Spionage

Politiek is een kwestie van keuzen maken. Soms is het raadselachtig hoe men kon kiezen voor veel geld naar het ene doel en bezuinigen op het andere.

Waar deze regering veel voor over heeft is het bespioneren van gekozen Nederlandse parlementsleden en Nederlandse burgers.

Kritische politici worden afgeluisterd en ook hun gezinsleden en contacten. Als in een wijk iemand verdacht wordt van crimineel gedrag, drugshandel, extremisme, kritiek op overheidsbeleid, of iets anders dat de regering in de waan van de dag niet goedkeurt, dan mag de hele wijk afgeluisterd worden.

Tegenwoordig kan dat makkelijk via het mobiele netwerk. Verdacht kan iemand al zijn, die bijvoorbeeld streng gelovig moslim is, of zo iemand in de familie heeft. In arbeiderswijken worden relatief meer mensen gehuisvest die niet in Nederland zijn geboren. Wie zich niet wil laten vaccineren wordt tegenwoordig ook als extremist gezien. Alles wat een beetje afwijkt is al snel verdacht volgens het algoritme van de automatische afluister voorziening. Wat gezegd wordt kan geautomatiseerd gefilterd waarna één van de luisterkamers het nog eens via een mensen oor gaat beoordelen.

Ik heb niet de illusie dat ze dat pas sinds kort doen. Wat nu anders is dan vroeger, dat is de uitbreiding van het aantal diensten dat dit doet en de technische en juridische mogelijkheden die steeds meer verruimd worden.

Het parlement wordt daarover door de regering onvoldoende en onjuist geïnformeerd. Dankzij journalistiek wordt dat af en toe duidelijk. Dan wordt daar in het parlement over gesproken. Als blijkt dat de spionage onwettig is, wordt de wet aangepast zodat het legaal wordt.

Er is genoeg reden om kritisch te zijn op het overheidsbeleid, dat door steeds meer burgers als oneerlijk en onlogisch wordt ervaren. Compensatie van hoge energiekosten komt vooral bij hoge inkomens terecht. Hoge kosten door inflatie en extreme Nederlandse heffingen kunnen door veel Nederlanders niet meer betaald worden. Rechten en voorzieningen zijn de afgelopen jaren afgebroken. Armoede, veroorzaakt door slechte keuzen van de politiek, werd in het Nederlands parlement al meermalen besproken. Bekritiseren van ineffectief corona beleid, zoekraken van miljarden aan belastinggeld, aantasting van burgerrechten, maakt dat de algoritmen aanslaan op elke kritische burger.

De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) werd aan het parlement gepresenteerd als een coördinerend lichaam voor alle al bestaande inlichtingendiensten van ons land. Gebleken is, dat de NCTV bloggers en vloggers volgt door gebruik van Nep accounts. Facebook en Twitter accounts gebruikt om onder valse naam mensen te volgen en te beïnvloeden. Hulpverleners inzet om bij instellingen en mensen thuis te spioneren. Allemaal wetsovertredingen, die de regering achteraf wil legaliseren door bevoegdheden en toegestane middelen uit te breiden.

Al eerder kwam de werkwijze van de NCTV ter sprake, nadat bleek dat die dienst burgers via sociale media volgt:

Naar aanleiding van journalistiek onderzoek, waaruit blijkt dat de NCTV veel verder gaat dan de regering toegaf, volgde dit debat over de werkwijze van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV):

Sprekerslijst:
 1. J.J. van der Werf D66 4 min
 2. G. Markuszower PVV 4 min
 3. M. van Nispen SP 4 min
 4. F. Azarkan DENK 4 min
 5. W.R. van Haga Groep Van Haga 2 min
 6. C.E. Ellemeet GroenLinks 4 min
 7. S. Mutluer PvdA 4 min
 8. I.J.M. Michon-Derkzen VVD 4 min
 9. S.H. (Sylvana) Simons BIJ1 4 min
 10. C.A.M. van der Plas BBB 4 min
 11. E.J. Slootweg CDA 4 min
 12. G.F.C. van Meijeren FVD 4 min

Hier een paar interessante stukjes van het debat over de werkwijze van de NCTV, 2 juni 2022../

En het gehele debat:

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Spionage”

 1. Partijen waarvan ik vroeger dacht dat zij stonden voor de mensen in onze samenleving die onder aan de ladder staan blijken daar volledig van te zijn afgeweken. Als je me nu vraagt zou je nog steeds op deze partijen stemmen dan is mijn antwoord een volmondig NEE. Maar aan de andere kant heb ik ook grote moeite om te bedenken waar ik dan op ga stemmen, want welke partijen blijven dan over. Een groot deel van die partijen hebben denkwijzes waar ik ook niet voor 100% achter kan staan. Wat ik wel weet is dat alle ontwikkelingen op gebied van social media aan de ene kant grote voordelen opleveren , maar ook een duistere kant hebben. Net als alle ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld slimme meters, Q codes etc. We hebben het vaak over privacy, maar wat in ons leven is nog prive?????

  Like

  1. Die bedenkingen heb ik ook. Daarom gebruik ik twitter en facebook niet. Youtube alleen om te kijken, ik plaats er niks. Ik merk dat ook hier volgers en lezers zijn die voor een dubbeltje per reactie de opgelegde overheidsmeningen verkondigen. Er zijn mensen die alleen voor het geld op WordPress schrijven en reacties als spam kenmerken wanneer niet de overheidsinformatie gepapegaaid wordt.

   Wat stemmen betreft, los ik het probleem voor mijzelf op, door op de minst slechte te stemmen. Desnoods op een partij die geen enkele kans op een zetel maakt, want dan gaan er minder stemmen naar de regeringspartijen. Als van elke 100 Nederlanders maar 10 gaan stemmen, dan zijn die 10 stemmen genoeg voor zetels van de partijen waar nog wel op gestemd wordt. Niet stemmen is dus geen goed idee.

   Like

   1. Niet stemmen is voor mij geen optie en mijn dochter denkt er sinds zij mag stemmen hetzelfde over. Vind niet stemmen ook geen goed idee, maar hoor het wel steeds vaker om mij heen. Mensen die uit onvrede denken dat niet stemmen de oplossing is, omdat de politiek steeds vaker letterlijk schijt heeft aan de kiezers.

    Like

  1. Maar we kunnen er wel iets aan doen. We hebben nog steeds stemrecht.
   Het is best veel werk, maar als we kritisch bekijken wat de verschillende partijen zeggen, hoe ze stemmen, met welke voorstellen ze komen, dan kunnen we de minst slechte partij kiezen.
   Zo beschermen we onze democratie toch.

   Like

  1. Als laten zien en horen van wat er in het Nederlands parlement wordt besproken als staatsgevaarlijk wordt gezien, dan zijn we al heel ver in de richting van totale controle door de staat. Op Youtube is al lange tijd geleden niet meer toegestaan om alle openbare hoorzittingen van het USA congres (hun parlement) te plaatsen. Vrijheid van informatie is kwetsbaar.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: