Ik bezocht hem toen hij ziek was. Soms kunnen zieken een arts, verpleegster of verzorgende gaan zien als hun mammie of geliefde. Iemand die ze verzorgt als ze zwak zijn. Zoiets gaat voorbij.
Hij genas snel, zoals ook anderen die ik de medicatie bracht. Hij maakte regelmatig een warme hap eten voor me en bracht dat bij me thuis. Hij deed me lachen toen ik alleen maar kon huilen en we zagen elkaar vaker. Hij kookte en we aten samen bij hem thuis. We hielpen elkaar en ik vond dat we een positieve invloed op elkaar hadden. “Het voelt goed.” zei hij .
Zijn zonen, die vaak bij hem binnenliepen, zeiden op een keer: “Hé pa, een knuffel mag weer.” Ze omhelsden elkaar. De eerste coronavirus mutanten waren al opgevolgd door ongevaarlijke varianten. “Het voelt goed.” zei hij weer tegen mij. “Omhels me, ik heb dat zo gemist, al die jaren. We kunnen nu toch wel knuffelen?” Zijn oudste zoon, die naast mij woont, pakte zijn vader beet, keek me aan en zei: “Hij is een goede man.” Alsof hij pa in de uitverkoop had staan.
Ik droeg het ademfilter alleen nog in de supermarkt, vanwege het proces dat de woningverhuurder tegen me was begonnen en waarvan de behandeling steeds maar werd uitgesteld. Als ik zelf niet aanwezig zou zijn bij de rechtszitting dan zou ik het verliezen. Ik kon me dus niet permitteren ziek te worden. Ook geen griep. Maar mijn eetvriend bood aan me naar de rechtbank te brengen, op willekeurig welk moment dat zou gaan plaatsvinden. “Dan neem ik vrij van mijn werk en breng je. Ik zorg dat je daar dan kunt zijn, ook als je ziek bent.”
Sindsdien draag ik het masker niet meer. De zelfmedicatie neem ik nog wel. Vitamines, mineralen, elke dag en als ik in contact ben geweest met iemand die niet helemaal gezond lijkt, ook het middel dat vanwege censuur niet meer genoemd kan worden. “The medication that shall not be named” zegt een vlogger. Uche uche wordt ook veel gezegd, om de naam niet te hoeven uitspreken. Ik ben zelf nog steeds gezond en anderen heb ik in rap tempo zien opknappen.
Dat proces hangt nog steeds boven mijn hoofd. Toen en ook nu, terwijl ik dit schrijf. De rechtbank blijft behandeling steeds uitstellen. De verhuurder trekt de aanklacht niet in. De druk is groot, maar ik ben geen slaaf en weiger dat te worden. Wie geen NEE kan zeggen is slaaf.
(tekst © Vlierbloesem)
Een slaaf zie ook ik niet in je, je zal er nooit een worden.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je. Ook virtuele steun doet goed.
LikeLike
Houd vol! En dat kun je, dat voel ik inmiddels wel. Jij bent geen SLAAFs type… vanuit het noorden een virtuele knuffel voor jou
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je wel.
LikeGeliked door 1 persoon
Bemoedigende groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je.
LikeLike
Moeilijk zoiets,wat aldoor aanwezig is. Ik hoop,dat je een keer(net als wij ooit) een vreugdedans kunt maken
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je.
LikeLike
Zelf heb ik al sinds 2019 een conflict met Essent, blijkbaar heb ik een paar maanden te vroeg mijn contract met hen verbroken waardoor ik een boete opgelegd kreeg, die boete heeft dezelfde hoogte als mensen die het contract voor veel langere termijn verbreken. Nu was ik al ruim 30 jaar klant bij Essent en vertik ik het dus deze boete te betalen .Ja, ik weet het die kun je door de nieuwe leverancier laten betalen, maar het is een principe kwestie, zeker omdat ik van meerdere mensen heb gehoord dat Essent in uitzonderingsgevallen coulance kan tonen. Het is toch van de zotte dat nieuwe klanten een bedrag krijgen dat hoger is dan mijn boete ook al blijven ze maar kort klant en dat ik als klant van ruim 30 jaar gestrafd word voor het verbreken van een contract dat nog maar een paar maanden liep. Al na een half jaar heeft Essent de boete doorverkocht aan een incassobureau dat mij nu al sinds 2019 met zeer grote regelmaat mails, smsje stuurt met de dwingende boodschap zo snel mogelijk te betalen. Ik stuur dan per omgaande een mail en/of sms terug met het verhaal dat ik niet gan betalen. Benieuwd wie er de langste adem heeft. Ik ben in ieder geval niet onder de indruk van de dreigende taal zeker omdat een bedrag van nog geen 200 euro betreft. Maar ik wil niet weten hoeveel mensen maar gewoon betalen uit angst voor repercussies.
LikeGeliked door 2 people
Mijn overleden vriend kreeg een contractbreuk boete omdat hij door overlijden het energiecontract niet een heel jaar kon voortzetten. Ik heb ze toen een briefje geschreven, dat dit wel een heel nare reactie op overlijden was. De boete werd, met excuus, ingetrokken.
LikeLike
Te zot voor woorden en excuses lijken me in dat geval niet meer dan normaal. Zo zie je maar dat de menselijke maat ver te zoeken is bij bepaalde bedrijven.
LikeGeliked door 1 persoon