Corona debat

coronabeleid, uitgelekte fraude en malversaties.

Eerst de technische briefing

en vanaf 13.00 uur het parlementsdebat over het corona beleid

https://youtu.be/EdeUMFINjLY

Er is heel wat uitgelekt over gerommel met gegevens en financiën, aantasting van burgerrechten, maar gisteren is besloten dat het parlement voor bespreking daarvan nauwelijks tijd krijgt.

Het kabinet van huisjesmelkers, fraude en kort geheugen. 15 februari 2022

https://youtu.be/2K37vY9Ac-s

Vooral de kritische parlementsleden Omtzigt en Van Haga wordt geen tijd gegund. Mogelijk lossen andere parlementsleden dat op door vragen te stellen waarop ze kunnen antwoorden zonder dat dit van hun spreekminuutje af gaat.

Dit debat begint om 13.00 uur.
Om 15.50 uur geschorst tot 16.30 uur.

De beantwoording van WOB verzoeken is door de regering geweigerd en ze hebben zelfs processen gevoerd om geen gegevens te hoeven verstrekken. Uit wat nu naar buiten is gekomen, blijkt duidelijk dat de gezondheid van mensen werd geofferd vanwege bezuinigingen op de gezondheidszorg.

Er was onvoldoende beschermingsmateriaal omdat men voor aanschaf te gierig was geweest. Daarom werd het OMT onder druk gezet om te verklaren dat mondkapjes in de ouderenzorg, verpleeghuizen en thuiszorg niet nodig waren.

Hijink vraagt naar OMT beïnvloeding vanuit de regering. Verschillende parlementsleden stellen dat de regering niet op basis van wetenschap besluiten nam, maar dat de regering de wetenschappelijke adviezen wijzigde om te doen alsof hun besluiten wetenschappelijke basis hadden. De huidige regering, bestaande uit de zelfde partijen als de vorige, doet alsof dat geen rol speelde.

Nu duidelijk is dat de regering ook wel wist dat er besmettingsgevaar was begin 2020, zijn ze waarschijnlijk juridisch aan sprakelijk voor gevolgen van het VERBOD op gebruik van beschermingsmateriaal door verzorgenden in de verpleeghuizen en thuiszorg. We wisten al dat het aanwezige materiaal in kasten bleef opgesloten en dat er zelfs verzorgers waren die hun zelf gekochte materiaal niet mochten gebruiken.

https://youtu.be/ervP8IxJegY

Veel mensen wisten ook dat het virus in die dagen erg besmettelijk was en dat het virus zich er niets van aantrok of iemand in een ziekenhuis werkte of ergens anders. Maar de regering beweerde dat die mensen geen risico liepen, terwijl ze beter wisten. Totaal gebrek aan beschaving en verantwoordelijkheid, lijkt me, maar juridisch zijn ze waarschijnlijk wel aansprakelijk. Op vragen hierover werd doodleuk gezegd dat men daar geen antwoord op had, geen informatie, en dat soort ontwijkende reacties.

Er zijn mensen ziek geworden, omdat ze wel degelijk besmettingsgevaar liepen, zich niet MOCHTEN beschermen van een overheid die wel wist van de risico ´s. Dat is laakbaar, mogelijk strafbaar. Maar strafvervolging zal waarschijnlijk niet plaatsvinden en de rechterlijke macht heeft inmiddels haar partijdigheid alweer overduidelijk laten zien.

Kort voor 19 uur zijn ze weer eten tot 19.40 uur als ik het goed heb verstaan.

Alle moties zijn ontraden. Morgen 15.30 uur stemming over 2 moties van wantrouwen. Volgende dinsdag wordt gestemd over de rest van de moties.

(tekst © Vlierbloesem)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

14 gedachten over “Corona debat”

 1. Ik volg dit dossier ook op de voet en ben blij dat de leugens en de belangenverstrengeling tussen wetenschap, bedrijfsleven en bestuur beetje bij beetje duidelijk beginnen te worden bij het grotere publiek. Diegenen die dit anderhalf jaar geleden voorzichtig durfden aan te voeren werden voor gek versleten. Ben heel blij dat iemand als Pieter Omzigt zijn tanden in deze kwestie heeft gezet. Enorme domme zet van de regeringspartij om zijn vragen niet serieus te nemen. Daar gaan ze spijt van krijgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. De censuur zorgt er nog steeds voor dat veel informatie de mensen niet bereikt. Nog steeds worden publicaties verwijderd. Niet die van mij hoor. Er zijn bloggers die de link naar mijn blog weghalen omdat ik andere informatie geef dan wat zij willen geloven. Verder gaat het niet wat mij betreft.

   Maar er zijn mensen die belangrijke informatie op youtube hebben gezet en daarom overal worden geweerd. Hun youtube kanaal afgesloten, veel publicaties verwijderd. Het linked-in account van hun bedrijf afgesloten. Hun pay-pal account geblokkeerd, enzovoort. Hun leven wordt economisch kapot gemaakt omdat ze medische informatie begrijpelijk uitlegden aan leken en daarbij geen rekening hielden met de commerciële belangen van de medicijn industrie. Dat wordt wereldwijd gedaan. Nog steeds.

   Like

   1. Ja, dat klopt allemaal wat je zegt. Helaas. Nu wordt wel op de msm voorzichtig gerept over ‘belangenverstrengeling’. Nog slechts een paar maanden geleden was dit thema bij veel mensen die onvoorwaardelijk in de overheid geloven onbespreekbaar. Ik kan alleen maar hopen dat er een zaadje van gezond wantrouwen is gepland.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat de regering ons bewust heeft bedrogen is nu overduidelijk. Iets om goed te onthouden.

     Vertrouwen in de regering was al laag, volgens peilingen. Toch leken veel mensen hun informatie over corona nog wel te vertrouwen. Maar misschien leek dat vooral omdat de media de regeringsstandpunten steunden en anderen niet aan bod lieten komen. Misschien dachten veel mensen dat het veiliger was om zich aan die media aan te passen, zonder er zelf veel over na te denken. Kritische mensen worden vaak vervelend gevonden. Ze zetten je aan het denken en dat vindt men oncomfortabel. Ik verwacht niet dat dit snel zal veranderen.

     Commerciële bloggers, die hun blog volschrijven voor de advertenties, houden zich vaak afzijdig. Maar er zijn er ook die domweg volgen wat ze denken dat de gangbare mening is. Zonder dat ze zelf de moeite nemen om zich te informeren. De grote internet platforms censureren alles wat hun advertentie opbrengst kan verminderen. De industrie met het meeste geld krijgt daar de meeste ruimte, ook als ze liegen en bedriegen.

     Like

     1. Helemaal mee eens. Kritische mensen zijn lastig. Ze brengen je misschien aan het twijfelen en dat dwingt dan tot zelf onderzoeken. Dat kost dan tijd en moeite; twee zaken waaraan de gemiddelde druk druk druk mens een groot tekort heeft. De media zijn ‘gekocht’. Ze verzuimen al jaren de overheid kritisch te ‘bevragen’. En commerciële bloggers…..tja…..die zijn commercieel hè? 😉 Ik kan het aantal bloggers wat ik regelmatig lees op één hand tellen en dan houd ik nog genoeg vingers over. Tot die categorie behoor jij met je objectieve en integere berichtgeving. Dank daarvoor.

      Geliked door 2 people

 2. Bedankt, Luz60. Ik maak maar korte notities. Voor mijzelf en openbaar zodat ook een ander er wat aan kan hebben. De video plaats ik er bij, als die beschikbaar is. Anderen plaatsen later korte stukjes video op youtube van de meest opmerkelijke delen van het debat. Dan zet ik het er bij.

  Zelf volg ik het, omdat me steeds maar afvroeg of die mensen nou echt zo dom waren, of dat ze ons belazerden. Het blijkt dus dat laatste. En waarom? Wat ik eerder al vermoedde maar niet goed kon geloven: Geld was belangrijker dan mensenlevens.

  Uit gierigheid was geen beschermingsmateriaal aangeschaft en dat wilden ze niet toegeven. Het leven van de verpleging en verzorging vonden ze niet belangrijk. En de bejaarden die besmet werden en bij bosjes stierven dat interesseerde ze ook niks. Later maakten ze zich vooral druk om het geheimhouden van wat ze uitgevreten hadden. En dat is nog steeds wat hun grootste interesse is.

  Op dat soort mensen stemt de Nederlandse bevolking.

  Ik kan begrijpen dat niet iedereen het allemaal kan begrijpen.
  Maar de domme agressie die ik tegenkom als ik wetenschappelijke kennis uitleg, daar heb ik geen begrip voor.

  Bedankt, Luy60, het is ook fijn om te lezen dat mensen het wel waarderen.

  Like

      1. Ik blijf het volgen. Op de achtergrond terwijl ik eten maak met een koptelefoon. Want te zien is er weinig.
       En ik lees de wetenschappelijke onderzoeken waarover ze liegen liever zelf, zodat ik voor mezelf de meest veilige beslissingen kan nemen. Van de regeringsinformatie ben ik liever niet afhankelijk.

       Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: