Bemoeizorg

Terwijl er lange wachtlijsten zijn voor mensen die werkelijk hulp nodig hebben, ben ik nu verdien object voor de bemoeizorg.

De eerste heeft al gebeld en zich opgedrongen. Als ik die man niet toelaat gaat hij mij melden als verwarde bejaarde die slecht ter been is en vermoedelijk brandgevaar kan veroorzaken. Want zo staat het al in de melding van die politie inval.

Volgens die politiemelding lag ik bij de inval nog in bed en dus zal ik wel een bedlegerige bejaarde zijn. Maar ik lag niet in bed, ik kwam net uit de badkamer en was nog niet gekleed. Dat hadden ze ook kunnen opschrijven, die 6 politiemensen. Maar ze kozen voor een andere tekst. Bovendien staat daarin dat er een eerdere melding van omwonenden is geweest wegens brandgevaar. Wanneer? Van wie? Wat vormde dat gevaar? Nee, dat stond niet in de melding. Ik rook niet. Mij mankeert niks.

Ik ben vanaf nu een verdienobject. Als ongewild hulpverleningsklantje of straks als dakloze. Want daarmee wordt al gedreigd.

May the police force be with you – Banksy

(tekst © Vlierbloesem )
(streetart © Banksy)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

26 gedachten over “Bemoeizorg”

 1. Het is niet een buurvrouw waar ik weinig contact mee had. We zagen elkaar bijna dagelijks, maar ze zijn weinig thuis omdat ze beiden werken. Vanwege het werk aan de schutting kon ik niet in mijn achtertuin terecht en verhuisde ik naar de voortuin. Kennelijk heeft ze zelf niet kunnen bedenken dat ze me daarom bij thuiskomst een keer niet zag. De vader van de buurman en ik hebben elkaars telefoonnummers en we spreken elkaar regelmatig. Er was dus normaal, vriendelijk en regelmatig contact.

  Like

  1. Ik geloof je zonder meer, maar blijkbaar is de interpretatie van de buurvrouw anders hoe ze waarneemt. Toegegeven, ze had ook zelf naar je toe kunnen komen om na te vragen of alles goed gaat, want “vul maar in” maakte ze zich zorgen over.
   Nogmaals, navragen bij de buurvrouw wat de beweegredenen zijn geweest voor haar actie levert meer op dan alleen boos zijn.

   Like

   1. Ik heb het direct al met die buurvrouw besproken. Ze heeft aangeboden de politie opnieuw te bellen om te vertellen dat ik me niet heb ingebeeld dat die schutting wordt gebouwd. Wat dat betreft zijn we er klaar mee. Door de schutting zien we elkaar niet meer voortdurend, maar we hebben echt geen ruzie.

    Vervelend is wat er nu in gang gezet is. Daar kom ik niet zomaar van af.

    Like

 2. Ik sta toch iets heel anders in het verhaal, al is het natuurlijk schrikken als opeens politie je slaapkamer binnenkomt en had niet zo gemogen, maar mogelijk had men eerst aangebeld en aangezien jij toen onder de douche stond de bel niet gehoord, achterdeur open, dan moest er wel iets zijn…

  Ik woon op een dode hoek op een t-splitsing, heerlijk wonen, maar deze woning heeft 1 nadeel, er staan 2 zeer grote bomen voor het huis, wat het met echt grijs weer heel donker binnen maakt en wat mij dan een onprettig gevoel geeft, dus gordijnen dicht en een lampje aan, als een muisje wat die dag knus in het holletje blijft.
  Al snel werd er aangebeld, een buurtbewoner, die zich ongerust maakte, want hij had meegemaakt, dat iemand een paar weken dood in huis had gelegen.
  Hem uitgelegd, hoe ik in elkaar steek en daar moest hij het maar mee doen, maar ik kon me de ongerustheid wel voorstellen.
  Ook een andere buurtbewoner belde een keer aan om dezelfde reden en kreeg van mij hetzelfde verhaal.

  Vorig jaar verzuchtte mijn buurvrouw, dat ze een beetje simpel werd van de app-jes “of ik al gezien was”, waarop de overbuurman dat blijkbaar opgelost heeft door een camera op te hangen, die min of meer ook op mijn huis en tuin gericht staat.
  De eerste 2 weken heb ik me daar heel boos over gemaakt tot ik zoiets had van “waar maak ik me druk over, dan ziet men mij in de tuin werken en wandelen, so what????”
  De goegemeente heeft rust en ik doe mijn ding toch wel, ik word gegroet, er wordt gezwaaid en klaar.

  Je kunt ook naar je buurvrouw gaan en een vriendelijk gesprek beginnen met de vraag, wat haar zo verontrust heeft om politie in te schakelen en hoe dat in de toekomst te voorkomen is.
  Dat ze dan beter even bij jou kan navragen of het goed gaat voor grote stappen te ondernemen.
  Het komt nog steeds voor dat mensen soms weken dood in huis liggen, omdat ze teruggetrokken leven en wat het goed recht is, maar het is ook heel naar om dan zo iemand te vinden.
  Het is eerder bezorgdheid dan bemoeizucht als men dergelijke stappen neemt zoals politie inschakelen en een goed vriendelijk gesprek met de buurvrouw kan veel verhelderen.

  Het is hoe ik erin sta, ook in mijn eigen leven….

  Geliked door 2 people

 3. Dieptriest. Je ziet nu vast in de klauwen van een vreselijk systeem. Geen flauw idee hoe je dit kan stoppen. En kijk uit he, ze gaan ook informeren bij jouw woningbureau of stichting. Ze halen er van alles bij. Weet je zeker of de nwe buurvrouw naar de politie terug heeft gebeld?
  Heel veel sterkte toegewenst en probeer bij alle gespreken iemand die jij vertrouwd mee te nemen of neem alles op met je mobieltje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Is er iemand die je vertrouwt en die je van jouw situatie op de hoogte kunt houden? En die, eventueel, kan ingrijpen bij rare dingen?

   Like

   1. Weinig mensen durven in te grijpen. Maar ik kan een paar mensen vragen om aanwezig te zijn en opnamen te maken als er wat raars gebeurt. Het zijn geen “helden”, de huurders in de buurt. Dus ik kan geen hoge verwachtingen hebben.

    Like

   1. Verschrikkelijk dit.
    Het is dus belangrijk alles op te nemen.

    Ik kan proberen of iemand met een mobieltje opnamen maakt als er ongewenst bezoek komt. Maar het is natuurlijk moeilijk om precies op tijd te zijn, want je weet die dingen niet van te voren.

    Like

 4. Ik ben nog steeds in verbijstering van de politie inval en het gaat maar door.
  Als ik iets voor je kan betekenen hoor ik het graag.
  Sterkte met alles

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: