Waar komen die virussen toch vandaan?

complotdenken

Waar ineens die Wuhan mutant van het corona virus vandaan kwam, is nog steeds niet formeel vastgesteld. Of het met opzet is gemaakt en met welk doel? Die vragen werden in 2020 nog complot denken genoemd.

Er is zelfs na onderzoek officieel gesteld dat de oorsprong niet vastgesteld kon worden. Inmiddels is het officiële standpunt van de Amerikaanse regering dat het virus uit een laboratorium kwam.

Denken

Sommige mensen vinden het wel fijn, dat een officiële instantie voorschrijft wat ze moeten denken. Het bevalt ze zo goed, dat ze twijfelaars fanatiek aanvallen en uitsluiten. Als van bovenaf een draai van 360 graden wordt gemaakt, wordt die ook weer met gemak gevolgd.

Het zal nog wel even duren voordat we weer vrij naar de feiten mogen kijken, waar het Covid betreft. Eerdere grote virus uitbraken gingen ook gepaard met censuur en door de overheid voorgeschreven denken.

Onbekend nieuw virus

Ook in de jaren tachtig van de vorige eeuw was er ineens een virus dat voorheen onbekend was. In de Congo brak de ziekte uit en al snel verspreidde die zich over de hele wereld. In de USA wilde de regering er aanvankelijk geen aandacht aan geven. Het was een gevolg van losbandig leven, luidde daar de gangbare opvatting in conservatieve regeringskringen. Homoseksuele mannen en drugsgebruikers werden ziek en stierven. Dat moest een heilige straf zijn, wisten rechtse dominees heel zeker. Er werd serieus gesteld dat tegen die ziekte niets kon en mocht gedaan worden.

De ziekte bleek ook slachtoffers te maken onder hemofilie patiënten en bloed transfusie ontvangers. Welke zonden zouden zij hebben begaan? Gelukkig werd duidelijk dat het virus wordt overgebracht door bloed en sperma. Ook bij heteroseksuele bierdrinkers. Alles wat die overdracht kan voorkomen, voorkomt ook besmetting. Er kwam onderzoek en preventie voorlichting op gang.

Illegale middelen

Medische behandeling bestond eerst alleen uit stervensbegeleiding. Genezing werd niet mogelijk geacht. Maar onder de ten dode opgeschreven patiënten werd geëxperimenteerd met bestaande middelen. Aanvankelijk was er alleen zelfmedicatie met illegaal verkregen drugs. Een oud patentloos medicijn hielp de conditie van patiënten verbeteren in combinatie met andere middelen. De medicijn industrie maakte die zelfmedicatie verdacht. Middelen die vrij verkocht werden in Mexico kwamen via illegale import beschikbaar in de USA. Mensen die deze middelen leverden werden vervolgd.

Ook de slachtoffers van de ziekte werden gecriminaliseerd. Homosexuele mannen werden ontslagen, omdat ze een moreel verwerpelijk leven zouden lijden waarmee ze een besmettingsgevaar voor anderen zouden opleveren. Drugsgebruikers werden als criminelen bestempeld, vervolging werd verhevigd en discriminerende wetgeving werd ingevoerd. Ook in Nederland. Zelfs nu nog is het woonrecht aangetast van mensen die drugs gebruiken of hennep in huis hebben.

De medicijn industrie lukte het lange tijd niet om een effectief medicijn te ontwikkelen dat gepatenteerd kon worden. Uiteindelijk werd uit combinatie van een aantal verschillende medicijnen een nieuw medicijn samengesteld dat na patentregistratie en goedkeuring door de Amerikaanse FDA duur verkocht kon worden. Voor veel mensen is die medicatie niet betaalbaar.

De ziekte is nog lang niet overwonnen. Over de oorsprong is lang gespeculeerd. Waar kwam dat virus vandaan? Waarom waren in de Congo zo veel mensen besmet?

Oorsprong

Degenen die verantwoordelijk waren voor het ontstaan van dat virus, wisten waar het vandaan kwam, deden vooral moeite om alle sporen uit te wissen. Anderen deden jarenlang onderzoek. Stukje bij beetje kwam iets meer naar boven van de werkelijke oorsprong van dat virus. In 2004 werd die kennis verzameld in deze documentaire film: The Origins of Aids.

Een waarschuwing vooraf: Het verhaal en sommige beelden zijn gruwelijk.

https://youtu.be/gRTpThZrDAY

Gevolg

Op 8 mei 2022 waren 43614255 mensen besmet met het virus dat aids veroorzaakt. Tot nu nu toe zijn alleen al in dit jaar 586509 mensen gestorven aan aids.

Wie een heilig vertrouwen had in de medicijn industrie bekijkt die bedrijfstak na het zien van deze documentaire misschien wat kritischer dan voorheen. Homo’s kregen wereldwijd meer rechten, maar langzamerhand is daarin een kentering te zien. De vooroordelen over consumenten van illegaal verklaarde drugs zijn blijven bestaan. Misschien zelfs versterkt. Het resultaat is terug te vinden in huurcontracten van sociale huurwoningen. Daarin wordt anno 2022 zelfs het zangzaad van een kanariepietje verboden.

Toch hoop ik nog dat gezond verstand het ooit wint van vooroordelen.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Waar komen die virussen toch vandaan?”

  1. In April-2020, een paar maanden na de uitbraak las ik een artikel over corona, waar ik een eigen ‘complotje’ uit afleidde. Dwz Ik zag het meer als iets dat onbedoeld fout is gegaan in hun BSL4-lab. Van dat type zijn er erg weinig in de wereld. De dichstbijzijnde is in Marburg (Hessen). China heeft er 2. Een voor dieren en een voor mensen en die laatste staat in Wuhan. Daar werd onderzoek gedaan naar de eerste Sars (in 2003). In en rond Wuhan komen vrijwel geen vleermuizen voor. Het lab heeft die uit Yunnan gehaald. En de kans is groot dat daar iets mee mis is gegaan. Gecombineert met het probleem dat Chinezen geen gezichtsverlies (onder elkaar en naar anderen) willen leiden, kan dat zeker de huidige situatie hebben opgeleverd. https://ximaar.wordpress.com/2020/04/11/apr-11-sickbock-en-bsl-4/

    Like

    1. Ik denk dat je gelijk hebt. Geen fouten kunnen toegeven en waarschuwingen onderdrukken door censuur heeft er een veel grotere uitbraak van gemaakt. Er zullen natuurlijk altijd oude en nieuwe virussen zijn. de reactie erop bepaalt voor een groot deel hoe erg het probleem wordt.

      Like

  2. Heilig vertrouwen in de medicijn industrie? Persoonlijk weinig vertrouwen in ,want er worden mega winsten gemaakt. Het gaat dus meer om de winst dan de doeltreffendheid van de medicijnen en beschikbaarheid is er meestal alleen voor wie betalen kan. Of dat nu om landen gaat of diegene die baat hebben bij de medicatie.

    Geliked door 1 persoon

    1. Eén van de meest opvallende reacties op het hele corona gebeuren vond ik het verdwijnen van een kritische houding ten opzichte van de medicijn industrie. In de media was eerder genoeg gemeld over de onethische praktijken, maar nu werd elke kritiek op die bedrijfstak bestempeld als complotdenken. Het vuilnis dat ik per email ontving, als ik vraagtekens zette bij de corona vaccins en medicatie die met versnelde goedkeuring werden toegepast, liet zien dat sommigen die industrie heilig verklaard hadden.

      Like

    1. Het idee dat de corona virusmutant uit één van de laboratoria in Wuhan kwam, was gebaseerd op de ligging van de laboratoria aan weerszijden van de vismarkt en het erfelijk materiaal dat er erg geknutseld uitzag volgens genetici. China ontkende betrokkenheid van de laboratoria. De WHO nam dat over, en vervolgens ook bijna alle regeringen.
      Het officiële onderzoek naar de oorsprong gaf als conclusie dat de oorsprong niet vastgesteld kon worden en dat het virus waarschijnlijk een natuurlijke oorsprong had.
      De huidige Amerikaanse regering stelt dat de oorsprong niet vastgesteld kon worden omdat China onvoldoende meewerkt en dat het waarschijnlijk geen natuurlijke oorsprong had.

      Over de oorsprong van het Aidsvirus zijn vele theorieën gepasseerd. Gegevens kwamen langzaam naar boven en deze documentaire geeft een samenvatting van het verloop van de onderzoeken naar het ontstaan en de bewijzen die uiteindelijk de werkelijke oorsprong aantoonden.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

fotosintesi blog

testi e fotografie dell'autore

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

De Digitale Zevende Dag

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. En dus geen persoonlijke bijdragen meer via dit medium. In 2023 verzorgde ChatGPT een dagelijks Nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient en in 2024 worden automatisch op zondag hét beeld en dé uitspraken van de voorbije week gepubliceerd.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

het minimalistige leven

van een moeder van vier op het noorse platteland

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

PARADIJSVOGELS

Eenvoudig leven op het Deense platteland

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

ce qui me surprend chaque jour

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.