Corona update

“Bitter in de mond maakt het hart gezond”

Data bijgewerkt tot 15 juli 2022

Ik kreeg weer een oproep voor een corona boosterprik. Pfizer of Moderna kon het worden, zonder dat ik zou mogen kiezen.

Volgens het briefje zijn de bijwerkingen hoofdpijn en een stijve arm. Inmiddels weten we wel beter. Beschikbare corona vaccins zijn nog steeds afgestemd op de eerste corona mutant uit China. Daar is nauwelijks immuniteit tegen de nieuwe mutanten van te verwachten. Een doorgemaakte besmetting met de nieuwste hoog besmettelijke Omicron varianten gaf tot nu toe immuniteit tegen alle voorgaande corona virus mutanten.

Helaas zijn er nu 2 omicron corona varianten die iedereen kunnen besmetten en herbesmetten, ongeacht vaccinatie of doorgemaakte ziekte. De B4 en B5 Omicron corona varianten gaan bovendien dieper in het ademhalingsgestel zitten en tasten de longen aan.

In Nederland wordt na een test niet gemeld welke mutant is aangetroffen. De beste gegevens komen van de Zoe tracker data waar mensen hun eigen symptomen en testresultaten melden. De Engelse gezondheidsdiensten maken bekend welke varianten zijn waargenomen bij de coronatesten. Daardoor kunnen we nu weten dat een aantal besmettingen in Engeland heeft plaatsgevonden met de gevaarlijkere Omicron B4 en B5 mutanten. , die hoog besmettelijk zijn en gevaarlijker dan de voorgaande Omicron corona virussen.

Tot nu toe werden nieuwe mutanten eerst door de Engelse gezondheidszorg gemeld en bleek later dat die ook hier in Nederland voorkwamen. B4 en B5 maken vaker ziekenhuis opname noodzakelijk. Sinds de eerste corona uitbraken is de Nederlandse ziekenhuis capaciteit niet uitgebreid, maar gekrompen. Opnieuw kunnen we dus ernstige zorgtekorten tegemoet zien.

Er wordt inmiddels gewerkt aan vaccins tegen de Omicron varianten, maar die zijn gebaseerd op de eerste Omicron. Een doorgemaakte besmetting met die eerste Omicron varianten geeft geen immuniteit tegen de B4 en B5 varianten, dus vaccinatie met die nieuwe vaccins lijkt weinig zinvol.

Opnieuw wordt het dus belangrijk om het inademen van lucht die werd uitgeademd door besmette mensen te voorkomen, of die lucht in ieder geval te verdunnen met schone lucht. Ventilatie, luchtreiniging en filtering kan helpen.

Natuurlijk moeten we er voor blijven zorgen ons lichaam te voeden met voldoende vitaminen en mineralen, zodat ons natuurlijke afweersysteem goed kan functioneren.

Medicatie voor genezing van Covid-19 is nog altijd een probleem. De nieuwe toegelaten medicijnen worden pas ingezet als de ziekte al ernstige levensbedreigende vorm heeft aangenomen. Dan is het al te laat voor antivirale middelen. Die kunnen dan niet meer werken. De hoge prijs van die nieuwe middelen en de medische restricties beletten snelle toepassing als de besmetting nog maar net heeft plaats gevonden.

De oude bekende en al vele jaren veilig gebleken medicijnen bleven in veel landen verboden. Daarvan wordt misbruik gemaakt door handelaren die er hoge prijzen voor vragen. Toch is die medicatie ook nog steeds te importeren voor prijzen rond de 10 cent per pil.

Een onverwacht mooie oplossing voor dit probleem groeit misschien in elke tuin, plantsoen en langs de wegen.

Nog goedkoper dan 10 cent per pil en alom beschikbaar is een middel dat in laboratorium setting het corona virus belet cellen binnen te dringen. Er zijn nog geen dierproeven mee gedaan en op mensen is het nog niet getest, maar de hoge beschikbaarheid zou er voor kunnen zorgen dat los van welk medisch onderzoek dan ook, de menselijke consumptie al heel snel en op grote schaal van start kan gaan.

Het middel is paardenbloemblad.

Een aftreksel in heet water blijkt (afgekoeld gebruikt) het virus binnen 30 seconden uit te schakelen. Dat is uitsluitend getest in een laboratorium, maar toch geeft het moed. Even wat blaadjes plukken, thee zetten, af laten koelen en er mee gorgelen, de mond spoelen, zodra je denkt besmet te kunnen zijn.

Dat is makkelijk en goedkoop te doen. Het blad kan ook gegeten, er wordt thee van gezet om te drinken, de gedroogde en geroosterde wortels worden als surrogaat koffie gebruikt. Het groene blad van de plant wordt als groente gebruikt. Zoals met alle voedsel en kruiden moet je niet overdrijven met de consumptie. Het effect als medicinale corona bestrijding bij consumptie door mensen is nog niet getest.

Paardenbloemen groeien in Nederland overal. Denk er aan, dat de paardenbloemen op een hondenuitlaatveldje met ziekteverwekkers besmet zullen zijn. Om de zelfde reden pluk je niets langs wandelpaden. Langs autowegen is alle begroeiing vervuild. In perken en plantsoenen worden ze vaak met giftige middelen bestreden. Die exemplaren kun je dus niet gebruiken.

Het beste kun je de zaadpluizen uitzaaien in een bak met aarde. Plaats die in tuin of balkon. Zo kweek je een aantal schone plantjes, klaar voor gebruik.

Groen paardenbloemblad smaakt als groente erg bitter. Afgedekt ontwikkelt het bleke blad veel minder bittere smaak. Zaden voor deze toepassing zijn ook wel te koop onder de naam Molsla. De gele bloemblaadjes zijn niet bitter.

Lees ook:

In Vitro Effect of Taraxacum officinale Leaf Aqueous Extract on the Interaction between ACE2 Cell Surface Receptor and SARS-CoV-2 Spike Protein D614 and Four Mutants – PMC
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8538008/

https://www.nccih.nih.gov/health/dandelion

Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Taraxacum

https://www.mountsinai.org/health-library/herb/dandelion

DANDELION: Overview, Uses, Side Effects, Precautions, Interactions, Dosing and Reviews https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-706/dandelion

Mijn overgrootmoeder paste het op vele kwaaltjes toe. “Bitter in de mond maakt het hart gezond” zei ze. Zou het niet mooi zijn, als we de medicijn industrie met al hun financiële belangen veel minder nodig zouden hebben?

Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 15 juli 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

15 gedachten over “Corona update”

 1. Al die updates van officiële instanties interesseren me niet zo. Geen idee of het allemaal klopt. Ik heb me niet laten prikken. Ik vertrouw op mijn eigen, sterke immuunsysteem. Ik ben (vrijwel) nooit ziek. Heb dus ook nog niks gehad wat op covid lijkt. Ik wijt dat vooral aan mijn dagelijkse dosis vlierbessensap 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Mij interesseert het wel, hoewel de cijfers al meerdere keren op een andere manier werden samengesteld en dus slecht vergelijkbaar zijn. Die cijfers worden namelijk als argument gebruikt voor beleid. Met die cijfers weet je iets langer van te voren wat er nu weer voor nieuwe maatregelen komen. Ook de tegenstrijdigheden in beleid worden met die cijfers duidelijker.

   Geliked door 2 people

 2. Gaandeweg de tijdslijn van de experimentele mRNA-vaccins worden meer lange termijn bijwerkingen bekend. Nog steeds onder de tafel gehouden door de traditionele media maar voornamelijk gepubliceerd door de alternatieve media. Dat is om reden de vaccinatiecampagne niet te schaden en het verdienmodel van Big Farma waarmee de bankrekening van beleggers wordt gespekt. Er lopen onderzoeken over oversterfte en er verschijnen steeds meer studies over zeer schadelijke bijwerkingen. Dit is er één van: https://www.nature.com/articles/s41467-022-31401-5 . Zoek verder op de alternatieve media en je komt leestijd tekort.

  Mag ik het verdacht vinden dat er alleen over korte termijn bijwerkingen wordt gesproken? Ik ben 69 en nooit gevaccineerd en heb het geluk te beschikken over een goeie conditie en eet gezonde voeding. Heb samen met eega in november 2021 corona(Deltavariant) doorstaan en daarmee langdurige antistoffen verkregen. Het virus(en z’n varianten) verkeert in endemische fase en is daarom niet meer dan een gemiddelde griep. Vaccinatie moet vrijwillig zijn en hooguit worden aangeboden aan risicogroepen met uitgebreide informatie over bijwerkingen.

  Geliked door 1 persoon

    1. Ooit las ik in een boek over moestuinieren dat molsla het gebleekte groene blad van de paardenbloem is. Soms komt een molshoop op een paardenbloem terecht en dan krijg je dat effect. Je kunt het plantje ook zelf met aarde bedekken, maar in dat boek werd de tip gegeven een trottoirtegel op elke plant te leggen, zodat het blad bleek bleef en minder bitter zou zijn.

     Like

 3. Ik nam braaf de eerste en tweede vaccinatie, maar sloeg de boosterprik over. Werk als schoonmaakster in de zorg en maakte de eerste coronagolf op zijn hevigst mee. Om die reden nam ik ook de vaccinaties, maar verdere prikken ga ik niet nemen. Heb zelf tot nu toe geen corona gehad. Nam wel altijd alle maatregelend wat betreft beschermende kleding en mondkapjes op het werk goed in acht. En ook nu nog ben ik voorzichtig voor wat betreft het houden van afstand in winkels en grote groepen mensen. Bovendien zag ik dat mensen met vaccinaties nog steeds corona kregen dus zie ik die booster voor mij persoonlijk niet veel toevoegen. Kreeg gister een brief dat ik nog recht heb op een boosterprik en ook ik mag niet kiezen. De eerste 2 keer kreeg ik pfizer en ik wil dus dezelfde, niet omdat deze beter zou zijn, maar gewoon omdat ik daar zelf weinig last van had en over moderna meerdere verhalen hoor over bijwerkingen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ook alleen die eerste 2 genomen en werd daar ziek van. Boosters heb ik niet genomen en dat ga ik ook niet doen. De huidige boosters zijn vaccins tegen de eerste virus variant die niet meer voorkomt. Het beschermt niet tegen de huidige varianten. Ik neem ze niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annozblog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

%d bloggers liken dit: