Revolutie

Opstand in een digitale controle staat.

Dagelijkse Corona Updates Nederland
van 1 juli 2020 tot 31 december 2021

Corona data 2020 en 2021: Pagina

Deze cijfers betreffen alleen Nederlands ingezetenen waarvan de besmetting met het SARS-CoV-2 virus door een laboratoriumtest is bevestigd, sinds het einde van de eerste corona lock-down in Nederland.

# De “intelligente lock-down” begon in Nederland op 12 maart 2020 en eindigde 1 juli 2020. Op overtreding stond een boete van €390,- en betrokkene kreeg een strafblad. Totdat de minister van justitie de regels zelf overtrad. Daarna werd de boete verlaagd naar €95,- zonder strafblad.

Corona data vanaf begin 2020: Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates 26 januari 2020

 Bronnen 

 Elke vastgestelde SARS-CoV-2 virus besmetting wordt in Nederland verplicht doorgegeven aan de lokale GGD, die de data weer aan het RIVM doorgeeft. Het RIVM maakt de cijfers meestal één maal per dag bekend aan de WHO en Johns Hopkins University & Medicine. Publicatie zal altijd enige vertraging hebben. 

 In Nederland worden gegevens over infectieziekten, ziekenhuisopnamen, Intensive Care plaatsing en overlijden verzameld en bekend gemaakt door zowel het RIVM als NICE. Deze cijfers wijken vaak af, omdat NICE de gegevens verzamelt voor de planning van zorg en opname in ziekenhuizen. Het tijdstip dat iemand via NICE wordt aangemeld kan verschillen van het tijdstip dat de melding is verwerkt en gepubliceerd door het RIVM. 

 Op 23 oktober 2020 werd het besmettingsaantal in Nederland anders samengesteld. Nu werden niet alleen de GGD meldingen geteld, maar het aantal samengesteld op basis van gegevens van het Nederlandse CBS, het ECDC, het LCPS, stichting NICE en het RIVM. Daardoor week het in Nederland gepubliceerde aantal 10.004 besmettingen af van de 9996 nieuwe besmettingen die internationaal werd gemeld. 

 De volgende dag werden via de gangbare route 8651 nieuwe besmettingen gemeld + 55 doden voor 24 oktober 2020. Maar via de Nederlandse media werd gemeld dat de aantallen hoger waren, maar door technische problemen niet doorgemeld konden worden. Sindsdien is er telkens verschil tussen wat Nederland meldt aan Nederlanders en wat wordt doorgegeven via WHO en Johns Hopkins. Het is mij niet bekend waarom dit verschil er is, maar op de website https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers worden de cijfers achteraf in de grafieken aangepast aan wat via de WHO en Johns Hopkins werd bekendgemaakt.

Gegevens worden door de landen elk op hun eigen wijze verzameld en doorgegeven. Ik gebruik de gegevens zoals ze zijn gepubliceerd door WHO en Johns Hopkins.

 Nieuwe aantallen voor Nederland worden gepubliceerd op https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers en kennelijk worden andere cijfers doorgegeven via de WHO en Johns Hopkins University die het verwerkt in statistieken en wereldkaarten. 
 Actuele Nederlandse cijfers waren tot voor kort te lezen op https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ 

 Het internet is een vluchtig medium. Vaak worden gegevens bijgewerkt, waarbij oude data verloren gaan. Beleid wordt bijgesteld, waarna oude publicaties worden vervangen door nieuwe. Ook worden publicaties die afwijken van wat gangbaar of toegestaan is, vaak verwijderd. De historie van SARS-CoV-2 virus besmettingen, ziekte, overlijden en beleid, is nog te vinden op websites zoals https://vlierbloesem.wordpress.com die dit sinds begin 2020 bijhielden en publiceerden. Helaas zijn soms de oorspronkelijke bronnen, zoals overheidspublicaties en Chinese vlogs, voor een deel gewist door de plaatsers zelf, of gesneuveld door censuur. De links zullen dan niet meer werken. 

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

12 gedachten over “Revolutie”

 1. En nog steeds zijn er Nederlanders, veelal bekend en rijk geworden inwoners van dat land met bewezen bekwaamheden, die de Chinese regering op allerhande terreinen de helpende hand bieden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Duidelijke column, duidelijk taal. Waarom lezen we deze verhalen van wakkere burgers niet in de gevestigde media? Gelukkig groeit het aantal alternatieve kanalen waar wakkere burgers proberen de slapende massa wakker te schudden. We gaan in Europa dezelfde kant op als in China, alleen in trager tempo waardoor het de hardwerkende burgers nauwelijks opvalt. Ons wordt verteld dat de digitale controle met QR-codes en camera’s op straat beter is voor onze gezondheid, voor ons geld en veiligheid. Daarvoor moeten we bang worden voor virussen, cyberaanvallen, plofkraken, straatroof, enzovoort.

  Ik vrees dat de protesten tegen onze regering door de aanstaande recessie gaan toenemen. Het is opvallend dat de ME direct wordt ingezet bij protesten tegen het regeringsbeleid, zoals de coronademonstraties en boerenprotesten. Bij de klimaatacties van klimaatactivisten zoals Extinction Rebellion wordt met zachte dwang opgetreden omdat ze actie voeren voor het goede doel, namelijk de global warming. Dat is 1 van de doelen van de 17 SDG’s van de Agenda 2030 van de VN/WEF.

  De politiebazen verwachten kennelijk meer opstand want men wil de ME beter bewapenen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/395198239/modernisering-voor-me-in-grillige-tijden-politiechef-paauw-kijkt-naar-wapens . Hoe dan, zo vraag ik mij af. Op deze video zien we dat onze ME al ongekend hard optreedt tegen coronademonstranten, en dat zijn toch geen hooligans? https://www.youtube.com/watch?v=EmtcNh7YHO8

  Het wordt tijd dat we inzien dat er een dictatoriale digitale controle wordt ingevoerd onder het mom dat het onze veiligheid dient. Makke schapen wanen zich veilig voor de wolf als er hoge hekken om de kudde worden gezet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Argwaan krijg ik ook steeds meer, er worden ons wel heel veel dingen door de strot geduwd waar we totaal geen invloed op schijnen te hebben. Zoals vleestaks, suikertaks, een einde aan contant geld. overstappen van gas op electrisch, maar zoals het er nu uitziet , kunnen we grote problemen verwachten met een tekort aan capaciteit op dat gebied waar nog geen oplossing voor is enz. enz. Misschien zie ik het te somber in , maar echt vrolijk word ik niet als ik zie wat ons nog te wachten staat.

  Geliked door 1 persoon

 4. Blij te lezen dat er nog meer mensen zijn die zo veek zaken met argwaan bekijken. Het nieuws wat de meeste mensen lezen of bekijken, is zo eenzijdig. Soms krijgen we slechts de helft te horen, of is het bericht verdraaid, bewerkt, uit kleine fragmenten samengesteld. Beangstigend, want nu loopt de massa met gesloten ogen de toekomst in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn er veel meer die door hebben wat er gaande is, maar niet iedereen zegt of schrijft er iets over en er zijn er veel die wegvallen door censuur. Enger dan een overheid die ondeskundig handelt en het belang van de burger niet van waarde acht, vind ik dat mensen onderling elke afwijkende mening blokkeren. Dat zie ik vooral op het internet gebeuren. Zoals bloggers die elkaar in de ban doen en de links naar een kritische schrijver wissen. Als burgers elkaar gaan vervolgen wanneer de regering niet slaafs wordt gevolgd, dan is dat veel gevaarlijker voor de burgerrechten dan als een minister de wet overtreedt.

   Like

 5. De maatregelen,die hier zo stiekemweg ingevoerd of voorgesteld worden,maken me soms ongerust. Digitale euro,digitaal paspoort met van alles er op. Verplicht van gas af Vreemde rechtzaken en uitspraken en dan laatst een filmpje van verslaggevers,waar een politieshovel op inrijdt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: