Reïncarnatie

Volgens mijn moeder ben ik twee maal geboren.

Misschien vaker, maar minstens twee maal. Beide keren als een kind van haar. Van die eerste keer heb ik een baby foto. Van die tweede keer niet.

https://youtu.be/L1WuM4fZmkA

Die foto van mijn eerdere verschijning deed mijn moeder samen met de advertentie van mijn overlijden in een portefeuille van reptielenleer die sleets was, waardoor mijn zusje daar geen interesse in had en het liet liggen tussen de overgebleven rommel die na mijn moeders overlijden achterbleef in haar huis. Mijn moeder en ik hadden ooit een zelfde model gekocht, waardoor het ding me direct opviel. “Wat doet mijn portefeuille tussen mijn moeders spullen?” dacht ik.

De inhoud herinnerde me aan het verhaal over mijn wedergeboorte. In oorlogstijd had mijn moeder haar eerste kind gekregen. Dat was ziek geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna zag ze het nooit meer terug. Gestorven, werd haar gezegd, maar daar is ze nooit zeker van geweest. Ze kreeg het dode kind niet te zien. Een waarzegger had haar doen geloven dat het kind opnieuw geboren zou worden. Haar volgende twee kinderen leken er niet op, maar daarna kwam een kind dat op die eerste leek en de zelfde naam kreeg. Mijn naam. De foto van die eerste zag ik voor het eerst toen ze mij haar onmogelijke opdracht gaf.

Ze verdeelde wat kleine bezittingen over 4 lades van een kastje. Elk van de 4 lades bevatte iets voor haar 4 levende kinderen. Ze gaf mij de opdracht na haar overlijden alles te geven aan voor wie het bestemd was en haar uitvaart te regelen.

Dat was 20 jaar voordat ze werkelijk dood ging. Zomaar mondeling, zonder dat ze de moeite wilde nemen iets op te schrijven, zonder een getuige. Een perfect recept voor problemen over de erfenis. Maar ze vond dat ik wel vaker deed wat niemand anders kon, dus dit kon ik ook wel. Bovendien was ik niet alleen haar derde of vierde kind, maar ook de eerstgeborene. Op dat moment vond ze het vanzelfsprekend om mij die taak toe te delen.

https://youtu.be/SFEPZpsfP78

(tekst © Vlierbloesem)
(muziek © Michael Wilbur)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

21 gedachten over “Reïncarnatie”

    1. Ongeveer 50 jaar geleden was er in Nederland een TV serie (De Koperen Tuin naar een boek van Couperus) waarin een actrice te zien was die als 2 druppels water op mij leek. Zo sterk was de gelijkenis, dat de bakker, de slager en de melkboer niet wilden geloven dat ik dat niet was. Klasgenoten van de avondschool dachten het ook. Ze leek wel een paar jaar ouder dan ik. Dat zou haar dus kunnen zijn. Maar ik kan me niet herinneren hoe ze heette. Mijn naam had ze in ieder geval niet.

     Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat die waarzegger als eerste troost bood. Zelf ben ik een gewoon kind geweest, maar mij werden vaak bijzondere gaven toegedicht, wat ik pas begreep toen mij dat reïncarnatie verhaal werd verteld. Ik kreeg vaak de rol van probleemoplosser toebedeeld. Als ik zelf een probleem had werd verwacht dat ik ook dat wel zelf kon oplossen.

   Like

    1. Ik heb nog vaak het gevoel dat ik ieders problemen moet oplossen. Mijn broers en zus gaan daar heel ver in. Vinden het vanzelfsprekend dat ik altijd voor hun klaar moet staan en ik nooit hulp nodig heb. Ik wil geen contact meer met ze want ze nemen al mijn energie, tijd en middelen.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annozblog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

%d bloggers liken dit: