De poenie

“Ben je nog maagd?”
“Nee, maar ook geen vrouw die 6 kinderen heeft gebaard.
Ik zal je uitleggen hoe mijn lichaam werkt.”

Van een volwassen man die 6 kinderen heeft verwekt had ik wat meer anatomische kennis verwacht. Maar wie wil leren kan zich verbeteren.

Die uitleg gaf ik niet direct, want ik wilde daar rustig de tijd voor nemen. Hij zorgde de volgende dag weer voor een goede maaltijd en na het eten gaf ik seksuele voorlichting aan een volwassen man. Daarbij had ik afwisselend het gevoel met een nieuwsgierig kind te praten, een buitenaards wezen dat onderzoek deed naar de levenswijze van aardbewoners, en een man die zich uit puur vermaak liet vertellen wat hij allang wist. Maar ik heb wel vaker voorlichting gegeven aan mensen waarvan je zou verwachten dat ze zelf tenminste al ervaringsdeskundig zijn.

“Je weet dat ik nooit kinderen heb gehad. Je kunt je wel voorstellen dat een vrouw die een kind krijgt uitrekt. Bij mij is dat nooit gebeurd. Mijn lijf is zo krap als van een jong meisje. De buitenkant is wat dikker dan vroeger en de zwaartekracht heeft ook invloed op mij, maar verder is er weinig veranderd. Ik was altijd al tenger gebouwd en dat ben ik nog steeds. Alle in- uit- en doorgangen zijn bij mij krap. Altijd geweest en krapper dan van de meeste vrouwen. Als je daar goed mee om gaat voelt dat juist heel prettig. Ik zal je vertellen hoe een vrouwenlichaam in elkaar zit. Daarna kunnen we het weer proberen. Als we dan een beetje trainen, komt het wel goed met ons.”

Sommige lezers zullen nu denken aan de veronderstelde correlatie tussen huidskleur en maatvoering van organen en dat was ook zijn zorg. Maar dat is minder waar dan vaak wordt gedacht. Daar lag ook het probleem niet.

Ik vroeg hem met zijn tong en vinger de binnenkant van zijn mond af te voelen en daarna de uitwendige huid. Het verschil tussen binnen en buiten werd duidelijk. Ik liet hem een snoepje proeven, om te voelen hoe in zijn mond spontaan speeksel werd aangemaakt. Een kersenbonbon deed al speeksel opwekken terwijl ik die langzaam zijn richting liet komen. In de poeni (Surinaams voor vagina) speelt zich iets vergelijkbaars af als in de mond. Alleen inwendig. Uitwendige huid kan dat niet.

De tollie van een man heeft uitwendig een gewone droge huid, evenals de gehele buitenkant van een vrouw. Alleen het inwendige van de mond en de poeni kunnen natuurlijk glijmiddel aanmaken. Ik liet hem voelen dat het niet prettig is om iets tegen je lippen aan geduwd te krijgen om het je mond in te krijgen. Hij begreep ook dat toast eten met een droge mond niet lekker is, maar voor de kersenbonbons kwamen zijn lippen graag van elkaar.

Ook vertelde ik over de baarmoederhals die inwendig en dus ongezien altijd in mijn lichaam aanwezig is, iets omhoog en omlaag kan bewegen, zonder dat ik daar controle over heb. Dat er recht tegenaan stoten pijn kan doen, maar dat het prettig voelt als hij daar zijdelings contact mee maakt. Hij begreep de uitleg, dat hij door zijn heupen te bewegen de prettigste aanraking kon bieden. Hij beloofde “Ik ga echt mijn best doen.”

Het kostte mij wel hersteltijd voordat een nieuwe poging kon volgen. Ik kocht een nieuw Aloë Vera plantje. Ondertussen stelde hij mij veel vragen over het functioneren van een mensen lichaam. Ook de kennis over zijn eigen lichaam had in een streng christelijke opvoeding te weinig aandacht gekregen en dat was tot nu toe nog niet veel verbeterd. Hij zocht antwoorden via internet en vroeg mij dan of ik dacht dat de informatie correct was. “Ik wil nu alles weten.”

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “De poenie”

 1. Mooi om zo met jullie (her)ontdekking van het eigen en elkaars lichaam aan zowel de buiten- als de binnenkant mee te mogen lezen, en -leven. Ik heb een moeizaam seksleven, zeker nadat ik baarmoederkanker bleek te hebben en zowel baarmoeder als eierstokken werden verwijderd. De inwendige processen zijn daardoor nogal verstoord (dénk ik…) Gelukkig zijn er vele andere manieren om samen seks te hebben, want penetreren blijft een pijnlijke toestand voor mij, ondanks alle zorg en liefde en geduld van manlief

  Geliked door 1 persoon

  1. We gaan geen van allen ongeschonden door het leven. Maar voor niet iedereen zijn de littekens en krassen even ernstig. Moeilijk, om na zo’n ingreep weer manieren te vinden om goed te functioneren. Gelukkig gaat je man er ook goed mee om.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ook als je een aantal jaren niet intiem bent geweest met een man word alles weer strakker dat wist ik ook niet totdat ik na een paar jaar zonder seks weer een man tegenkwam waar ik en een relatie mee wilde en ook weer seks. Ik ben niet bepaald preuts maar seks hoort voor mij wel bij een relatie, wat de vorm van die relatie ook mag zijn. De eerste paar keren seks met deze man waren ook niet wat je noemt voor mij gelijk zaligmakend , maar met veel geduld van zijn kant werd het uiteindelijk weer pijnloos genieten.

  Geliked door 2 people

   1. Zelf heb ik altijd gedacht door alle verhalen om mij heen dat ik na de overgang ook wel klaar zou zijn met seks, maar ben er achter gekomen dat dat in ieder geval niet voor mij geld. Op dit moment door een beeindigde relatie geen man in mijn leven, maar ja zelfs zonder man kun je van seks genieten en het is niet alleen lekker maar ook ontspannend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annozblog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

%d bloggers liken dit: