Drank

We hadden afgesproken om samen te gaan koken in zijn keuken. Ik zou iets te drinken meenemen, plus sla, tomaten en bessen uit de tuin. Hij zou mij van huis ophalen. Een uur na de afgesproken tijd was hij er nog niet.

Start hier een sfeermuziekje: https://youtu.be/uT3SBzmDxGk

In de tuin naast mij vroegen de kinderen aan hun oppas oma’s waar pappa en mamma waren en wanneer ze gingen eten. Het was allang etenstijd, ze hadden honger. “Mamma voelt zich niet goed en niemand weet waar pappa is”, kregen ze te horen. Er hing daar een gespannen sfeertje. Het jongste kind vroeg om drinken. Daar luisterde niemand naar.

Ik zat aan mijn tuintafel, waarop een fles vlierbessensap en twee wijnglazen klaar stonden om mee te nemen. Er kwam een kinderhandje tussen de planken van de schutting door gestoken. De jongste drukte zijn gezichtje tegen het ruwe hout en ik zag een oogje schuin langs de planken naar mij kijken. Hij riep mijn naam en vroeg om drinken. “Drinken moet je aan oma vragen” zei ik zo hard dat de oppas oma’s het wel moesten horen. Zelf gaf ik hem geen drinken. De schutting maakte dat lastig en ik ben een vreemde, dus verdacht als hij buikpijn zou krijgen. Iemand pakte een blikje cola voor hem.

Per telefoon verontschuldigde mijn afspraak zich. Een gesprek met zijn oudste zoon had langer geduurd dan hij zich had gerealiseerd. Inmiddels kwam mijn buurman (zijn zoon) thuis, hoorde ik aan het schreeuwen van mijn buurvrouw. Steeds vaker hoorde ik dat ze hem bij thuiskomst zo begroette. Waarschijnlijk beseft ze niet hoe onwelkom iemand zich dan gaat voelen en hoe gehorig de huizen zijn, want buiten klinkt ze poeslief en binnengekomen slaat de stemming direct hoorbaar om. De oppas oma’s vertrokken. De kinderen bleven alleen in hun tuin. “Gaan we nou eten?” vroeg de kleinste van de twee. “Hier heb je een ijsje”, zei de oudste en kiepte een taartje van zand op hun tuintafel.

Zelf had ik wel nog een gezellige avond met mijn afspraak. “Heb je mij gemist? “ Ik zei: “Ja.” Hij verontschuldigde zich nogmaals “Ik spreek mijn oudste zoon nog maar zo weinig, want zijn vriendin wil dat hij altijd thuis is. We vergaten de tijd. Ik heb mijn zoon verteld dat je me helpt.” Zijn jongste zoon was thuis en liep de woonkamer in. “Ze gaat me helpen met de hal.” riep hij hem toe, alsof ik hem dat net had verteld. Al veel langer terug had ik hem vloertegels aangeboden die ik zelf over heb en gezegd dat het leggen niet moeilijk is als we het samen doen.

Hij had me gevraagd de krat bier van huis mee te nemen die ik zelf niet drink. Voor hem had ik 3 flesjes en de rest thuis gelaten. Ik wilde niet met een krat sjouwen. “Nee, denkt ze. Ik doe niet wat jij wil, maar zoals ik het zelf wil.” Inderdaad en dat was goed ook. Na de eerste werd hij een beetje losser en vrolijker. Ik moest om hem lachen en hij zei: “Eindelijk zie ik je tanden weer.” Na de tweede werd hij lui en slaperig. Na de derde ging zijn maag protesteren. “Hoe komt dat?” “Alcohol is giftig. Je lichaam accepteert een beetje, maar wat te veel is wil je maag kwijt.” Voortaan neem ik nog maar 1 flesje mee. Want uit zichzelf stopt hij na de eerste niet.

We kookten, we aten, we praatten en luisterden naar muziek. Het was een rustige avond. Voor ons wel, maar niet voor iedereen.

(tekst © Vlierbloesem)
(muziek © 2Cellos)

https://youtu.be/KbYgRXJmi6k
Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Drank”

  1. In de tuin hoor je elkaar natuurlijk heel erg. Ze hebben een soort buitenbankstel tegen de schutting aan gezet. Als ze daar met visite zitten dan is dat op nog geen centimeter afstand in de open lucht. Zonder schutting ben je vanzelf geneigd om wat meer afstand te bewaren.

   De huizen zelf zijn ook behoorlijk gehorig, wat ze zich waarschijnlijk niet realiseren. De vorige buurman, die overleden is, sprak ik wel eens door de muren heen. Wij gingen zo goed met elkaar overweg, dat het geen probleem was. Maar soms wil je niet alles horen.

   Geliked door 1 persoon

  2. Ook mijn huis is zeer gehorig , van een buurvrouw hoor ik de wasmachine, soms haar tv. Ze draagt in huis ook hakjes en heeft laminaat, bovendien heeft ze de gewoonte voor ze deur uitgaat tig keer de trap op en af te lopen om vervolgens met een klap de achterdeur dicht te doen, waardoor ik weet wanneer ze weggaat of thuiskomt. Van de andere buren hoor ik zelden wat omdat hun huis gespiegeld is aan mijn huis en er een gang en trap tussen zit zodat er een grotere barriere is qua geluid. In de tuin zit ik alleen nog maar met een koptelefoon omdat de rest van mijn huizenblok graag buiten bellen of kletsen met visite op een zodanig niveau dat je alles mee krijgt. Misschien leuk voor mensen die alles willen weten van hun buren, ik hoor daar niet bij.

   Like

  1. Laatst vroeg de jongste mij om een schone luier.
   Dat kon ik hem niet geven om heel veel redenen.
   Het kind was alleen in de tuin. Geen volwassene was voor hem bereikbaar.
   Nog even en het kind is onzindelijk en dan is dat ook weer een reden voor spanningen.

   Like

 1. Dat lijkt me best lastig als je op deze manier dingen meekrijgt die binnen zijn familie spelen. Hoop dat er later geen problemen door ontstaan. Of dat nu is omdat je er niet inverwikkeld wil raken of juist dat er verwacht word dat je dat wel doet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: