De laatste maatregelen

Afgelopen week stond bij de Aldi geen ontsmettingsmidddel meer. Mondkapjes werden nog wel gedragen. Vrijdag stond er opnieuw een rol papier met een sprayfles reinigingsmiddel voor de deur. Binnen werden mondkapjes gedragen, maar minder dan vorige week.

Ik had verwacht dat de regering op 25 februari wel een toespraakje zou wijden aan het ingaan van de gewijzigde regels, die 10 dagen eerder waren aangekondigd. Alle keren dat de regels strenger werden, kwam er nog wel een toespraakje op de dag dat de regels van start gingen en soms bleek dan toch iets anders te zijn besloten dan eerder was aangekondigd. Nu dus niet. Misschien omdat nu alle aandacht uitgaat naar Oekraïne.

QR pas, testen, openingstijden

De QR corona pas hoeft niet meer overal toegepast te worden, maar is ook niet afgeschaft. De regering kan het elk willekeurig moment weer verplichten. Grote evenementen met 500 en meer mensen, mogen alleen toegang verlenen aan negatief geteste mensen, met testbewijs en identiteitsbewijs. Nog steeds met dat digitale vinkje, dat dit keer blauw moet kleuren om toegang te krijgen. Een geldig ID is gekoppeld aan je DigiD gegevens, ook als je nooit een DigiD code hebt aangevraagd. Iedere Nederlander krijgt dat nummer direct bij geboorte aangifte.

identificatienummer
Identificatienummer – fotografie © Vlierbloesem

In het openbaar vervoer moet nog een mondkapje gedragen. Wie ziek is blijft thuis. Bij ziekte en een positieve coronatest volgt quarantaine, die vanaf vandaag nog maar 5 dagen duurt. Verder lijkt alles vanaf nu vrije keuze. Afstand houden is niet meer verplicht. Alle openingstijden zijn weer zoals ze in normale tijden waren.

Besmettingen

Voorlopig kunnen we verwachten dat iedereen besmet zal raken met het corona virus. We hebben het geluk dat de Omicron mutanten minder ziek maken en beter dan de vaccins immuniteit verschaffen tegen alle nu bekende corona virus mutanten. Om dat voordeel te benutten is het belangrijk om te voorzien in de vitamines en mineralen die het menselijk immuunsysteem nodig heeft.

Het aantal besmettingen is hoog. Er worden nog steeds mensen ziek. Maar de laatste mutanten maken veel minder ziek dan de vorige, zodat er minder behoefte is aan ziekenhuisopname. De kosten voor de gezondheidszorg zijn dus lager. Nog steeds komt van de overheid geen advies over vitamines en mineralen die een mens helpen een besmetting met succes af te vechten.

Preventie

Ik heb het de hele pandemie tijd al opvallend gevonden, dat ingrijpende maatregelen zijn toegepast, maar goedkope, effectieve, voor de hand liggende, makkelijk toepasbare middelen geen enkele aandacht kregen. Ik hoop dat niet opnieuw een ernstig ziekmakende mutant volgt.

Zelf zal ik voorlopig nog een masker dragen in de supermarkt. Ik kan me nu niet permitteren ziek thuis te blijven, om een reden die weinig te maken heeft met welk virus dan ook.

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “De laatste maatregelen”

 1. Ik had geen moeite met de corna-aanbevelingen. Eeristeren was ik wel zo ongeveer de enige in de supermarkt met een mondkapje. Ik vroeg aan de cassiere of mondkapjes nu verboden waren. Ze kon er zonder mondkapje wel om lachen. Punt is wel dat zij achter plexiglas zit. Dat deden ze eerder met mondkapjes op. Uit solidariteit met hen droeg ik ook een modkapje. Voor mij maar 5 minuten, voor hen was het de hele werkdag. Punt is dat een mondkapje veel effectier is met een grote bril. Ik draag alleen geen bril. Over besmetting via aanraking had en heb ik altijd m’n bedenkingen gehad. In een lab kan het virus op oppervlaktes een tijdje overleven. In de praktijk stelt dat weinig voor. Ik heb wel veel gebruikte aanraakschermpjes vermeden van de zelfkassa’s. Die dingen worden niet tussen elke klant schoongemaakt. En mij was het ook teveel werk om dat te doen. Aan de andere kant raken de kassamedewerkers m’n spullen zonder handschoenen aan en is ook zo overdracht mogelijk. Toch zal de besmetting meer plaatsvinden bij een verjaardagsviering dan in een supermarkt. Grote groepen zal ik nog wel een tijdje mijden

  Geliked door 1 persoon

  1. De thuisbesmettingen waren altijd de meest voorkomende besmettingsoorzaak, volgens de contact onderzoeken. Maar degene die op een verjaardag de anderen besmet, heeft die besmetting ook weer ergens vandaan gehaald. Het blijft moeilijk om te weten welke route de meeste besmettingen heeft opgeleverd.

   Voor mij zelf is de supermarkt de enige plek waar ik met veel mensen in contact kom, dus neem ik daar voorzorgen. Verder mijd ik grote groepen. Ik zal niet naar een festival of iets dergelijks gaan.

   Ik vind dat mondkapje een kleine moeite. Het filtert wat je inademt, dus het beschermt. Hoe fijner de filtering, hoe minder virus er doorheen komt. De mensen die ineens heel veel virus binnenkrijgen worden zieker. Besmettingsrisico via oppervlakten was in het begin alleen bekend van eerdere corona varianten en blijkt voor de huidige mutanten veel minder risico te zijn. De handschoenen draag ik niet meer.

   Besmetting via de ogen is ook nog steeds mogelijk. Ik heb een goed afsluitende bril daarvoor, en zelfs een volledig gezichtsmasker. Maar die heb ik nog niet gebruikt. Misschien komt dat nog eens van pas, maar tot nu toe vond ik dat een klein beetje virus oplopen nog wel kon.

   Ik weet dat ik in contact ben geweest met besmette mensen. Toch heb ik zelf niks opgelopen, of in ieder geval daar niks van gemerkt. Maar ik ga geen onnodig risico lopen.

   Like

  1. Veel zal slijten.
   Maar het zal nooit meer hetzelfde zijn als voorheen.
   Na de Spaanse griep gingen mensen in Europa vaker een zakdoek gebruiken. Eerder werd er veel meer gerocheld en gespuugd op straat. Dat is nooit helemaal verdwenen, maar sindsdien wel een stuk verminderd.

   Geliked door 1 persoon

 2. Vervelend dat je de datum van de rechtszaak niet weet, kun je tenminste gaan aftellen.
  Wat betreft loslaten van de maatregelen, ze waren al behoorlijk versoepeld en we zien wel of er weer een variant opduikt, die schadelijker is of min of meer uitgedoofd is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb er ook een gewoonte van gemaakt om bij thuiskomst eerst mijn handen en gezicht te wassen. De kat aai ik niet voordat ik dat gedaan heb. Want ook katten kunnen allerlei besmettelijk ziekten oplopen. Het masker draag ik in de supermarkt totdat de juridische ellende met de woningverhuurder voorbij is. Want ik weet niet wanneer er een rechtszitting is, maar als ik er niet ben dan verlies ik het. Zo `n verhuurder wordt toch al een onterecht sociaal sausje toegedicht en de rechtbank geeft ze maar al te vaak gelijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Roze Golf

LHBTI-magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Simpel en Minimalistisch Leven

een blog over besparen, minimalisme, eenvoudig leven en het plezier daarin

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

Thailand travel expert / broad interest in current social developments / annozijlstra@gmail.com

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

%d bloggers liken dit: