corona blijft, pandemie verdwijnt

Mondkapjes mogen af in Nederland

In Nederlandse statistieken gelden mensen met 2 vaccinaties soms als gevaccineerd en soms als ongevaccineerd. Twee vaccinaties plus een boosterprik kan voor reizen binnen Europa geëist worden.

Inmiddels worden er al tweede boosters gegeven.

Het elektronisch vaccinatiebewijs wordt in Nederland niet meer voor toegang gevraagd. Afschaffing van alle corona beperkingen binnen Nederland was al aangekondigd voor vandaag, 23 maart 2022. Een corona pas voor reizen binnen Europa is in voorbereiding. Daarvoor zal na de dubbele vaccinatie ook een booster verlangd worden.

De overheidsvoorlichting meldt nog steeds vaccinatie als belangrijk middel tegen ziek worden van een corona besmetting. Aan het belang van goede voeding, voldoende vitaminen en mineralen, wordt geen aandacht gegeven. Toch heeft een groot deel van de bevolking een tekort aan stoffen die ons lichaam nodig heeft voor afweer tegen alle besmettelijke ziekten.

Er wordt in de Nederlandse publicaties vaak geen onderscheid gemaakt tussen mensen die vanwege corona zijn opgenomen en ziekenhuispatiënten die na een routine test ook besmet bleken. Maar gegevens daarover zijn er inmiddels wel.

Van de mensen die na een PCR test een positieve laboratorium uitslag kregen voor corona besmetting, heeft nu het grootste deel één of meer corona vaccinaties gehad. Dat geldt nu voor de mensen die naar een teststraat komen, maar ook voor mensen die een test krijgen bij opname in een ziekenhuis en ook als we kijken naar de mensen die op de Intensive Care opgenomen moeten worden.

Dat betekent niet dat de vaccinaties besmetting veroorzaken of bevorderen. Maar wel dat de vaccinaties vaak geen besmetting tegenhouden. Lang niet iedereen die bij ziekenhuis opname besmet blijkt te zijn, werd vanwege die besmetting opgenomen. Er wordt nu in Nederland ook getest als iemand met een gebroken been het ziekenhuis in komt.

Nu een steeds groter deel van de bevolking besmet raakt, kun je verwachten dat bij elke willekeurige selectie van de bevolking veel besmettingen gevonden worden. Omdat ook een groot deel van de bevolking gevaccineerd is, kun je verwachten dat van de besmette mensen een groot deel één of meer vaccinaties heeft gehad.

In Nederland wordt bij de testuitslag niet bekend gemaakt met welke variant je besmet bent. Wel worden gegevens bekend gemaakt over gevonden varianten onder de totale Nederlandse bevolking. Voor gegevens kunnen we ook kijken naar gegevens van landen die dat onderscheid publiceren. In Engeland en Ierland blijkt de Omicron B variant voor ruim 90% de besmetting veroorzaakt te hebben.

Van de gevonden besmettingen in Nederland was op 20 februari 2022 het percentage Omicron 99,2%. Eerdere metingen wijzen op een groei van het percentage, nadat de eerste Nederlandse Omicron besmetting werd waargenomen op 28 november 2021.

De vaccins die in Nederland beschikbaar zijn, geven bescherming tegen de eerste corona mutant die bekend werd. Tegen de Delta variant beschermen ze minder goed. Tegen de Omicron varianten beschermen de vaccins nog minder goed. Ook de boosterprikken zijn nog steeds niet afgestemd op de nieuwe mutanten.

Na doormaken van een besmetting met een eerdere mutant is er weerstand tegen die specifieke mutant, niet tegen alle mutanten. De natuurlijke immuniteit blijkt evenals de vaccinaties niet te beschermen tegen de nieuwe hoog besmettelijke variant.

Die hoog besmettelijke Omicron B2 variant is gelukkig minder ziekmakend dan de oorspronkelijke corona varianten. Bovendien blijkt het doormaken van een Omicron B2 besmetting na genezing wel te beschermen tegen alle nu bekende corona mutanten.

De besmettingen nemen toe, maar de pandemie lijkt nu langzaamaan te verdwijnen. Er is geen sprake van een groot aantal doden veroorzaakt door de Omicron virus mutanten. Nog steeds sterven mensen die besmet zijn, maar dat betekent niet dat ze sterven aan de besmetting.

Nederlandse cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 23 maart 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

(tekst © Vlierbloesem)
(streetart © Banksy)

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “corona blijft, pandemie verdwijnt”

 1. Ik heb zelf een eigen koers gevaren, vooral onder het motto voorkomen is beter dan genezen. Ik snap de mensen ook niet, die zich scherp aan de verplichtingen houden en verder niet. Besmettingen via deurkrukken en maar handenwassen vond ik veel minder nodig dan flink afstandhouden en niet met grote groepen in een hok op elkaar gaan staan. Mondkapjes in de winkel vond ik niet zo nodig aangezien mijn verblijftijd in een winkel zeer kort is en ik niet langer dan enkele secondes bij iemand in de buurt sta. Ga ook naar een winkel als het rustig is. Deed daar wel een mondkapje op uit solidariteit met het personeel. Een mondkapje in het OV snap ik beter. Zal die ook nog wel even blijven dragen op roltrappen en bij het in en uitstappen. Hij gaat in de trein af als er geen mensen naast of tegenover me zitten. Ik ben een incidentele OV-gebruiker en dat gebruik is duidelijk afgenomen door het gebruiken van een mondkapje. Van de 7 dagen vrijreizen nam ik maar de helft op en ook de reisafstanden waren korter dan in de voorgaande jaren. Overal afstandhouden houden hou ik ook nog wel even vol. Heb daar weinig moeite mee. Heeft ook voordelen dat zo minder snel een griep oploop.

  Geliked door 3 people

  1. Ik vond handen wassen en handschoenen geen probleem, zolang nog niet goed bekend was hoe de overdracht plaatsvond. De eerste adviezen van 3M volgde ik op. Die vertelden er gewoon bij dat dit was gebaseerd op Sars en Mers besmettingen en dat ze de nieuwe varianten nog niet hadden kunnen onderzoeken.

   Door die handschoenen te dragen zag ik wel hoe vuil je handen worden van alleen maar het verzamelen van de boodschappen in een karretje en dan afrekenen. Als ik klaar was waren die handschoenen goor. Dat zegt me dat handenwassen na het boodschappen doen geen slecht idee is.

   Waar ik boodschappen doe moet je vaak lang in de rij staan. Dat doen we hier allemaal heel geduldig. De besmetting schatte ik even hoog in als een griep besmettingskans en die is altijd hoog geweest bij supermarkt bezoek. Ik blijf dus nog even mijn 3M masker dragen. Wat ik wel apart vond, is de mensen die zodra het verplicht is de voorgeschreven voorzorgen in acht nemen en direct daar van af stappen als het vrije keuze is. Ze doen het dus alleen uit gehoorzaamheid.

   Ook bloggers die fanatiek prikpromotor waren en zodra een mondkapje geen dwingend voorschrift meer was, hoera riepen. In tekst dan, met uitroeptekens. Vreemd. Vrij was je altijd al, want er was nooit een straf voor niet gehoorzamen. Je riskeerde een besmetting en dat doe je nu nog. Het heeft me wel inzicht gegeven, hoe weinig de meeste mensen zelfstandig denken.

   Geliked door 1 persoon

  1. Corona mutant Omicron B2 is gelukkig voor de meesten geen dodelijk virus en de besmetting geeft weerstand tegen alle voorgaande mutanten. Mij valt op hoe braaf Nederlanders op commando mondkapjes op en af zetten. Het commando is kennelijk belangrijker dan het risico op besmetting.

   Wat het effect is van zelfs een lichte ziekte na besmetting met een corona mutant begint nu pas langzaam bekend te worden in de eerste onderzoeksresultaten. Hoe wetenschappelijk bewezen de bevindingen zullen worden weet ik niet, maar zowel de besmetting gevolgd door lichte ziekteverschijnselen, als het effect van vaccinatie, doen mij sterk denken aan de science fiction film Twelve Monkeys van Terry Gilliam uit 1995.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: