Knuffel

Ik bezocht hem toen hij ziek was. Soms kunnen zieken een arts, verpleegster of verzorgende gaan zien als hun mammie of geliefde. Iemand die ze verzorgt als ze zwak zijn. Zoiets gaat voorbij.

Hij genas snel, zoals ook anderen die ik de medicatie bracht. Hij maakte regelmatig een warme hap eten voor me en bracht dat bij me thuis. Hij deed me lachen toen ik alleen maar kon huilen en we zagen elkaar vaker. Hij kookte en we aten samen bij hem thuis. We hielpen elkaar en ik vond dat we een positieve invloed op elkaar hadden. “Het voelt goed.” zei hij .

Zijn zonen, die vaak bij hem binnenliepen, zeiden op een keer: “Hé pa, een knuffel mag weer.” Ze omhelsden elkaar. De eerste coronavirus mutanten waren al opgevolgd door ongevaarlijke varianten. “Het voelt goed.” zei hij weer tegen mij. “Omhels me, ik heb dat zo gemist, al die jaren. We kunnen nu toch wel knuffelen?” Zijn oudste zoon, die naast mij woont, pakte zijn vader beet, keek me aan en zei: “Hij is een goede man.” Alsof hij pa in de uitverkoop had staan.

Ik droeg het ademfilter alleen nog in de supermarkt, vanwege het proces dat de woningverhuurder tegen me was begonnen en waarvan de behandeling steeds maar werd uitgesteld. Als ik zelf niet aanwezig zou zijn bij de rechtszitting dan zou ik het verliezen. Ik kon me dus niet permitteren ziek te worden. Ook geen griep. Maar mijn eetvriend bood aan me naar de rechtbank te brengen, op willekeurig welk moment dat zou gaan plaatsvinden. “Dan neem ik vrij van mijn werk en breng je. Ik zorg dat je daar dan kunt zijn, ook als je ziek bent.”

Sindsdien draag ik het masker niet meer. De zelfmedicatie neem ik nog wel. Vitamines, mineralen, elke dag en als ik in contact ben geweest met iemand die niet helemaal gezond lijkt, ook het middel dat vanwege censuur niet meer genoemd kan worden. “The medication that shall not be named” zegt een vlogger. Uche uche wordt ook veel gezegd, om de naam niet te hoeven uitspreken. Ik ben zelf nog steeds gezond en anderen heb ik in rap tempo zien opknappen.

Dat proces hangt nog steeds boven mijn hoofd. Toen en ook nu, terwijl ik dit schrijf. De rechtbank blijft behandeling steeds uitstellen. De verhuurder trekt de aanklacht niet in. De druk is groot, maar ik ben geen slaaf en weiger dat te worden. Wie geen NEE kan zeggen is slaaf.

(tekst © Vlierbloesem)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Knuffel”

 1. Zelf heb ik al sinds 2019 een conflict met Essent, blijkbaar heb ik een paar maanden te vroeg mijn contract met hen verbroken waardoor ik een boete opgelegd kreeg, die boete heeft dezelfde hoogte als mensen die het contract voor veel langere termijn verbreken. Nu was ik al ruim 30 jaar klant bij Essent en vertik ik het dus deze boete te betalen .Ja, ik weet het die kun je door de nieuwe leverancier laten betalen, maar het is een principe kwestie, zeker omdat ik van meerdere mensen heb gehoord dat Essent in uitzonderingsgevallen coulance kan tonen. Het is toch van de zotte dat nieuwe klanten een bedrag krijgen dat hoger is dan mijn boete ook al blijven ze maar kort klant en dat ik als klant van ruim 30 jaar gestrafd word voor het verbreken van een contract dat nog maar een paar maanden liep. Al na een half jaar heeft Essent de boete doorverkocht aan een incassobureau dat mij nu al sinds 2019 met zeer grote regelmaat mails, smsje stuurt met de dwingende boodschap zo snel mogelijk te betalen. Ik stuur dan per omgaande een mail en/of sms terug met het verhaal dat ik niet gan betalen. Benieuwd wie er de langste adem heeft. Ik ben in ieder geval niet onder de indruk van de dreigende taal zeker omdat een bedrag van nog geen 200 euro betreft. Maar ik wil niet weten hoeveel mensen maar gewoon betalen uit angst voor repercussies.

  Geliked door 2 people

  1. Mijn overleden vriend kreeg een contractbreuk boete omdat hij door overlijden het energiecontract niet een heel jaar kon voortzetten. Ik heb ze toen een briefje geschreven, dat dit wel een heel nare reactie op overlijden was. De boete werd, met excuus, ingetrokken.

   Like

   1. Te zot voor woorden en excuses lijken me in dat geval niet meer dan normaal. Zo zie je maar dat de menselijke maat ver te zoeken is bij bepaalde bedrijven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: