Feodaal systeem

Onbelangrijk gepeupel

In Nederland bestaat de energierekening voor 50% uit belasting.

Bij de huidige omhoog geschoten tarieven, ontvangt de regering dus ook aanzienlijk meer belastinggeld. De begroting van deze regering is dan ook ruimer dan voorheen. Verdeling van al dat geld is een politieke keuze.

De regering heeft er nog niet voor gekozen om Nederlanders die er nu financieel aan onderdoor gaan, te compenseren. Erkend wordt dat gestegen kosten een probleem kunnen vormen, maar beslissingen over compensatie schuift de regering vooruit. Deurwaarders schuiven de gevolgen niet vooruit. Nederlanders met een laag inkomen en een duur energiecontract zijn het slachtoffer. Zelfs met de verwarming op een minimum stand of helemaal uit, hebben ze te maken met een enorme stijging van kosten. Verwarming, koken, vervoer, huisvesting, boodschappen, alles is duurder maar de lage inkomens stijgen niet.

Geen interesse

Het wekelijks vragenuurtje stelt het parlement in staat om de regering vragen te stellen en aandacht te vragen voor problemen. Op de agenda stond 8 maart het energie probleem en de kostenstijgingen voor burgers met lage inkomens. Een onderwerp waarbij aanwezigheid van de minister van financiën van belang is.

De minister-president hoort daarvoor beschikbaar te zijn, maar Rutte was ergens in Europa bezig vanwege de Oekraïne oorlog. De vice-premier dient dan als plaatsvervanger. Die is bovendien minister van financiën, zodat Kaag over belasting en financiële zaken goed zou kunnen antwoorden. Maar ook zij was er niet. Ze hield ergens een lezing over Europa.

Rutte en Kaag hadden voor het onderwerp te weinig interesse en zouden dus geen vragen en verzoeken beantwoorden. Geen interesse voor problemen van de bevolking, minachting voor het parlement. De volksvertegenwoordigers waren woedend.

Uiteindelijk kwam Rutte later nog even naar het parlement om te vertellen dat over financiële tegemoetkoming voor de bevolking voorlopig nog geen beslissing genomen zal worden.

Feodaal systeem

We lijken van een democratie te veranderen in een feodaal systeem. Zoals vroeger de adel heerste over rechteloze boeren en burgers, zonder zich over hun beslissingen te hoeven verantwoorden. De zelfbenoemde nieuwe adel legt al langer verplichtingen en beperkingen op aan de bevolking, waar ze zich zelf niet aan houden. Vrijheden van de bevolking worden steeds verder beperkt.

De Europese bevolking is niet meer vrij om te reizen. Eerst waren er beperkingen vanwege besmettingsgevaar. Dat argument verliest nu geldigheid. Toch blijft een groot deel van de bevolking gevangen binnen de landsgrenzen.

Vrij reizen is in Europa verleden tijd. Hoewel de corona pas in verschillende landen is afgeschaft, wordt voor het reizen tussen landen een Europese QR-code pas geïntroduceerd. Die pas is gekoppeld aan het persoonsnummer, belastinggegevens, medische gegevens, de auto die men eventueel heeft, de bankrekeningen, saldi, vermogen en inkomen.

De pas is alleen beschikbaar voor de burgers die zich onderwerpen aan medische handelingen, die ongewenst en zelfs schadelijk kunnen zijn. De digitale pas wordt geïnstalleerd op een mobiele telefoon, die elk moment van de dag aangeeft waar de houder zich bevindt. Een elektronische enkelband voor de bevolking van Europa, gekoppeld aan het identiteitsnummer en alle gegevens die de overheid over burgers verzamelt. Die telefoon is tegelijk het persoonlijke betalingssysteem, waarmee elke financiële transactie wordt geregistreerd.

Wie heeft het nog over privacy?

We zijn weer een stap verder naar totale controle. Controle op de bevolking, die alle burgerrechten verliest. Controle op de regering is er niet meer, die doet waar ze trek in hebben, zonder zich te willen verantwoorden.

(tekst © Vlierbloesem)

identificatienummer
identiteitsnummer – (fotografie © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Feodaal systeem”

  1. Door het stapelen van allerlei heffingen, accijns en BTW betalen we extreem veel belasting op kosten die iedereen moet maken, maar waarvoor lang niet iedereen voldoende inkomen heeft. Ook bij de benzinepomp betalen we op die manier heel veel belasting. Benzine is geen luxe uitgave voor mensen die naar hun werk moeten.

   Volgens het waterbedrijf betalen we door al die heffingen en belastingen bij elkaar 30% bovenop de eigenlijke kosten van het leveren van water. Voor sommigen is dat geen enkel probleem. Voor de laagste inkomens betekent dat al jaren steeds weer het risico van afsluiting omdat de rekening niet opgebracht kan worden.

   Nu alle prijzen enorm stijgen, terwijl juist de laagste inkomens achterblijven, worden de rekeningen van noodzakelijke uitgaven voor meer mensen onbetaalbaar. Omdat die kosten voor een groot deel bestaan uit belastingen bovenop het werkelijk geleverde, krijgt de overheid meer inkomsten naarmate de prijzen stijgen. Door heffingen te verlagen zou de overheid iets minder meer stijgen.

   Like

   1. Je kunt er ook voor kiezen om de minimumlonen te verhogen met meer dan de paar cent die nu is voorgesteld, de AOW niet los te koppelen voor de stijging van inkomens, de uitkeringen op menswaardig niveau te brengen.

    Like

 1. Heel goed dat u er over schrijft de mensen moeten wakker worden en daar draagt u op deze manier aan bij. Hoe meer mensen wakker worden en het hier niet mee eens zijn hoe minder er op deze partijen gestemd word. Het is niet makkelijk, maar met z’n allen kunnen we het.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het elke keer moeilijker om te kiezen waarop ik kan stemmen.
   Er wordt zo veel gelogen en bedrogen. Op mooie woorden kun je niet rekenen.
   Daarom kijk ik vooral naar wat partijen en de losse parlementsleden tot nu toe deden.
   Maar de keuze blijft moeilijk.

   Like

  1. Over “The great reset” wordt veel geschreven, maar wat dat werkelijk inhoudt weet ik niet. Sommigen zeggen dat het allemaal geweldig gaat worden, anderen zien een ramp aankomen. Allemaal meningen en geen feiten. Informatie van degenen die het bedachten vertrouw ik ook niet. Maar al te vaak worden plannen met mooie verhalen geintroduceerd en dan blijkt het achteraf de grootste fout die gemaakt kon worden.

   Ik reageer op wat ik zie gebeuren en verbindt dat aan wat er aan vooraf ging.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: