Compromis voorstel ?

Binnenkort dient dat proces tegen mij, bij de rechtbank die moet oordelen of mijn tuin echt zo verschrikkelijk is als de woningverhuurder beweert.

Vaste lezers kennen het conflict. Ik wil geen schutting, geen kunstgras en geen betontegeltuin. De verhuurder kan mij dat niet verplichten, maar zet me nu al langer dan een jaar onder druk door een hinderlijke gluurder te sturen en een proces tegen me te beginnen. De aanklacht is wanprestatie, ik zou geen tuinonderhoud doen en afval in de tuin opslaan. Ik heb er al eerder over geschreven.

In overleg met mijn advocaat heb ik het hele jaar door foto’s gemaakt van mijn tuin. Die zijn aan de rechtbank gestuurd. De verhuurder kwam tot nu toe met niets anders dan aantoonbaar gelogen omschrijvingen van mij en mijn tuin. Het verhuurbedrijf ging er waarschijnlijk van uit, dat ze niets hoefden te bewijzen. Al eerder hebben ze rechtszaken gewonnen zonder enig bewijs. Andere huurders verdedigen zich niet bij de rechtbank, ik doe dat wel.

Al eerder was die zitting maandenlang uitgesteld, maar nu komt de verhuurder die mij mijn woning wil uitzetten met wat ze noemen een ‘compromis voorstel’ om de zitting nogmaals een half jaar uit te stellen. Zoals mijn advocaat hun voorstel verwoordde: “De rotzooi valt nu wel mee, maar met mevrouw zijn geen afspraken te maken. We willen het een halfjaar aanzien, om te kijken of ze opnieuw allerlei troep in de tuin zet.”

Als het aan hun ligt gaan ze nog een half jaar door met schending van mijn privacy, terreur en laster. De grove leugens en beschuldigingen handhaven ze, maar ze zien dat ze geen enkel bewijs hebben en ze de zaak gaan verliezen. Nu vragen ze of ik instem met hun voorstel om samen aan de rechtbank een half jaar uitstel te vragen. Hoe gek denken ze dat ik ben?

Nee. Daar ga ik niet mee instemmen. Het moet nu maar eens afgelopen zijn. Het wordt tijd dat de verhuurder ‘ongestoord woongenot’ verschaft.

Alleen heb ik nog een probleempje met vervoer naar de rechtbank. Het dient in een andere woonplaats, waar ik de weg niet goed ken. Ik denk erover om een paar dagen vóór de zitting de route te verkennen en de parkeerplaatsen te zoeken, zodat ik de weg ken en weet hoe lang ik er in werkelijkheid over doe. Want om te winnen moet ik er zijn.

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

15 gedachten over “Compromis voorstel ?”

  1. Ja, nadat ik terugkeek wat ik er al eerder over schreef, zag ik dat het nu al jaren duurt. Ze begonnen tijdens die corona lockdown. Terwijl iedereen thuis moest blijven, stuurde het verhuurbedrijf mensen van deur tot deur om alle bewoners onder druk te zetten. Ze hebben veel stress veroorzaakt en wie weet hoeveel besmettingen.

   Like

 1. Een rechtszaak geeft aardig wat gezeur aan je hoofd. Ik hoop dat je een goede advocaat hebt. Want de ene is de andere niet, weet ik uit ervaring. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad is er groot verschil, maar helaas heb ik weinig keuze. Met een laag inkomen moet ik het doen met een advocaat die beschikbaar is voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Ik woon in een kleine gemeente. Hier was er maar 1 beschikbaar. Gelukkig weet ik wel dat deze niet voor de tegenpartij gaat werken, zoals ik eerder eens meemaakte.

   Like

 2. Wens je heel veel succes. Maar wat een verspilling van geld ,tijd en moeite en daar bedoel ik dan die woningbouwvereniging mee hoor, want dat jij je niet laat doen dat snap ik volledig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Waarschijnlijk rekenden ze erop dat ik me niet zou verdedigen.
   Zo winnen ze de processen tegen bewoners. Ze beweren van alles, bewijzen niks, maar de bewoners verdedigen zich niet en dan krijgt de verhuurder gelijk.

   Like

   1. Zo ben ik al sinds 2019 in conflict met Essent. Ik zei het contract met hen 5 maanden te vroeg op en kreeg een boete van 145 euro. Nu weet ik dat ik die boete door kan schuiven naar mijn nieuwe leverancier, maar aangezien ik ruim 30 jaar klant ben geweest en weiger geld te betalen terwijl nieuwe klanten geld toe kregen en ik dezelfde boete kreeg als iemand die het contract een jaar tevroeg op zei, weiger ik die boete te betalen. Al na 4 maanden verkocht Essent de boete door aan een incasso bureau zonder mij daarvan op de hoogte te stellen en begon het dreigen, nu betalen want anders????? Nou ik laat mij niet bang maken, want zolang ik met hen in gesprek blijf mogen zij niets doen. Dus nu is het 2022 , is de boete nog steeds hetzelfde en krijg ik met tussenpozen van gemiddeld 4 maanden weer een dreigmail die ik beantwoord met hetzelfde antwoord dat ik destijds aan Essent gaf, ik ben ruim dertig jaar klant geweest en nooit in gebreke geweest met betalingen en Essent kan coulant zijn en deze boete kwijtschelden dus ik betaal niet. Ik krijg na 1 jaar geen antwoord op mijn mails , het blijft stil totdat er na een aantal maanden weer dezelfde mail komt die ik nu dus al bijna 4 jaar krijg. Wie heeft de langste adem? Geen idee, ga het zien. Maar ik geef niet zomaar op.

    Geliked door 1 persoon

     1. Helaas hadden ze mij een aantal jaar daarvoor een goedkoper contract aangeboden, scheelde elke maand wel een paar euro, daardoor had ik me volgens hen te houden aan de regels van dat nieuwe contract, maar had al van een aantal mensen gehoord dat ze bij sommigen coulant waren geweest en de boete niet opgelegd hadden, dat waren vrij nieuwe klanten niet eens mensen die net als ik al zo lang klant waren. Waarom dat was heb ik nog gevraagd ,maar kreeg daar geen reactie op

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: