Mindfuck 1

“Dat is niet netjes” zei mijn religieuze eetvriend in de deuropening van zijn huis staand.
“Ik zie je borsten bewegen.”

Het was een warme dag. Ik droeg een ruime werkbroek van mijn overleden vriend en een mouwloos hemd. Een hemd bedoeld voor dames, maar het model lijkt op een mannenhemd. Hij vindt dat ik een BH moet dragen, maar daar heeft een man zich niet mee te bemoeien. Een man die zelf geen toilet kan repareren en daar mijn hulp voor nodig heeft, moet accepteren dat ik op een warme dag niet kom klussen in een avondjurk.

Borsten, gewone natuurlijke vrouwenborsten, die bewegen bij het lopen.
“Iedereen ziet je. Zo kan je niet over straat. Je bent niet netjes.” vond hij.
“Jij wil god verbeteren.” zei ik.

Die was raak. Zo raak, dat hij boos werd.
“Die grote borsten kun je niet zo laten zien.”
“Ik loop niet naakt. Ik draag een hemd en een broek. Mijn borsten zijn bedekt en alles daaronder ook. Tot en met mijn tenen. Je ziet mijn gezicht en mijn armen. Dat is alles.”
“Doe een BH aan. Of een vestje.”
“Het is warm. Hoe ik er onder mijn kleding uitzie kan iedereen raden, zelfs als ik een boerka zou dragen. Wat jij nu onder mijn kleding ziet is je eigen fantasie.”

Ik weet niet of hij dat meteen begreep. Misschien moet hij er wat langer over nadenken om te zien dat zijn fantasie over mijn borsten voor mij niet maatgevend kan zijn. Misschien weet hij niet wat een boerka is. Hij is geen moslim maar een gelovig christen. Zoals iedereen geeft hij aan zijn geloof een eigen invulling. Elk geloof kan ik respecteren, maar als dat betekent dat ik me voor mijn lichaam moet schamen dan is mijn grens overschreden. Dan word ik zelf niet gerespecteerd.

Volgens de vrouw die laatst een hartfilmpje maakte zag ze niet vaak een vrouw van mijn leeftijd met stevige borsten. En zij ziet er veel. Elke dag. Na het onderzoek bleef ze kijken wat ik aantrok. “Zonder BH blijven borsten steviger”, zei ze. Ik heb geen flaptieten die alle kanten op zwiepen. Zelfs op mijn leeftijd zijn mijn borsten nog stevig. Maar bewegen doen ze wel. En ze vastbinden wil ik niet.

“Vroeger had ik kleine borsten en nu heb ik borsten die jij groot vindt. Dat is vanzelf zo gegroeid. Ik heb ze nooit laten aanpassen. Ik verander niet wat ik ben. Ik accepteer hoe god me heeft gemaakt.”

Helemaal eerlijk was dat niet. Ik geloof niet in zijn god. Voor hem is dat een onzichtbare man die zijn overleden vader vervangt. Die hem als kind hielp en op latere leeftijd terug kwam om hem na een traumatische ervaring weer op weg te helpen om verder te leven. Hij gelooft daar in en vergeet dat het de mensen van een kerk waren die hem hebben geholpen. Zijn god is almachtig en gaf hem de hulp van die mensen. Hij heeft het nodig dat te denken. Ik respecteer zijn geloof maar geloof er zelf niet in.

Ik denk dat die mensen zelf besloten iemand te helpen. Dat mijn lichaam niet door een geest is geboetseerd, maar wordt gevormd door een combinatie van genen, eetgewoonten en lichamelijke belasting. Voor iedereen heeft de eigen natuurlijke vorm grenzen. Wie daar ontevreden over is kan zich verbergen in opgevulde of knellende lingerie, of zich operatief laten aanpassen. Maar dat is niet mijn keuze. Nooit geweest.

En ik laat me niet beperken door een volwassen man die nog niet heeft geleerd onderscheid te maken tussen zijn fantasie en de werkelijkheid.

(tekst © Vlierbloesem)

https://www.nsmbl.nl/deze-vrouw-fotografeerde-100-paar-blote-borsten-zonder-photoshop/

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

14 gedachten over “Mindfuck 1”

 1. Met zo iemand ging ik niet in discussie.
  Overigens zijn er genoeg mensen zonder religie die dergelijke ideeën aanhangen.Mijn vader haalde zijn (katholieke) god er niet bij maar ergerde zich zeer aan de korte rokken en blote halzen van de vrouwen in zijn omgeving. Een buurman in bloot bovenlijf verfoeide hij. ‘Ze lopen in hun nakie,’ vond hij.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben een geduldig mens. Echt waar. Mijn overleden vriend verbaasde zich er over hoe veel geduld ik met hem had en hij was intelligent genoeg om sommige dingen te veranderen. Soms moet iemand gewoon zijn ogen open doen. Of zijn hersens afstoffen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat is dit een blog naar mijn hart, op vele lagen! Je legt vingers op heel wat ‘zere plekken’ in onze maatschappij. Hoe mannen hun eigen fantasie projecteren. De rol van ‘de kerk’ (ik zal het maar algemeen houden…) hierin. Eigenlijk ging het al mis bij Adam en Eva hè? En Eva kreeg natuurlijk, in de patriarchale kliek van toen, de schuld – en dat is nog steeds zo. In kerkelijke kringen dan. ‘Niet netjes’… ik zou ter plekke ontploft zijn. Of ik had mijn hemd uitgetrokken…
  Verder ben ik jaloers op je. Ik heb wel flaptieten die alle kanten opzwiepen zonder bh (en dat gevoel vind ik niet prettig, soms doet dat zeer), dus ik draag altijd ‘steun’ – maar zou dat liever niet doen. Maar ja, ik ben nu eenmaal gezegend met een zeer dun en slap velletje (overal) en wel veel veel borstweefsel.
  Tenslotte: mooi project, die Bare Reality! Het wordt eens tijd dat alle vrouwen trots worden op hun eigen mooie buitenkant – en ALLES waar een vrouwenlijf toe in staat is, in plaats van zich te spiegelen aan de plastic fantasieën van (over het algemeen mannelijke) reclamemakers… of zich te verbergen achter welk ‘vijgeblad’ dan ook…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ons wordt nog steeds geleerd dat we schaamte voor ons lichaam moeten hebben. We zijn gelukkig niet allemaal het zelfde en hoeven niks te verbergen of aan te passen. Mijn zusje heeft haar lichaam mishandeld door operatieve aanpassingen en ze is er niet mooier op geworden. Ik heb dat nooit gewild en mijn lichaam gerespecteerd voor wat het was en is.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: