Opnieuw bezoek

stekelige visite

Ongewenste bezoekers kreeg ik nu al vaak opgedrongen en dat neemt steeds dreigender vorm aan. Liever zie ik mensen die ik zelf uitnodig, of zomaar voor de gezelligheid langskomen.

Brandgevaar?

Buurtgenoten zijn mijn tuin komen bekijken. Nieuwsgierig geworden naar wat de oorzaak kan zijn van mijn problemen met de verhuurder. Had ik soms die houten schutting gezet, vroegen ze. Dat kan mogelijk brandgevaar vormen in combinatie met de barbecue van mijn buren. Daar zou een verhuurder bezwaar tegen kunnen hebben. Maar daar gaat het conflict met de woningcorporatie niet over.

Die schutting is een idee van mijn nieuwe buren. Ik wilde die muur van houten latten niet. En de verhuurder is dol op schuttingen. Achter de schutting zit mijn achtertuin nu een groot deel van de dag in de schaduw. Toch eet ik daar nog wel eens aan de tuintafel.

Bufauw

De buurkinderen kwebbelden graag met mij, omdat hun ouders vaak werken of in huis zitten terwijl de oudste twee kinderen in de tuin spelen. Ook nu er een schutting staat. Bufauw, ik kan je niet zien.” zei de kleinste van die twee. “We vinden het niet leuk.” zei de oudste. “Ik ook niet, maar we kunnen elkaar wel horen.” heb ik ze gezegd. Nu gaan ze bij de schutting zitten voor hun kindergekwebbel. “Bufauw, heeft kat een achternaam?” “Waarom heeft kat blauwe ogen?” “Waarom heb jij blauwe ogen?”

Inmiddels hebben ze ontdekt dat ze schuin langs de latten van de schutting kunnen kijken. Dan kunnen ze mijn kat zien, die lekker op mijn tuinstoel ligt te slapen. Ze zwaaien als ik in de tuin ben. Drukken hun gezichtjes tegen de ruwe houten latten aan, zodat ze met één oogje door de spleten van de schutting zien hoe de kat geborsteld wordt.

Kattenvoer

De kat waarmee ik mijn woning deel eet graag buiten.Toch zet ik zijn voer meestal binnen. In de schuur of in de badkamer. Wat mij betreft heeft de badkuip mijn voorkeur, want dat is de makkelijkst schoon te maken plek in huis. Hij pakt nog wel eens een stukje vlees uit het bakje, legt het er naast en gaat het dan eten. Daarom leg ik een placemat onder zijn voerbakje. Buiten is zijn geknoei minder lastig, maar in de zomer komen er vliegen op het eten af, wat ik ook niet smakelijk vind.

Een paar dagen terug besloot ik zelf buiten aan de tuintafel te eten, dus vroeg mijn kat ook een bakje buiten. Hij at het half leeg en wilde daarna geborsteld en geaaid worden. Eigenlijk had ik nog wat willen schrijven, maar mijn tablet lag binnen en mijn kat lag tevreden knorrend op schoot. Dat wilde ik niet verstoren. Ik bleef zitten. Alle aandacht gericht op de kat, tot ik iets hoorde ritselen in mijn tuin. Toch niet de volgende ongewenste bemoeizorger ?

Onuitgenodigd bezoek

Ik zag niet direct iemand. Het geluid ging richting kattenvoer. Nu werd het voerbakje balletje voor balletje luid smakkend leeg gegeten. In snel tempo ging het eten naar binnen, waarbij ik af en toe werd aangekeken. Bang was het diertje niet, wel voorzichtig.

Herkansing

Natuurlijk kreeg ik spijt dat ik mijn tablet niet had gepakt. Graag had ik een foto gemaakt. Maar dat kon nu niet. Na een tijdje had het diertje genoeg en het liep weg. Maar dat voerbakje heeft buiten een vaste plek. Dat weet het diertje en het kwam er de volgende dag voor terug. Ik zat buiten te schrijven en de kat at zijn bakje weer niet helemaal leeg.

Een ekster die ook wel eens een stukje vlees uit het bakje van de kat pikt, sprong ongeduldig heen en weer op het dak van de schuur. Ook de kat leek iets op te merken en vroeg mijn aandacht. Ze hadden beiden een voedselconcurrent ontdekt. En daar was de gast waarop ik wachtte. De foto nam ik met mijn tablet. Digitaal ingezoomd, dus niet erg scherp, maar toch wel leuk.

stekelige visite – (foto © Vlierbloesem)

De kat gaf ik nieuw eten. De egel krijgt niet elke dag kattenvoer, want ik wil dat hij ook regelmatig slakken komt vangen. De restjes die de kat laat staan zijn voldoende om de egel reden te geven voor regelmatig bezoek aan mijn tuin.

(tekst en fotografie © Vlierbloesem)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

10 gedachten over “Opnieuw bezoek”

  1. Nou dat is pas bezoek waar je vrolijk van word lijkt mij. Ik ging vrijdag mijn plaatsje achter het huis anders inrichten en bij het weghalen van een stapel grindtegels zag ik 2 padden, een grotere en een heel kleintje. Tussen de grindtegel stapel en de schutting van mijn buurvrouw ligt een klein stukje grond waar zij zich schuilhielden, Snel de tegels een klein stukje verderop neergelegd en verder dat gedeelte met rust gelaten, kunnen ze weer gewoon lekker schuilen tussen tegels en schutting.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: