De haven van Urk

Sinds de MeToo discussie in de richting ging van verplichte afspraken vooraf, in sommige landen zelfs een app op een mobieltje waarbij gedetailleerde toestemming wordt vastgelegd voor elke seksueel getinte handeling, heb ik me afgevraagd, of dat een reële verwachting is.

Ik geloof nu dat het kan, maar vast niet altijd en voor iedereen. Eigenlijk heb ik vroeger ook ervaren dat vooraf onderling toestemming werd gevraagd, behalve die keren dat er sprake was van seksueel geweld. Met deze nieuwe vriend had ik nooit problemen zoals ongevraagde intimiteit. Hij vroeg voor werkelijk alles eerst mijn toestemming.

https://youtu.be/JVCMZQVlS2o

Ontspannen aanraking, warmte was prettig. Ik heb niet de leeftijd om jarenlang te willen zoeken naar de ideale partner die niet bestaat. Nog nooit was trouwen en kindertjes krijgen voor mij het doel van relaties. Verliefd worden is mooi, maar zonder dat is recreatieve seks, zonder verplichtingen, zonder schuldgevoel en angst, ook prettig. Nu iemand er van overtuigd is dat ik door zijn god ben gezonden, leek het me rationeel om afspraken met hem te maken hoe we het plezierig konden hebben en hoe ver we daarmee zouden gaan.

Echte zekerheid geeft het natuurlijk nooit, maar we spraken af dat niets verplicht zou zijn. Dat we alleen zouden doen wat we allebei prettig vinden. Dat we nu niet elkaars bezit werden en elkaar genoeg ruimte zouden geven. Elkaar niet gaan controleren, niet in elkaars telefoons gaan zoeken naar contacten, niet achtervolgen en dat soort onaangename jaloerse toestanden zoals ik ongewild heb waargenomen bij ‘stellen’ in mijn omgeving, die ruzie maken als de ander een half uur later thuiskomt dan verwacht. We beloofden elkaar om eerlijk te zijn als er seks met een ander is, daar geen drama van te maken en hygiëne in acht te blijven nemen. Hij wilde een beperking aan zijn belofte: “Als je wat met een ander hebt ga ik wel jaloers worden, dat kan ik niet helpen, maar ik zal je nooit gaan lastig vallen of achtervolgen.” Dat klonk eerlijk.

Als iemand vertelt dat de eerste keer seks altijd de beste keer is gebleven, dan heb ik medelijden. Ook fysiek moet je elkaar beter leren kennen om prettige seks te kunnen hebben. Wij hadden ieder een overleden partner en leefden al jaren feitelijk celibatair. Een beetje onwennigheid en gestuntel was te verwachten van mensen die al lange tijd zonder partner leefden. Deze man bleek zo onhandig als een 15 jarige jongen, zo sterk als een beer en gelukkig ook voorzien van een goed ontwikkeld MeToo besef. Hij deed nog geen sok uit zonder toestemming. Geen vinger raakte me ongevraagd. Dat gaf me een veilig gevoel.

Hij had niet het lichaam van een bodybuilder met opgepompte spieren, maar door zwaar werk opgebouwde spierkracht, bekleed met een klein randje spek. Dat ziet er anders uit dan de fotomodellen in een homoblaadje en voelt niet als een slanke harde spierbundel, zoals mijn overleden vriend toen die nog gezond was.

Bij aanraking voelde deze man zacht aan. Als ik hem steviger beetpakte voelde ik onder het speklaagje zijn spierkracht. Eigenlijk wel een prettige combinatie. Maar aanraking wilde hij nu even niet. “Niet aanraken. Lang geen seks gehad. Als je me aanraakt kom ik meteen klaar.”

Dat hebben mannen, ik weet het. Daarom is een eerste keer zelden een groot succes. Het maakte dat ik erg passief moest blijven, wat me eigenlijk niet zo ligt. Zonder risico bleek het niet. Ik had hem gezegd dat hij voorzichtig moest zijn, wat hij ook plechtig beloofde, maar nadat hij mij heel voorzichtig aanraakte, zoende en voor alles eerst vroeg: “Mag ik…?”, probeerde een olietanker in volle vaart de haven van Urk binnen te varen, daarbij de kademuren niet ontziend en strandend tegen de vuurtoren.
“AU! STOP!”
Hij schrok en ik niet minder.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

16 gedachten over “De haven van Urk”

  1. Wat een mooi open verhaal. Ik denk dat de seks een veel te belangrijke plaats in neemt. Het lijkt soms meer op strijd en geweld dan op liefde. Ik weet niet of het met de leeftijd te maken heeft want ik ben inmiddels 75 maar heb er niks meer mee. Ik hield vroeger al meer van de erotiek er om heen dan van de seks zelf. Desondanks heb ik het, althans wat mij betreft, erg leuk met mijn vriendin en bij haar lijkt dat net zo te zijn. Ik heb geen idee of zij de seks mist, hoewel we wel intiem zijn maar ik vind het moeilijk om het aan de orde te stellen. het hoeft van mij niet zo nodig.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel herkenbaar dat laatste stukje en dan heb je hopelijk iemand getroffen die wel daarna niet denkt ach daar moet je even door heen of en dat is eigenlijk net zo vervelend iemand die denkt dat het dus niets gaat worden. De eerste paar keer blijft op dat punt een beetje gevoelig letterlijk en figuurlijk maar met een beetje geduld en aandacht voor elkaar kom je er wel ,ook weer letterlijk en figuurlijk. Maar ook zonder het binnenvaren kan seks lekker zijn als je elkaar daarin de ruimte geeft en voldoende aandacht voor elkaars behoeftes heb en niet te rechtlijnig denkt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annozblog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

%d bloggers liken dit: