijskast maar niet in de prullenbak liggen, maak ik me geen enkele illusie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Met de komst van de minder ziekmakende mutanten is de betovering van Corona uitgewerkt. Zo langzamerhand gelooft niemand meer in de noodzaak en effectiviteit van het pandemie beleid. Maar het hele scenario blijft in de kast liggen om direct opnieuw ingezet te worden met een nieuw excuus.

   Dat hoeft de volgende keer niet te gaan over een ziekte waartegen een vaccin is, het kan ineens opduiken als een middel tegen criminaliteit, terrorisme of drugsgebruik.

   Like

  1. Dat klopt. Ook als de wetgeving van tafel gaat, is het nu heel makkelijk opnieuw ingevoerd. Er is zo veel geld uitgegeven aan dat zinloze project, dat je ieder moment kunt verwachten dat het weer voor iets ingezet gaat worden. In feite is die QR pas een logische stap in de ontwikkeling vanaf de Nederlandse volkstelling van 1971, waarbij iedere Nederlander vanaf geboorte een nummer kreeg. Dat stuitte destijds op zo veel verzet, dat de volkstellingen zijn gestopt en de belofte werd gedaan dat niet meer allerlei gegevensbestanden gekoppeld zouden worden.

   Maar in feite was het in 1971 technisch nog niet mogelijk alle databestanden van de overheid te koppelen en was het wachten alleen maar op de techniek om dit massaal uit te voeren. Nu bijna iedereen het best mogelijke tracking device zelf aanschaft en altijd mee neemt, waarin alle gekoppelde data op afstand uitleesbaar zijn, werd een besmettelijke ziekte gebruikt als excuus voor de ultieme datakoppeling. Dat laten ze niet zomaar los.

   Like

 4. Goed dat de (onzinnige) maatregelen verdwijnen. Al houd ik mijn hart vast voor het najaar, bang dat het hele circus opnieuw gaat beginnen.
  Wat mij opvalt is, dat om mij heen, vooral gevaccineerden momenteel behoorlijk ziek zijn. Ze zeggen er dan direct bij: ja, maar anders zou ik nóg zieker geweest zijn. Ik vraag het mij af, wij, mijn man kinderen en ik en in mijn familie nog mijn zus en zwager (allen ongevaccineerd), zijn allemaal geheel niet ziek geweest. Zelfs geen snotneus terwijl we toch met veel mensen contacten hebben.
  We nemen wél allemaal de door jou aanbevolen supplementen. Met nog één toevoeging: vitamine K2, synergist bij D3

  Geliked door 1 persoon

  1. K2 is inderdaad van belang als je meer dan 4000 internationale eenheden D3 neemt. K2 helpt om calcium op de juiste plek te brengen. Dus geen verkalking in de aderen, maar wel voldoende kalk in de botten. K2 komt in natuurlijke vorm voor in gefermenteerde groenten, zoals zuurkool. Dat eten we niet allemaal en zeker niet elke dag. In Japan worden gefermenteerde sojaboontjes gegeten, die een erg hoog gehalte aan K2 bevatten. Zelf kocht ik K2 capsules van Holland & Barrett . Die vond ik duur. 50mcg (60 capsules) Holland & Barrett €20.99. (Op dit moment is het in de aanbieding, 3 halen 1 betalen.) De capsules zijn makkelijk in te nemen. Een goedkoop product heb ik in Nederland nog niet gevonden. Ik kocht via een bekende Chinese website K2 in poedervorm, voor veel minder geld. Dat is vies bitter. Nu neem ik eens per week een bijgeleverd maatlepelte van dat poeder, tussen 2 met boter besmeerde plakken ontbijtkoek. Zo is het innemen wel te doen.

   Ook belangrijk is quercitine, wat ik zelf niet als supplement gebruik. Gewone voeding kan dat voldoende bevatten. Het zit in broccoli, uien, prei, knoflook. Lust je dat allemaal niet, dan kun je dat ook als supplement kopen, maar ik vind het duur. (Holland & Barrett Quercetine met vitamine C (50 Tabletten) Holland & Barrett €15.99)

   Like

    1. Eitjes eten, ja, dat werkt. Drie per dag. Maar alleen als de kippen buiten mogen lopen en met groenvoer en granen worden gevoed, plus de gelegenheid hebben zelf insecten, slakken en wormen te vangen. Eieren van kippen die alleen op soja leven zijn niet effectief. Groenvoer voor de kippen is belangrijk. Je eigen overgebleven voedselresten zijn heel goed voor gezonde kippen. Makkelijk te doen als je een huis met een tuintje hebt waar je zelf kippen kunt houden. Industrieel is dat lastiger.

     Helaas is de beste en makkelijkste mogelijkheid om dagelijks 3 eitjes van gezond gevoede kippen te verkrijgen in Nederland moeilijk. Zelf heb ik behoorlijk wat terreur ondervonden van instanties waarvan ambtenaren vonden dat het “niet normaal” is om kippen in de tuin te hebben. Wel een procedure gewonnen, waarbij door de Raad van State werd uitgesproken dat het wel “normaal” is om kippen te houden, maar het geweld van (semi) ambtenarij blijft een bezwarende factor, die onze gezondheid in de weg staat.

     Geliked door 1 persoon

     1. Bij voedselresten van tafel heb ik dan de vrees dat daar dan dode dieren tussen zitten. Stukjes rund, varken of… kip! Dat laatste maakt dan van kippen kannibalen en daar heb ik een probleem mee.
      Voor de rest: interessante informatie.

      Geliked door 1 persoon

      1. Als jij je eigen kippen voert met je eigen voedselresten, dan is dat geen probleem. Maar het is wel van belang dat je weet dat kippen geen herbivoren zijn. Ze hebben dierlijke eiwitten nodig. Loslopende kippen met voldoende ruimte kunnen daarin zelf behoorlijk goed voorzien. Ik heb loslopende kippen kikkers en muizen zien vangen en opeten. Van slakken had ik geen last toen ik nog kippen kon houden.

       Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Roze Golf

LHBTI-magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

%d bloggers liken dit: