Proces

Volgers van dit blog weten dat ik al sinds de corona lockdowns een probleem heb met de verhuurder van mijn woning. Terwijl iedereen verplicht binnen zat liet het bedrijf mensen de wijk door lopen om de netheid van tuintjes te controleren. Ze kletsten zich bovendien bij veel huurders de woning binnen.

Huisbezoeken van deur tot deur terwijl iedereen zichzelf moest opsluiten vanwege besmettingsgevaar. Eén van de vele tegenstrijdigheden in het Nederlands corona beleid. Het bemoeizieke ‘wijkbeheer’ behoorde tot de ‘essentiële beroepen’ die hun werk bleven doen, terwijl winkels en horeca, theaters en musea, kappers en fysiotherapeuten, tandartsen en vele operatiekamers gesloten bleven. Medische behandelingen werden uitgesteld. Mensen stierven aan onbehandelde kanker. Ik breng het maar even in herinnering. In mijn vorige blogberichten is genoeg terug te lezen over die tijd.

Die houding van “sociale” verhuurders, om de bewoners te willen controleren en daarvoor ook tijdens de lockdowns mensen van huis tot huis te sturen, zou wel eens de verklaring kunnen zijn waarom juist in de arbeiderswijken zoveel meer besmettingen zijn geweest dan in wijken waar de privacy van bewoners wordt gerespecteerd.

Ik liet dat wijkbeheer dus niet binnen en we werden het niet eens over mijn tuininrichting. De verhuurder begon daarom een proces tegen mij, advocaten schreven heen en weer, de rechtbank stelde behandeling al een paar maal uit. Voortdurend maak ik foto’s om aan te kunnen tonen hoe mijn tuin er in werkelijkheid uitziet.

Veel bewoners pasten zich aan en bedekten hun tuin volledig met bestrating of kunstgras, omzoomd door een muur van houten latten. Ik weiger dat. Ook een verhuurder mag mijn grenzen niet overschrijden.

Tegen de besmettelijke ziekte was aanvankelijk niets te doen, omdat er nog onvoldoende onderzoek was gedaan. Er werd geëxperimenteerd met bestaande medicijnen, gepubliceerd over oud en nieuw onderzoek, behandelmethoden ontwikkeld en vaccins op de markt toegelaten.

Het Nederlands beleid was: Blijf thuis als je besmet bent. Neem een aspirientje. Kun je geen adem meer krijgen dan kun je in het ziekenhuis aan de beademing. In andere landen werd direct na een positieve corona test vroegmedicatie mee naar huis gegeven. Nederlandse artsen die vroegmedicatie voorschreven werden beboet en konden geschorst worden.

Ik volgde de publicaties en koos voor mijzelf wat ik als de beste bescherming zag.

Al snel werd bekend dat het virus via de luchtwegen je lichaam in kwam, dus was luchtfiltering een voor de hand liggende bescherming. Ik schafte een herbruikbaar masker aan met de beste beschikbare filters en droeg dat in de supermarkt en als ik zieke mensen bezocht. Ik zocht uit welke medicatie en supplementen beschikbaar waren ter verbetering van de weerstand tegen infectie ziekten. Dat schafte ik aan voor eigen gebruik en ik gaf het ook aan mensen die ziek werden en daarbij geen medische hulp kregen.

Ik had veel vrienden verloren en rondom mij kregen leeggekomen woningen nieuwe bewoners. Bezig met het oppotten van de tomatenplantjes zag ik alle gasten van een housewarming party langs mijn tuin voorbij lopen. Ik maakte een paar jongens een complimentje met hun krullen. “Is dat je eigen haar? Mooi. Heb je het al lang laten groeien?” Ik deed vrolijk uit vriendelijkheid maar voelde me kwetsbaar. Verdriet over het verlies van mijn vrienden, de vernieling en diefstal door de verhuurder, de voortdurende juridische dreiging, raakten me diep. Op dat moment werd ik door een oude grijze man aangesproken.

Ook hij werd ziek. De verschijnselen kende ik inmiddels en ik bood ook hem aan, de middelen te brengen die ik zelf na besmetting zou nemen. Zo kwam ik de eerste keer bij hem thuis. Hij had zich kaal geschoren, wat hem beter stond en er gek genoeg jonger deed uitzien.

Gemaskerd legde ik uit waarom ik dat masker met filters droeg, wat de werking van de supplementen, enzymen en mineralen was en hoeveel voor zijn lichaamsgewicht nodig was. Hij mocht me een hand geven, geen 3 zoenen of een knuffel. Hij mocht naast me zitten op zijn bank, maar niet aanraken. Dat leek niet de meest voor de hand liggende situatie voor romantische plannen. Toch zei hij toen al iets wat ik zo zou kunnen opvatten.

https://youtu.be/a3b_0XZv4fM

“Als je een relatie wilt, dan sta ik daar voor open.” Precies in die formulering. Het zou de beantwoording kunnen zijn van een vragenlijst bij inschrijving op een dating site. Misschien heeft daten in natura ook die vorm aangenomen? Hij bleek vele jaren jonger dan ik te zijn en gewoonten zijn veranderd in de 40 jaren die mijn laatste relatie duurde.

“Je bent een mooie vrouw.” Daar moest ik vanachter mijn masker om lachen, want ik wist hoe ik er gemaskerd uitzag. “Nee, echt” zei hijIk heb je toch ook gezien zonder masker? Je bent zo jong. Op jouw figuur kunnen veel jonge meisjes jaloers zijn. Ik kon je niet geloven toen je zei hoe oud je was. We kunnen ook gaan trouwen.”
Alsof hij verder ging met het aanvinken van de vragenlijst.

“Daar ben je wel erg snel mee”, heb ik hem die dag gezegd. “Laten we eerst eens kijken of we vrienden kunnen worden, dan zal ik je later uitleggen waarom ik niet wil trouwen.”

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

22 gedachten over “Proces”

 1. Het wordt er niet makkelijker op, in de datingwereld, geloof ik – als ik jouw verhaal en enkele reacties hier lees. Ik vind het raar, zo van te voren al allerlei voorwaarden stellen. Ik bedoel: het klikt, in eerste instantie, of niet, en daarna zie je wel of er beiderzijds behoefte aan meer is. Toch? Of ben ik nou gewoon te ‘oud’ voor daten?

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor mij is de persoon belangrijker dan de wettelijke termen die voor een relatie gelden.

   Mij lijkt het dat je eerst iemand aardig vindt en dan ziet hoe ver de relatie gaat, of welke andere dingen je met elkaar kunt gaan doen. Het gaat er toch vooral om dat je het samen leuk hebt, in welke vorm dan ook. Want vriendschap kan net zo goed fijn zijn. Als je alleen maar een huwelijkspartner zoekt, ga je aan alle andere mogelijkheden voorbij en je loopt fijne, mooie, interessante mensen mis..

   Geliked door 1 persoon

 2. Jouw logjes ontvang ik standaard 2 keer en soms 3 keer in de WordPress Reader. Ik lees de eerste. Ik dacht ook dat de herplaatsingen push berichten waren.
  FWB Friend With Benefits ken je wel, neem ik aan. BFWB zou dan Best Friend With Benefits zijn, hoewel ik die afkorting nog niet eerder waarnam.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat soort dingen als BFWB zijn dus voorwaarden die je vooraf stelt als je een dating website gebruikt? En is het gebruikelijk geworden om bij ontmoetingen in natura zoiets ook meteen te vertellen?

   Like

   1. Persoonlijk heb ik daar geen ervaring mee, maar je kunt in je profiel aangeven wat je intenties zijn. Als het klikt vertel je dat na een afspraak of twee wel. Kwestie van de ander niet in het ongewisse te laten of valse verwachtingen te wekken. Ik weet niet of iedereen zo eerlijk is hoor. Friend(s) With Benefits komt ook zonder die datingsites wel voor.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo leer ik er weer heel wat bij. 🙂
     Met mijn overleden vriend had ik een 40 jaar durende lat relatie, maar de term ontdekten we pas jaren nadat nadat we die relatie begonnen. Ik geloof niet dat het ons gelukt zou zijn van te voren allerlei voorwaarden te bedenken.

     Geliked door 1 persoon

  1. Jan, ik heb het woord ‘Xwel plein’ moeten googelen, want dat kende ik niet. Je bedoelt waarschijnlijk de automatisch gegenereerde Xiwel bloglijst? Nee, ik schrijf niet om op die lijst te komen, ik kom op die lijst als ik schrijf.

   Like

    1. Ik plaats vaak een beetje prematuur. Soms per ongeluk, door de verkeerde knop in te drukken, soms denk ik dat de tekst goed is en bedenk ik me. De volgers krijgen ook wel eens een loze email, omdat ik iets plaats wat niet de bedoeling was en het weer weg haal.

     Like

 3. Mijn dochter van 34 is na een relatie van 12 jaar waarin niet samengewoond werd waardoor zij 2 jaar geleden de keuze maakte om te stoppen met de relatie omdat er van de kant van haar vriend niet echt bleek of hij die stap ooit wilde gaan maken weer single . Zij is vorig jaar weer gaan daten omdat alleen blijven niet is wat zij wil. Zij ondervind dat de keuzes van mensen varieren van na een paar dates word er al over samen wonen gepraat tot mensen die eigenlijk niet weten wat ze willen en dan is er nog de groep van mensen die het liefst een BFWF relatie willen. Haar laatste ervaring met een man bestond er uit dat toen zij niet gelijk heel toeschietelijk was , hij er een punt van maakte dat hij echt een vaste relatie wilde, maar toen zij na verloop van tijd meer ging verwachten van hem besloot hij ineens dat hij toch niet toe was aan vastigheid. Toen zij vervolgens aangaf dat ze dan verder niets wilde begon hij het er weer over te hebben dat hij haar niet kwijt wilde en misschien moesten ze het toch maar proberen, al snel werd duidelijk dat hij misbruik maakte van het feit dat zij gevoelens voor hem had. Nu is mijn dochter er niet op uit om zo snel mogelijk samen te gaan wonen , maar het is wel iets wat zij in de toekomst wel wil. Alhoewel ze gevoelens heeft voor de man in kwestie heeft ze besloten voor zichzelf te kiezen en een punt achter het contact met deze man te zetten, al blijft hij via appjes proberen haar over te halen.

  Like

    1. Die uitdrukking kende ik net zo min, dus nu ben ik toch weer wat wijzer geworden.

     Ik heb nog nooit een dating site gebruikt, maar ooit is me gevraagd een kopie van een dating site te maken. Het origineel heb ik toen wel bekeken en het werd me direct duidelijk dat het ontwerp ervan duizenden euro’s moet kosten. Met een kopie schendt je auteursrechten, dus dat heb ik geweigerd. Daarna bedacht ik, dat oplichters daar een heleboel gegevens van mensen konden verzamelen, vooral als hun site erg zou lijken op een bestaande site, en daarmee veel kwaad konden aanrichten. Ik heb geprobeerd aangifte te doen, maar de politie begreep niet waar ik het over had.

     Like

  1. Geen idee hoe het er nu aan toegaat.
   Alles gaat sneller dan vroeger, vergeleken met mijn eigen vrijersjaren waren onze kinderen veel vlugger, realistischer ook. En met die van onze ouders vonden ons al vlug. Hokken was een vies word en dat mocht ik absoluut niet. .

   Like

   1. Ik mocht niks maar deed alles.
    De gelovige jongeren moesten indertijd 7 jaren verloofd zijn voordat ze gingen trouwen. Seks voor het huwelijk was voor velen taboe, ondanks de vrije sixties. (Nu spel je sex zelfs anders volgens de spellingchecker.) Eigenlijk deden we vroeger maar wat en ik heb zelf nog nooit vooraf over de mogelijkheid van een huwelijk gesproken of gedacht.

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik was ermee bekend dat mensen in de verpleging en verzorgende beroepen af en toe meemaken dat een patiënt verliefd wordt. Niet beroepsmatig met iemand omgaand gebeurt het ook. Een verliefdheid vanuit een afhankelijkheidsgevoel gaat meestal snel weg nadat de afhankelijkheid is verdwenen. De lockdowns creëerden een bijzondere situatie, mensen leefden meer geïsoleerd dan normaal. Ik verwachtte dat het allemaal van voorbijgaande aard was.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: