Nieuwe mutanten, nieuwe symptomen

data bijgewerkt tot 24 april 2022

Virussen kunnen een cel binnendringen en zich daar kopiëren uit materiaal van die cel. Als ze daarbij fouten maken, ontstaan nieuwe mutanten. Uitwisseling van erfelijke eigenschappen door kruising zou niet mogelijk zijn, werd gedacht. Nu blijkt dat ze iets kunnen dat er wel erg op lijkt.

Varianten

Verschillende corona virus mutanten blijken tegelijkertijd een cel te kunnen besmetten. Bij het dupliceren kunnen dan niet alleen maar fouten lijden tot nieuwe mutanten, maar de deeltjes van verschillende virussen die tegelijkertijd een cel besmet hebben, kunnen uitgewisseld worden.

Zo blijken virussen dus ook te kunnen variëren. Een voorbeeld daarvan is de Omicron BA.2.12.1. Vaccinaties houden de besmetting niet tegen en ook natuurlijke immuniteit tegen de eerste corona mutanten beschermt niet. Omicron BA.2.12.1. is een zeer besmettelijke soort, die tot nu toe weinig ziekmakend is gebleken.

Statistieken

Veel landen geven minder corona gegevens aan de WHO door dan eerder. Ook Nederland meldt niet meer dagelijks nieuwe cijfers.

De corona virus besmettingsaantallen blijven hoog in de UK en de VS. Aan preventie wordt in Engeland nu minder aandacht gegeven, omdat de nieuwe varianten minder ziek maken dan de eerdere mutanten. Het ZOE onderzoek, dat in Engelstalige landen plaatsvindt op basis van gegevens die mensen zelf doorgeven via een app op hun mobieltje, meldt als meest voorkomende symptomen:

Meest gemelde symptomen

 • loopneus 84%
 • Vermoeidheid 72%
 • Hoofdpijn 69%
 • Keelpijn 69%
 • Niezen 69%
 • Langdurig hoesten 56%
 • Schorre stem 49%
 • Rillingen 37%
 • Gewrichtspijn 34%
 • Koorts 32%
 • Duizeligheid 32%
 • Afwezigheid of concentratieverlies 29%
 • Pijnlijke ogen 26%
 • Geurafwijking 25%
 • Spierpijn 23%
 • Lage rugpijn 23%
 • Gezwollen lymfeklieren 21%
 • Verminderde eetlust 10%
 • Tinnitus 19%
 • Diarree

https://covid.joinzoe.com

Uit routinetesten bij ziekenhuis opname in de UK blijkt ook symptoomloze coronabesmetting vaak voor te komen. Zonder een andere aandoening zouden die mensen niet zijn getest. Mensen die verder niks mankeren kunnen met een coronavirus besmet zijn, zonder het zelf te weten. Ze worden niet in een ziekenhuis opgenomen, worden niet routine matig getest en hebben geen reden zich te laten testen. Ze blijven dus buiten de statistieken.

Om te kunnen weten hoe vaak symptoomloze besmetting voorkomt, zou iedereen getest moeten worden. In theorie is dat misschien een goed idee, dat in China wordt uitgevoerd. Dan blijkt hoeveel nadelen die strategie heeft. Alleen al door met zijn allen dicht bij elkaar in de rij te staan voor een test, zal het besmettingsaantal toenemen. De maatregelen om de besmettingsaantallen terug te dringen veroorzaken waarschijnlijk een hoger gezondheidsrisico dan het virus zelf.

https://youtu.be/gsSdOMNP-LQ

Oversterfte

In alle landen blijkt het aantal doden door andere oorzaken dan Covid-19 te zijn toegenomen. Mogelijk wordt dat veroorzaakt door gebrekkige toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor andere ziekten en ook is het aantal zelfmoorden toegenomen. In de sociologie is het een bekend gegeven dat zelfmoord cijfers toenemen in onzekere tijden. Die ervaring is al vele voorgaande decennia opgedaan en kan afgeleid uit statistieken van doodsoorzaken, in combinatie met economische en sociale gegevens.

Virusdeeltjes of afweerreactie

Een interessante ontdekking is dat een stof (S1) die in het bloedplasma wordt aangetroffen van mensen die een corona virus besmetting hebben doorgemaakt, ook wordt aangetroffen in bloedplasma van mensen die in aanraking zijn geweest met een corona vaccin. In reactie op het stekelige eiwit van de vaccins blijkt het lichaam de zelfde stof aan te maken die in reactie op het stekelige coronavirus wordt aangemaakt. De onderzoekers weten niet of die stof een positief of negatief effect heeft. Het zou de afweer kunnen bevorderen, maar dat kon niet vastgesteld worden. Testen op die stof zou immuniteit kunnen aantonen zonder onderscheid te maken tussen immuniteit door besmetting of door vaccinatie. Maar de vaccins zijn nog steeds afgestemd op de eerste mutanten van het virus.

Circulating Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) Vaccine Antigen Detected in the Plasma of mRNA-1273 Vaccine Recipients | Clinical Infectious Diseases | Oxford Academic https://academic.oup.com/cid/article/74/4/715/6279075?login=false

The S1 protein of SARS-CoV-2 crosses the blood–brain barrier in mice | Nature Neuroscience https://www.nature.com/articles/s41593-020-00771-8

SARS-CoV-2 spike protein S1 induces fibrin(ogen) resistant to fibrinolysis: Implications for microclot formation in COVID-19 | medRxiv https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.03.05.21252960v1.full

Bloed-hersen barrière doorbroken

Bij tests met muizen bleek S1 in het bloedplasma ook de hersenen te kunnen bereiken, wat eerder voor onbelangrijk werd gehouden. De muizen waren voor de proef ingespoten met die stof en bij mensen zou dat nooit in het bloed terechtkomen. Maar nu blijkt het toch wel te zijn gevonden in het bloedplasma. Er is verschil tussen mensen en muizen, maar er zijn ook veel biologische overeenkomsten.

Immuniteit na besmetting

Corona vaccins zijn nog steeds afgestemd op de eerste corona mutant uit China. Immuniteit tegen de nieuwe mutanten geven die vaccins nauwelijks. Maar een doorgemaakte besmetting met de nieuwste hoog besmettelijke Omicron varianten geeft wel immuniteit tegen alle voorgaande corona virus mutanten. Toch mag binnen Europa niet gereisd zonder 2 vaccinaties plus een boosterprik, met een vaccin tegen de oudste mutant. Inmiddels worden in Nederland al tweede boosters gegeven en in andere landen soms nog meer.

Nederlandse cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 24 april 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Nieuwe mutanten, nieuwe symptomen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: