Honderd euro

Alle Nederlanders crimineel of terrorist?

Is de staat er ten dienste van de burger? In snel tempo blijkt het tegendeel.

De belastingdienst is niet langer een overheidsdienst met onkreukbare ambtenaren. De kinderopvang toeslag affaire bewees dat. De slachtoffers verzetten zich gezamenlijk met hulp van enkele kamerleden en journalisten. Maar helaas is dat niet het enige voorbeeld van burgervijandigheid bij de Nederlandse overheid. Veel mensen ondervonden die vijandigheid individueel en dat haalde geen krant en TV.

De Rutte kabinetten gebruikten de QR code gekoppeld aan medische gegevens voor vrijheidsbeperking van onschuldige burgers. Ze gaven banken controle bevoegdheid, waarmee elke brave burger in de gaten wordt gehouden. Alle uitgaven en ontvangsten van alle burgers, bedrijven, organisaties en instellingen worden door de banken gecontroleerd. Rekeninghouders kan om uitleg van hun bestedingen gevraagd worden en banken kunnen hun rekeningen blokkeren.

Controle over ons financieel verkeer, door de staat uitbesteed aan commerciële bedrijven, die al eens door slechte bedrijfsvoering een economische crisis hebben veroorzaakt. Contante betalingen boven €3000,- zijn nu al verboden en ook deelbetalingen in contanten, die opgeteld dat bedrag overschrijden. Daarvoor moet iedere Nederlander een bankrekening gebruiken. Dat is geen complot theorie, dat is de huidige werkelijkheid.

Het ging eerst nog om verdachte betalingen. Daarna om alle betalingen in grote bedragen. Maar dat gaat de Nederlandse regering niet ver genoeg. Nu wil de regering dat alle betalingen tussen rekeninghouders onderling gecontroleerd worden als die 100 euro of meer bedragen. Een bedrag dat je al gauw kwijt bent aan de boodschappen en uitgeeft als je de kosten deelt van een avond uitgaan of restaurant bezoek. De euro is steeds minder waard terwijl de controlegrens voor hoge bedragen wordt verlaagd.

Nu ligt er een wetsvoorstel dat controle op alle bestedingen van rekeninghouders mogelijk maakt. Alle financieel verkeer van eenmanszaken, dus ook ZZP’ers, elke betaling van 100 euro of meer door alle rekeninghouders, vanwege het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering. Denkt deze regering werkelijk dat de hele bevolking bestaat uit criminelen en terroristen? Of zijn ze dat zelf?

identificatienummer
Iedereen een nummer, alle burgers onder controle.
(fotografie © Vlierbloesem)

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/10/21/kamerbrief-bij-wetsvoorstel-plan-van-aanpak-witwassen

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/10/21/memorie-van-toelichting-wetsvoorstel-plan-van-aanpak-witwassen

Wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Nader rapport wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Advies Raad van State wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Advies Autoriteit Persoonsgegevens over wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Advies Autoriteit Persoonsgegevens over toegang tot gegevens voor poortwachters in aanpak witwassen

Advies ATR over wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Uitvoerings- en handhaafbaarheidstoets DNB concept wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Reactie ECB op wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Uitvoeringstoets Belastingdienst wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Beslisnota’s bij wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

De controle zou volgens het voorstel worden uitgevoerd door het samenwerkingsverband van de banken, Transactie Monitoring Nederland (TMNL), die alle transacties van consumenten gaat analyseren. Om koppeling van betalingsgegevens met andere persoonsgebonden gegevens goed mogelijk te maken, zou elke bankrekening gekoppeld moeten worden aan de persoonsregistratie van de overheid, door het Burger Service Nummer (BSN ) bij de bank te koppelen aan de bankgegevens. Dat BSN moet banken ook toegang geven tot alle gegevens die vanwege belang voor de privacy niet voor alle instanties toegankelijk zijn. Banken krijgen dus ook toegang tot alle geregistreerde politieke opvattingen, godsdienst of levensovertuiging, lidmaatschap van een vakbond, het seksuele leven en medische gegevens, die de Nederlandse overheid verzamelt van de burgers.

Het lijkt erop dat de banken niet alleen maar werden gered van ons belastinggeld, maar dat ze nu de totale beschikking krijgen over ons geld en al onze privé gegevens.

Lees ook dit artikel:

De verdachte consument: bancair sleepnet over alle consumentenbetalingen van 100 euro of meer | Wwft, surveillance, TMNL — Ellen Timmer – juridische artikelen en berichten

Het bancaire sleepnet dat het kabinet afgelopen vrijdag door middel van een wetsvoorstel heeft voorgesteld (vindplaatsen hier) is om diverse redenen interessant. De bedoeling is dat het samenwerkingsverband van de banken, Transactie Monitoring Nederland (TMNL), alle transacties van consumenten gaat analyseren. Dit geldt alleen niet voor transacties onder 100 euro tussen consumenten onderling en financiële […]

De verdachte consument: bancair sleepnet over alle consumentenbetalingen van 100 euro of meer | Wwft, surveillance, TMNL — Ellen Timmer – juridische artikelen en berichten

(tekst en fotografie © Vlierbloesem)
(Juridische informatie © Ellen Timmer)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

5 gedachten over “Honderd euro”

    1. Nee, dat denk ik niet. Het lijkt er eerder op dat alle westerse landen het voorbeeld van China volgen. Verschil met China en andere landen met een dictatoriale regering is, dat wij zo naïef zijn te verwachten dat de overheid er voor ons is. Een gezond wantrouwen hebben we niet van nature. Dat moet je leren.

      Geliked door 2 people

    1. Ik heb al gehoord dat mensen een chip laten implanteren als toegangsbewijs voor een disco. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt gebracht als iets leuks en daarna op grote schaal verplicht voor iedereen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: