Kwade tongen

Ontbrekende stukjes informatie over zijn intieme voorgeschiedenis vulde hij aan.

“Na afloop van de begrafenis van mijn vrouw hielp de buurvrouw het huis opruimen. Ineens stond ze naakt voor me, waar mijn dochter bij was die toen nog maar klein kind was. Ik heb gezegd ‘Ga je aankleden.’ Heb me omgedraaid en ben weggelopen. Ze heeft me daarmee diep gekwetst. Toen ging ze ook nog vertellen dat ik haar had aangerand. Ik heb nooit seks met haar gehad, nooit geprobeerd, nooit gewild, er niet aan gedacht, maar zij vertelt dat wel.”

Hij wist nog letterlijk te herhalen wat ze bij die gelegenheid tegen hem zei. Ik zal dat hier niet weergeven. Het was die zelfde buurvrouw die inmiddels al vele jaren haar energie stak in het tikken op de muren, wat ik nu al vaak heb waargenomen en waarschijnlijk was zij het ook die het harde geluid veroorzaakte dat ik op een nacht kon horen.

Je moet vergeven, dat moet. Als je zelf niet vergeeft dan vergeeft god jou niet.” Maar dat veranderde niets.

https://youtu.be/1N8cqX7J1iw

Die buurvrouw is een kwaadspreekster. De schoonmoeder van mijn zoon ging met het kleinkind wandelen en kwam ook bij mij met die kleine. Ze ging toen vertellen dat ik een kind met die vrouw had.
Als er nieuwe mensen in de buurt komen wonen dan spreekt ze die aan en soms zeggen ze dan niks meer tegen mij, of gaan me uit de weg. Ik weet niet wat ze die mensen vertelt.
Ik heb haar vergeven, maar ze bleef het doen. Het maakte geen verschil. Ik heb het aan god gegeven. Hij zal wel met haar dealen. Ze gaat nu ook naar mijn kerk. Ik kom daar niet meer.”

Daarna over de dames waarmee hij wel iets had:
De kerk bracht me in contact met een vrouw die een nieuwe moeder voor mijn kinderen kon zijn. Ze waren nog zo klein en ik vond zelf ook dat ze een moeder nodig hadden. Ik heb het met haar geprobeerd, ze was een gelovige vrouw, ze deed haar best maar zij was niet door god gezonden. De kinderen wilden haar niet en ik voelde niets voor die vrouw. Ik heb het huwelijk afgezegd.

Later heb ik een vrouw ontmoet, een mooie vrouw, die mij een mooie man vond, zei ze. Ik zag er nog goed en getraind uit toen. Het is lang geleden. Ze wilde met me naar een hotel, dat moest ik betalen. We hebben seks gehad en daar voelde ik niks bij. Daarna wilde ze dat ik haar betaalde. Ik weet niet of ze een h.. uh… hoe zeg je dat? “
“hoer?”
“Ik weet niet of ze dat was. Maar ze wilde geld en zei dat ik een volgende keer weer moest betalen. Ik heb het nooit meer gedaan.

Tweemaal heb ik nog een vrouw gezocht om mee te trouwen. We kregen ruzie. Eén liet mijn hele huis leeg halen. Nog een andere was een lieve vrouw, maar die wilde me uiteindelijk niet. Elke dame deed me mijn overleden vrouw nog meer missen.

Ook heb ik een keer een vrouw thuis laten komen.
Hoe noem je die vrouwen die dat doen.”
“Callgirl?”
“Een jong meisje. Surinaams. Die wilde eerst betaling. Het was in 10 minuten klaar en ze ging weer. Toen wilde ik helemaal geen vrouw meer. Nooit meer, dacht ik.

Maar toen was jij daar opeens. In je tuin bezig met je plantjes.
We hebben kennis gemaakt omdat je de buurvrouw van mijn zoon bent. Maar ik werd ziek en je kwam hier.


Wie met corona besmet was moest zich in die tijd isoleren, om anderen niet te besmetten. Ze kregen geen behandeling. Zieken werden aan hun lot overgelaten, tot ze bijna stikten. Dan konden ze in een ziekenhuis aan de beademing gelegd. Voor mijzelf had ik vitamines, mineralen en medicijnen voor vroegbehandeling besteld om te gebruiken als ik ziek zou worden, maar zelf werd ik niet ziek. Anderen wel. Ik kende de eerste symptomen. De medicatie die in andere landen direct bij een positieve test werd gegeven, mocht een arts hier niet voorschrijven. Er zijn in Nederland artsen die daarvoor hoge boetes hebben gekregen.


“Je had jezelf voorgesteld” zei ik “we hebben even gepraat, maar verder kende ik je niet. Je bracht me Surinaams eten, dat vond ik lief. Kort daarna werd je ziek. Ik bezocht jou, maar ook andere zieken. Jij kreeg hetzelfde als ik die anderen gegeven had. Ze knapten heel snel op. Jij ook.

Ik had me goed geïnformeerd, wist dat het niet schadelijk was, dat het al tientallen jaren werd gegeven aan kleine kinderen in Afrika en volgde het protocol van artsen in andere landen, die na corona besmetting wel vroegbehandeling gaven. Als ik bij een zieke kwam, nam ik preventief dezelfde medicatie. Zelf ben ik nog steeds niet ziek geworden.

Hij was destijds zo blij met mijn bezoek dat hij meteen een relatie wilde. Hij stelde zelfs meteen voor te gaan trouwen, wat ik een beetje heel erg snel had gevonden. Later kreeg ik wat meer uitleg waarom hij dat wilde en gelukkig voelde ik niets voor een huwelijk, want het vervangen van bougies in combinatie met de roddel van mijn nieuwe buren bleek voor hem genoeg aanleiding om mij af te wijzen.

Maar opnieuw veranderde hij van gedachten, want nu had zijn god het voor mij opgenomen:
“Ik luisterde naar kwade tongen en oordeelde over jou. Dat mag ik niet doen, heeft god mij laten zien.”
God had hem terechtgewezen en hij ging me vertellen over die religieuze ervaring.

(tekst © Vlierbloesem)
(muziek © Maximilian )

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

16 gedachten over “Kwade tongen”

 1. Jouw verhalen over deze man, zijn achtergronden en jullie relatie laten op een heel bijzondere en intieme manier zien hoe wij mensen in elkaar (kunnen) zitten. De roddelbuurvrouw, de weduwnaar, jij die als ‘weduwe’ om belachelijke redenen je huis uitgezet dreigt te worden… jouw verhalen kleuren het leven zoals het is. Rauw, rafelig en bepaald geen roze wolken. En desondanks… heb ik soms het gevoel dat ik een fictieroman zit te lezen. Ooit overwogen om dat te gaan doen? Een roman schrijven?

  Geliked door 1 persoon

    1. Misschien.
     Namen heb ik niet genoemd, maar voor een publicatie zal ik meer gegevens moeten aanpassen, omdat anders de personen te herkenbaar zijn. Ook heb ik geschreven zoals het in me opkwam en daardoor niet in de goede volgorde. Dat zal ik dan ook moeten aanpassen.

     Ik heb altijd veel geschreven, kreeg ooit het aanbod voor hulp bij het publiceren van boeken. Maar daarvoor moet je inkomen en tijd hebben. Ik heb altijd voor een inkomen moeten zorgen en als vrouw ben je meer tijd kwijt om het zelfde te verdienen als wat aan een man wordt uitbetaald. Als broodwinning moest ik zakelijke teksten produceren. Handleidingen, voorlichtingsfolders, subsidie aanvragen, projectbeschrijvingen, ambtelijke stukken, evaluaties en verslagen van onderzoek. Om daar een beetje los van te komen ben ik gaan bloggen.

     Geliked door 1 persoon

 2. Wat een vreemde en heftige toestanden. Is het lang geleden van die naakte buurvrouw en de vrouw die zijn huis leeghaalde? En dat geroddel! Die verhalen zijn wel typisch, is de man zo aantrekkelijk dat vrouwen de kluts kwijtraken in zijn gezelschap?
  Ik had ooit verkering met een echt aantrekkelijke man, vrouwen deden de raarste dingen om zijn aandacht te krijgen.

  Geliked door 2 people

  1. Die buurvrouw is echt vreemd. Ik heb haar rare dingen zien en horen doen. Als je gezellig samen aan de tuintafel zit gooit ze over de schutting kattendrollen op die tafel.

   Van die andere vrouwen heb ik zelf geen idee hoe die waren. Volgens zijn zoons was dat lang geleden, kort na de dood van zijn echtgenote.

   Ik kan me voorstellen dat een vrouw hem kort na de dood van zijn echtgenote aantrekkelijk vond, maar afknapte op het feit dat er 6 jonge kinderen te verzorgen waren en dat hij laag betaald werk deed. Ik heb foto’s van hem gezien uit de tijd dat zijn vrouw nog leefde. Twintig, dertig jaar, goed afgetraind en gespierd. Hij is nu een 50-er, nog steeds gespierd door het werk, maar wel met een speklaag. Niet bepaald een fotomodel voor een homo blaadje.

   Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij geen aandacht meer gegeven aan zijn uiterlijk. Dat doet hij pas sinds kort weer. Hij is nu weer gaan trainen, heeft zijn oude spullen daarvoor opgezocht en liet me zijn oefeningen zien.

   Wat hij vertelde over de betaalde seks komt wel overeen met wat ik van dames in dat vak hoorde in de tijd dat ik aidspreventie voorlichting gaf.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik onderschrijf wat johmar zegt: je hoort maar één kant.
  Hoe dan ook, het is allemaal even triest, ook het eindeloze geklets en geroddel. Dat herken ik van een buurtje in de jaren ’70. Het is universeel en je doet er niets tegen, of niet veel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die buurvrouw, daar had hij eerder wat minder gedetailleerd over verteld. Maar ik heb ook zelf waargenomen dat ze vreemd doet. Smerigheid door zijn brievenbus gieten, kattendrollen op zijn tuintafel gooien, dag en nacht irritante herrie schoppen en als ik vertrek is er intussen een drol voor de deur gelegd.

   Geliked door 1 persoon

  1. Het is mooi dat hij dat allemaal vertelt, maar hij laat zich wel makkelijk beïnvloeden. Die gesprekken die hij met zijn god heeft, zie ik als hetzelfde als dat ik zelf nog wel eens iets heroverweeg. Dat enerzijds-anderzijds idee, wat ook wel eens wordt verklaard uit de communicatie die bij ieder mens plaatsvindt tussen twee hersenhelften. Hij noemt dat god.

   Geliked door 1 persoon

 4. Op het eerste gezicht mooi dat hij tekst en uitleg geeft over waarom hij soms reageert zoals hij reageert. Maar tja misschien ben ik te achterdochtig geworden door mijn eigen ervaringen, je hoort maar een kant van het verhaal, zijn kant. En er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal. En in hoeverre kun je geloven wat hij verteld, zeker omdat hij wel heel erg wispelturig is in zijn gedrag.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: