België

“Ik ben moe, man.”
“Ik ben geen man.”
“Je hebt gelijk.”

“Kan god een vrouw zijn?” vroeg ik hem.
“God is een man.”
“Waarom?”
“De man is het hoofd van het gezin zegt god in zijn woord. Het woord van god is de bijbel. God is in de hemel de baas.”
“Heeft god dan een gezin?”
“Uh, nou, een hemels gezin. Hij heeft een zoon.”
“Heeft god een vrouw?”
“God is geen mens.”
“Dus god kan zich als een mens manifesteren, maar dat hoeft niet altijd.”
Hij is de vader, de zoon en de heilige geest. De heilige drie-eenheid. Hij heeft in de gedaante van Jezus zich laten zien.”
“Dus god is één en kan verschillende verschijningsvormen aannemen. God kan er ook voor kiezen om zich als vrouw te laten zien.”
God is almachtig. God kan alles.”

https://youtu.be/ePmIr4YUaLw

“Hoe is het met jou? Wat doe je vandaag?” wilde hij weten. Hij vraagt dat vaak. Daar heb ik niet altijd een antwoord op, omdat een dag ook zonder specifieke plannen loopt zoals het loopt. Die dag zou ik appels plukken, bloembollen planten en weer foto’s maken van mijn tuin. Want het gezeur van de verhuurder blijft doorgaan. De rechter vraagt geen bewijs voor de aanklacht van de woningverhuurder en geeft geen aandacht aan mijn bewijzen van het tegendeel. Dit jaar kan ik weer geen kweekbak plaatsen voor de vroege spinazie, want de verhuurder zou daar weer van zeggen dat het troep was. De rechter zou het weer met ze eens zijn.


“Houden ze nooit op met hun fotootjes maken en moeilijk doen?”

“Ze gaan door tot februari, dan doet de rechter een uitspraak en daarna mogen ze weer opnieuw beginnen, heeft de rechter gezegd. Ik denk dat de bedoeling is dat ik geen plezier meer heb in de tuin en ga verhuizen. Dan mogen ze de volgende huurder direct 200 euro meer huur vragen per maand.”

“Ik heb de tuin gezien van een andere muzikant. Groot en heel mooi. Allemaal groenten, fruitbomen, kippen, tuinafval gaat op een grote hoop en dat wordt dan weer aarde voor de tuin. In België kan dat wel. Weet je wat hij betaalt voor de zorgverzekering? Nog geen 300 euro per jaar. Dat betalen wij in Nederland elke maand. Waarom moet dat hier zo veel duurder zijn? En over alles zo moeilijk doen. Zeuren over een plantje en een kruiwagen. Naar de rechter omdat ze jouw bloemetjes niet kennen. Dat gebeurt daar niet hoor.”

Hij heeft opgetreden in België. Eén van de andere muzikanten had autopech, die moest wachten op hulp van een monteur. “Ik ben bij hem gebleven, want hij is al een oude man van 71 jaar.” Reparatie was niet direct mogelijk. Ze hadden nog tevergeefs gewacht op hulp van de man die het optreden regelt. Daarom heeft hij hem zelf naar huis gebracht. “Ik kende hem van vroeger, nu is hij oud. Maar blazen! Hij heeft nog steeds zo veel lucht. Hij is al lang geleden gestopt met roken. Jij hebt gelijk, heeft hij gezegd. ‘Luister naar je vriendin. Als je blijft roken ben je eerder dood dan zij.’ Dat ga ik echt doen, stoppen met roken. Want ik was bang dat jij dood zou gaan omdat je oud bent, maar jij leeft gezond, je kan nog veel langer leven en ik ga ook dood. Dat besef ik nu. Ik kan eerder dood gaan dan jij.”

Mijn overleden vriend kon stoppen met roken. Met nicotinepleisters bleek dat heel makkelijk en snel te kunnen. Er zijn nog steeds pleisters over. Daar heb ik over verteld en ze aangeboden.

“Veel muzikanten die in Nederland woonden zijn naar België verhuisd. Dat is een goed land.”
“Is daar goed woonruimte te krijgen?”
“Dat is het, ik weet dat niet. Een groentetuin met kippen is daar heel gewoon. Nederland is een mooi land maar België ook. Ze houden daar van saxofoon. Het instrument is door een Belg uitgevonden. Er is daar veel werk voor muzikanten, Surinamers zijn daar welkom, de zorgkosten zijn veel lager en de zorg is goed.”
“Dan moeten we de mogelijkheden onderzoeken. Wat kost een huis daar en mag je er dan ook wonen als Nederlander. Wat zijn de voorwaarden. Hoe is de wetgeving.”

“Vandaag kook ik niet. Nu ga ik al slapen want ik kwam pas in de ochtend thuis en ben meteen door naar mijn werk gegaan. Mijn ogen hou ik niet meer open. Ben je niet boos? Ik ben niet met vrouwen meegegaan hoor. Morgen maak ik weer lekker eten voor je.”

Welterusten, ik ben niet boos. Het was goed om die man te helpen.
Denk aan iets leuks en ga lekker dromen.”

https://youtu.be/RQTgJRwMdKQ
Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “België”

 1. Dat niet alleen, maar doe je het dan voor hem , voor jezelf of gebaseerd op het feit dat jullie samen wat op gaan bouwen daar? Tot nu toe lijkt zijn besluitvorming nog al op hem gericht en gebruikt hij de argumenten dat het voor jou ook gunstig zou zijn omdat dat hem nu wel goed uitkomt. Nogmaals ik zou mij zeker goed laten informeren wat de gevolgen van zo’n verhuizing zijn ook in het geval dat het niets word tussen jullie en je dus in Belgie op jezelf aangewezen bent.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was niet van plan om bij hem in te trekken. Voorlopig zie ik mezelf helemaal niet verhuizen en voor hem is het nu ook iets wat hij niet zomaar kan doen. Stel dat hij iets zou vinden in België en hij zou daar willen wonen, hij heeft hier een eigen huis, dat hij dan zou moeten verkopen. Pas dan kan hij daar kopen of huren. Hoeveel werk er daar voor hem is, dat is ook helemaal niet zeker.

   Like

 2. België? Ik weet het niet hoor…. alhoewel je vriend over die tuinen en kippen enzo wel eens gelijk kan hebben. Maar als hij daar (meer) werk kan vinden… Er zal genoeg informatie te vinden zijn of zo’n move verstandig zou kunnen zijn

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb zelf in België wel gezien dat buiten de steden meer dan in Nederland vrijheid is wat betreft inrichting van het privé terrein. Maar wat betreft een relatie met hem zie ik samenwonen of trouwen nog steeds niet zitten. Op 1 adres wonen zou mij financieel afhankelijk maken van hem. Lijkt me geen goed idee.

   Geliked door 1 persoon

 3. Weggaan uit Nederland vanwege je problemen lijkt logisch en als je dan verhalen hoort over een land waar alles goedkoper en simpeler is qua regels lijkt dat een mooie oplossing. Maar bij mij rijst dan onmiddelijk de vraag, waarom doen meer mensen dat dan niet? Maar ook bij deze oplossing lijkt het mij dat je dan wel geld moet hebben om deze stap te maken. En bovendien de zekerheid van een inkomen. Het is leuk om te weten dat daar veel werk is voor muzikanten, maar hoe zeker kun je daarvan zijn ? Volgens mij maar goed dat jij in ieder geval niet over een nacht ijs gaat en je eerst wil verdiepen in alle ogen en haken die aan zo’n onderneming zitten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Het is blijkbaar iets waar je zelf nog niet eerder over nadacht. Ik heb eens een relatie met iemand gehad die vol plannen zat en de een was nog mooier dan de ander. Hierbij zag hij vaak de praktische kanten over het hoofd. Hij kocht een oude boot, die zou hij op gaan knappen om er op te gaan wonen, maar na 10 jaar was hij nog niet veel opgeschoten. Toen verhuisde hij naar een industrieterrein en bouwde daar woonruimte boven een opslag, in de opslag ging hij werkzaamheden uitvoeren, hij was glasmeester en maakte de mooiste dingen maar ervan leven kon hij niet echt. Toen kocht hij een kerkje terug waar hij al eerder woonde, het was totaal onbewoonbaar, maar stukje bij beetje ging hij het opknappen, maar ja daar was geld voor nodig en aan mij had dus niets want ik heb geen geld, onze latrelatie werd steeds onvoorspelbaarder en uiteindelijk zag ik hem nog zelden. Opeens kwam hij langs hij had een zakenpartner gevonden zei hij en de plannen om de kerk eindelijk echt te renoveren werden uitgevoerd. Hij vergat alleen te vermelden dat de zakenpartner een vrouw was met wie hij inmiddels samen woonde , alleen ontkende hij dat en gingen we af en toe nog samen op pad, iets wat zij blijkbaar niet wist. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en wilde niets meer met hem te maken hebben. Na een jaar of 3 belde hij ineens op, of hij eens mocht komen praten, ik kreeg nog geld van hem en hoopte dat hij die schuld in kwam lossen, maar na een uur kwam de aap uit de mouw, zijn zakenpartner had hem eruit gezet en buiten die ouwe boot had hij geen woonruimte meer. Gelukkig was ik inmiddels wakker geworden en begreep dat deze man alleen relaties aanging omdat hij daar belang bij heeft. Ik hoorde pas geleden van een nicht van hem die een collega van mij is , dat hij inmiddels met een ex-vriendin samen woont, eentje met behoorlijk wat geld en waarvoor hij in het verleden zijn vrouw verliet. Zij betaald nu alles voor hen beiden en hij woont bij haar in. Die mazzel heeft hij dan er zijn nog naieve vrouwen die in sprookjes geloven. Ik ben inmiddels behoorlijk allergisch geworden voor mensen onrealistische dromen en plannen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: