Revolutie

Opstand in een digitale controle staat.

Volgens de theorieën van Marx en Lenin zou elke bevolking in opstand komen tegen onderdrukking, als de omstandigheden slecht genoeg zouden zijn.

Of de Russische revolutie die theorie heeft bevestigd, daar zijn de geschiedkundigen het niet over eens. Er was een bruut feodaal regime, er kwam revolutie, de feodale staat werd vervangen door een communistische staat, waartegen ook verzet was en de huidige regering lijkt terug te gaan naar de feodale staat van de tsaar. Wat precies welke oorzaak had, dat blijft onderwerp van debat. In China lijkt de theorie opnieuw getest te worden, nu de bevolking daar in opstand is gekomen tegen de digitale controle staat.

https://youtu.be/vPRDLqggwQU

Sinds de corona pandemie, de lockdowns, avondklok, verplichte sluiting van winkels, horeca, theaters, musea, sporthallen, scholen, zelfs parken en stranden, kennen we in Europa digitale identiteitsbewijzen die zijn gekoppeld aan de gezondheidsstatus van de burger en voorwaarde voor toegang.

In Nederland was de digitale registratie al eerder een feit, maar de koppeling met de mobiele telefoon nog niet. Het door mutatie en immuniteit ongevaarlijk geworden virus bood de gelegenheid voor koppeling van al die gegevens met het apparaatje waar mensen zelf al hun gegevens in zetten, inclusief hun financieel beheer. De noodwetjes die dat mogelijk maakten zijn nog niet weg. Ondertussen werkt Europa verder aan de invoering van een digitale munt, gekoppeld aan ons digitale identiteitsbewijs en alles wat daar verder mee verbonden wordt. Digitaal geld zal ons gewone geld in muntjes en papier vervangen, is het plan.

Wat dat in de praktijk betekent is in China te zien. De Chinese staat is technisch het verst met totale controle op de burgers. Privacy bestaat er niet. Steeds minder is toegestaan. Al lange tijd worden Chinese burgers opgesloten in hun eigen woning en in Corona quarantaine centra. Als er in de immens grote flatgebouwen één bewoner besmet blijkt, gaat de toegang van het gebouw dicht. Niemand mag er meer in of uit. Boodschappen doen kan niet en iets laten bezorgen is verboden.

De mobiele telefoon met digitale identiteit maakt het mogelijk alle burgers onder controle te houden. Iedereen heeft het ding bij zich, want alleen de digitale legitimatie geeft toegang tot gebouwen, vervoer, voedsel, geld, voorzieningen. Het mobieltje slaat alles op en geeft het door aan de digitale infrastructuur van de Chinese overheid. Overal zijn camera’s. Van iedere burger is aan de staat bekend wanneer deze zich op welke plek bevond, met wie contact is geweest, waar geld werd verdiend, waar het werd uitgegeven en aan wat.

Inmiddels zijn Chinezen al 3 jaar onderworpen aan lockdowns en controles. Op TV en internet zagen ze dat de rest van de wereld de lockdowns heeft opgeheven. Chinezen zagen op TV dat het publiek bij voetbal wedstrijden geen masker droeg. Bewoners van afgesloten flatgebouwen braken de deuren open, schopten de versperringen weg, verdreven de kordons van speciale politiemensen, want als de rest van de wereld geen probleem meer heeft met het corona virus is er geen goede reden om mensen in China daarvoor op te sluiten.

De Chinese opstand werd dus niet alleen veroorzaakt door de slechte omstandigheden, ook zien dat het anders kan speelde een grote rol. De Chinese censuur zorgt voortaan dat op de Chinese TV geen ongemaskerd publiek meer te zien is bij de voetbalwedstrijden.

https://youtu.be/8QY4xmiPL1c

Het Chinese volkslied en de socialistische Internationale zijn liederen die de opstand tegen onderdrukking bezingen. Het bevat opstandige tekst. Beide liederen werden in China aan schoolkinderen onderwezen, maar ze zijn inmiddels in China verboden. Wie nu deze liederen zingt of beluistert kan gearresteerd worden. Muziek luisteren, iets lezen of schrijven is riskant. Het zou verboden kunnen zijn.

https://youtu.be/JVH72eVcab8

Chinezen willen niet opnieuw een almachtige keizer. In veel Chinese steden is dagenlang geprotesteerd tegen de corona maatregelen van de chinese regering. “Weg met Xi” en “weg met de communistische partij” werd geroepen.

https://youtu.be/kplIaLg-3AE

Strenge corona maatregelen die nu al 3 jaar aan de bevolking worden opgelegd maken het leven onmogelijk. Deuren van woningen werden zelfs dichtgelast. Rondom het gebouw worden hekken geplaatst. Hele wijken zijn ontoegankelijk geworden voor hulpdiensten. Als er brand uitbreekt zitten bewoners gevangen en kunnen aan de brand niet ontsnappen. Zo zijn al veel slachtoffers gevallen.

https://youtu.be/Qn4zsf-VmLA

De opgesloten bevolking kan niet gaan werken, geen boodschappen doen. Mensen verhongeren en de productie van bedrijven ligt stil. Boeren mogen hun land niet bewerken en geen oogst binnenhalen. Distributie van voedsel en goederen is ernstig belemmerd. De handel komt stil te liggen.

https://youtu.be/JNfHwSOKL80

Alle informatie wordt gecensureerd. Voor het zingen van verboden liederen, luisteren naar verboden muziek, schrijven of lezen van verboden teksten, worden mensen hardhandig gearresteerd. Mensen zien dat gebeuren. Het maakt ze bang maar ook boos. In protest tegen de censuur laten mensen blanco papier zien. Want alles wat daarop zou zijn geschreven kan worden bestraft. Zelfs tegen blanco papier treedt politie gewelddadig op.

Het blanco papier wordt ook in andere landen gebruikt als protest symbool tegen censuur. In Rusland is het woord oorlog verboden. Ook in de westerse wereld is vrijheid van informatie en meningsuiting verleden tijd. Video’s worden van het net gehaald. De gangbare media laten alleen informatie zien die de regeringen verspreid willen zien.

https://youtu.be/Pe-ENoDAJvg

Hoewel de staatscontrole in China het verst is ontwikkeld en andere landen met de beperking van burgerrechten nog maar in het begin zijn van totale controle en onderdrukking, kwamen in China grote aantallen mensen in opstand.

start de video op youtube:
https://youtu.be/lrik7HbwzqY

In westerse landen werden protesten ook al gewelddadig onderdrukt. Informatie wordt nu in de hele wereld gecensureerd. De westerse regeringen streven naar elektronische controle op de burgers, zoals die in China al bestaat.

https://youtu.be/PvVaKFB65lw

Ineen land waar de totale controle het verst is ontwikkeld komt de bevolking toch in opstand. Wetend wat de reactie van de regering zal zijn. Elke Chinese burger die bij de protesten is geweest, is automatisch geregistreerd via de mobiele telefoon. Chinese politie houdt de burgers nu op straat aan voor controle op de inhoud van de mobieltjes. Foto en video bestanden worden bekeken, gebruikt voor vervolging of gewist.

Ook op YT worden steeds video’s gewist.

https://youtu.be/bqlHxtCVjh0

Overal ter wereld wordt nu de informatie over corona virussen, medicatie en vaccinatie gecensureerd. Het wordt steeds moeilijker om informatie te geven en te verkrijgen.

Verzet tegen maatregelen van een totalitaire staat is moeilijk. Voorkomen dat landsbestuur zich in die richting ontwikkelt is ook niet makkelijk, maar vraagt waarschijnlijk minder offers dan wat nu de Chinese bevolking moet ondergaan.

In Nederland is de staat al ver gegaan met inperking van burgerrechten. Lees hier hoe Nederland stapje voor stapje dichter naar de totale controle op de burger beweegt:

Vandaag maakte Privacy First bekend een brief te hebben gestuurd aan de Tweede Kamer over de wetgevende plannen van de ministeries van Financiën en Veiligheid: Misdaadbestrijding is niet gediend met bancair sleepnet en navraagplicht. Recent waarschuwde Privacy First voor het kabinetsvoorstel Wet plan van aanpak witwassen waarmee een bancair sleepnet dreigt te worden ingevoerd. Vandaag stuurde […] Privacy First waarschuwt voor grondrechten schendende voorstellen in plan van aanpak witwassen | Wwft, bancair sleepnet, navraagplicht — Ellen Timmer – juridische artikelen en berichten

Wat leek te beginnen met maatregelen tegen een besmettelijke virus ziekte is in feite al jaren geleden gestart. De statistieken laten zien dat het virus niet meer als grote dreiging van de volksgezondheid gezien kan worden:

Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 29 november 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

12 gedachten over “Revolutie”

 1. En nog steeds zijn er Nederlanders, veelal bekend en rijk geworden inwoners van dat land met bewezen bekwaamheden, die de Chinese regering op allerhande terreinen de helpende hand bieden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Duidelijke column, duidelijk taal. Waarom lezen we deze verhalen van wakkere burgers niet in de gevestigde media? Gelukkig groeit het aantal alternatieve kanalen waar wakkere burgers proberen de slapende massa wakker te schudden. We gaan in Europa dezelfde kant op als in China, alleen in trager tempo waardoor het de hardwerkende burgers nauwelijks opvalt. Ons wordt verteld dat de digitale controle met QR-codes en camera’s op straat beter is voor onze gezondheid, voor ons geld en veiligheid. Daarvoor moeten we bang worden voor virussen, cyberaanvallen, plofkraken, straatroof, enzovoort.

  Ik vrees dat de protesten tegen onze regering door de aanstaande recessie gaan toenemen. Het is opvallend dat de ME direct wordt ingezet bij protesten tegen het regeringsbeleid, zoals de coronademonstraties en boerenprotesten. Bij de klimaatacties van klimaatactivisten zoals Extinction Rebellion wordt met zachte dwang opgetreden omdat ze actie voeren voor het goede doel, namelijk de global warming. Dat is 1 van de doelen van de 17 SDG’s van de Agenda 2030 van de VN/WEF.

  De politiebazen verwachten kennelijk meer opstand want men wil de ME beter bewapenen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/395198239/modernisering-voor-me-in-grillige-tijden-politiechef-paauw-kijkt-naar-wapens . Hoe dan, zo vraag ik mij af. Op deze video zien we dat onze ME al ongekend hard optreedt tegen coronademonstranten, en dat zijn toch geen hooligans? https://www.youtube.com/watch?v=EmtcNh7YHO8

  Het wordt tijd dat we inzien dat er een dictatoriale digitale controle wordt ingevoerd onder het mom dat het onze veiligheid dient. Makke schapen wanen zich veilig voor de wolf als er hoge hekken om de kudde worden gezet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Argwaan krijg ik ook steeds meer, er worden ons wel heel veel dingen door de strot geduwd waar we totaal geen invloed op schijnen te hebben. Zoals vleestaks, suikertaks, een einde aan contant geld. overstappen van gas op electrisch, maar zoals het er nu uitziet , kunnen we grote problemen verwachten met een tekort aan capaciteit op dat gebied waar nog geen oplossing voor is enz. enz. Misschien zie ik het te somber in , maar echt vrolijk word ik niet als ik zie wat ons nog te wachten staat.

  Geliked door 1 persoon

 4. Blij te lezen dat er nog meer mensen zijn die zo veek zaken met argwaan bekijken. Het nieuws wat de meeste mensen lezen of bekijken, is zo eenzijdig. Soms krijgen we slechts de helft te horen, of is het bericht verdraaid, bewerkt, uit kleine fragmenten samengesteld. Beangstigend, want nu loopt de massa met gesloten ogen de toekomst in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn er veel meer die door hebben wat er gaande is, maar niet iedereen zegt of schrijft er iets over en er zijn er veel die wegvallen door censuur. Enger dan een overheid die ondeskundig handelt en het belang van de burger niet van waarde acht, vind ik dat mensen onderling elke afwijkende mening blokkeren. Dat zie ik vooral op het internet gebeuren. Zoals bloggers die elkaar in de ban doen en de links naar een kritische schrijver wissen. Als burgers elkaar gaan vervolgen wanneer de regering niet slaafs wordt gevolgd, dan is dat veel gevaarlijker voor de burgerrechten dan als een minister de wet overtreedt.

   Like

 5. De maatregelen,die hier zo stiekemweg ingevoerd of voorgesteld worden,maken me soms ongerust. Digitale euro,digitaal paspoort met van alles er op. Verplicht van gas af Vreemde rechtzaken en uitspraken en dan laatst een filmpje van verslaggevers,waar een politieshovel op inrijdt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: