Als je kerst viert

moet je dan nog aan corona denken?
(update)

Nu is een beetje muziek misschien welkom

Saxofoon Nathan Allen
https://youtu.be/9OsuB2-cB8U

terwijl je verder leest …

Tijdens een gezellige visite kun je een verkoudheid oplopen, een corona besmetting of iets anders. Snotverkouden op bezoek gaan is geen goed idee. Het coronavirus heeft zich gemuteerd tot een minder gevaarlijke variant, maar mensen met een zwakke gezondheid willen het toch niet oplopen. Net als griep, maakt het de één meer ziek dan de ander. Je moet blijven zorgen voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Die heb je nodig voor weerstand tegen allerlei ziekten, niet alleen corona virussen.

De jaarlijks bedel actie Serious Request blijkt 2 besmette mensen samen met iemand opgesloten te hebben die ondanks de nabijheid van de twee licht verkouden corona patiënten nergens last van heeft en negatief getest is. De 2 zieken hebben erg milde symptomen, maar testten positief. In het glazen huis zijn ze te bekijken, op TV in Nederland te volgen. Zo ziet corona besmetting er nu uit.

Corona besmetting in het glazen huis
https://youtu.be/LX4ZBq5-Vrg

De video is door iemand verwijderd, hier een vervangende video:

https://youtu.be/afrh6AfgS9U
https://youtu.be/FsB29x-FcR8

Het einde van de pandemie maatregelen is nog niet in zicht.

Het digitale identiteitsbewijs met QR code die toegang geeft tot je persoonsgegevens en medisch dossier, was volgens de Nederlandse regering noodzakelijk vanwege de pandemie. Van het virus hebben we weinig meer te vrezen, de maatregelen hebben niets aan hun schadelijkheid verloren.

https://youtu.be/PvVaKFB65lw

Nog een keer terugkijkend naar de corona maatregelen zou je hopen dat iedereen wakker wordt uit die nachtmerrie en weer gewoon met elkaar kan omgaan. Dat de gebleken dictatoriale neigingen van politici en bestuurders getemd worden. Dat we nooit meer accepteren dat mensen behandeld worden zoals we nog maar kort geleden niet voor mogelijk hebben gehouden.

https://youtu.be/Qn4zsf-VmLA

Ik hoop op afschaffing van de censuur, die leugens en bedrog in stand houdt en echte wetenschappelijke ontwikkeling belemmert. Er wordt tegen geprotesteerd door het tonen van een blanco vel papier, als symbool voor de vrije informatie die is verboden.

In Rusland is het woord oorlog verboden. In de westerse wereld is vrijheid van informatie en meningsuiting verleden tijd. Video’s worden van het net gehaald. De gangbare media laten alleen informatie zien die de regeringen verspreid willen hebben. Nu weten we wat het gros van de journalistiek waard is.

Sociale media verbieden vermelding van ernstige gezondheidsrisico en gemelde schade ten gevolge van corona vaccinaties. Youtube wist nog steeds de video’s die daar melding van maken. Blokkeert kanalen die zich niet houden aan deze richtlijnen: https://support.google.com/youtube/answer/9891785

https://youtu.be/u0n-hUJM5n4

Hoewel de staatscontrole in China het verst is ontwikkeld en andere landen met de beperking van burgerrechten nog maar in het begin zijn van totale controle en onderdrukking, komt de Chinese bevolking in opstand. Wereldwijd zijn protesten gewelddadig onderdrukt. Informatie wordt nog overal gecensureerd. De westerse regeringen streven naar elektronische controle op de burgers, zoals die in China erg effectief was bij het onderdrukken van de bevolking. In Nederland verwierp het parlement de plannen voor de digitale identiteitsbewijzen met toegang tot alle persoonlijke, financiële en medische gegevens. Toch werd de Europese overeenkomst ook namens Nederland ondertekend. “Parlement? Ach, wat heb ik daar mee te maken”, zal Van Uffelen gedacht hebben.

Digitale ID doorgedrukt en parlement genegeerd
https://youtu.be/P6gBoX2Bke0

De laatste jaren heb ik dagelijks de officiële corona cijfers bijgehouden, die argument waren voor het beperken van de burgerlijke vrijheden die we in Europa gewend waren. Beoordeel zelf of die cijfers aantasting van burgerrechten rechtvaardigen. Bedenk welke belangen gediend worden door het belemmeren van medische informatie en het verbieden van effectieve en veilige medicatie. Onthou dat. Vergeet niet alles als er een stempas in de brievenbus komt. Mijn stem gaat in ieder geval nooit meer naar de partijen die nu de Nederlandse regering vormen.

Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan weer de corona cijfers vanaf begin tot 23 december 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “Als je kerst viert”

 1. Citaat: “Beoordeel zelf of die cijfers aantasting van burgerrechten rechtvaardigen.”

  Hier mijn oordeel:

  Goeie column. Geschreven met een nuchtere kijk op een chaotische wereld. Een wereld die wordt geregeerd door een globalistische elite die met hulp van Big Tech de wereldheerschappij in handen probeert te krijgen. Maak de mondiale bevolking bang voor virussen en criminaliteit dat alleen valt te bestrijden d.mv. digitale controle. China was daarvoor de ideale proeftuin vanwege de lange communistische dictatuur. Maar door extreme onderdrukking door coronalockdowns is bevolking eindelijk opgestaan. Met alle gevolgen van dien.

  Griepvirussen(waarvan corona er 1 is) bespringen de verzwakte immuunsystemen van mensen die lang van persoonlijke contacten waren onthouden. Ouderen en zwakke mensen gaan er alsnog onderdoor maar videobeelden en aantallen slachtoffers zijn zoals gewoonlijk nauwelijks bekend.

  Het nuchtere verstand van burgers uit de vrije democratische samenleving heeft inmiddels begrepen hoe de vork in de steel zit. Het doel van de elites is totale controle waarbij na onze gezondheid ons geld aan de beurt is. De uitrol van digitale valuta met programmeerbaar geld is in aantocht. Dat is een stap te ver voor de vrije westerse samenleving die begint in te zien dat we vrijheden inleveren voor zogenaamde veiligheid. Een langzaam proces waarbij de massa nog grotendeels moet ontwaken. We gaan het meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoe is het psychisch om te leven met een voortdurend wantrouwen tegen alles?
  Waarom als je het zo goed weet ben je zelf niet politiek actief?
  Ook jij bent alleen maar een internetroeptoeter.

  Like

  1. Als je politiek actief wilt zijn dien je je voor je eigen geloofwaardigheid aan feiten te houden en niet anoniem te opereren.
   Wat ik in dit blog lees heeft, en het spijt me dat te moeten constateren, een hoog ON-gehalte, waar ook regelmatig een loopje genomen wordt met de waarheid. Laat het dus maar anoniem blijven, niet iedereen is weg van de geur van vlierbloesem.

   Like

   1. Hoe iemand actief wil zijn is ieders vrije keuze, Willem.
    Als je hier niet wil lezen, dan verplicht niemand je.
    Maar als je beweert dat hier onwaarheden staan, dan heeft niemand er iets aan zolang je de fouten niet corrigeert met jouw kennis. Dus vertel wat hier onwaar is en hoe volgens jou de waarheid luidt, Willem.

    Like

   2. Citaat: “…een loopje genomen wordt met de waarheid…”

    “Waarheidsverkondigers” zijn vaak de mensen die zich veilig wanen onder een “toezichthoudende” overheid, zoals wij die hebben in NL. Een verzorgingsstaat met onnoemelijk veel wet- en regelgeving. Dat geeft enorme regeldrang bij een bureaucratische overheid die ook nog eens is gebonden aan de regeldruk vanuit Brussel.

    Mag ik het vreemd vinden dat zoveel mensen de kritische minderheid weg zetten als mensen die een loopje nemen met de waarheid? Wat is dan de waarheid? Dat is m.i. meestal de mening van mensen die geloven in de oprechtheid van onze overheid. Veel mensen zijn snel vergeten hoeveel er gejokkebrokt wordt door onze regenten die idiote maatregelen instellen om boeren en burgers klein te krijgen. Met als inzet gevaarlijke virussen en de opwarming het klimaat. Naar mijn mening klopt dit niet. Misschien wordt dat ooit een waarheid als de harde feiten gaandeweg uit objectief onderzoek boven tafel komen en uiteindelijk als ondeugdelijk worden vastgesteld. Ik stel dus de ingestelde overheidsmaatregelen ter discussie.

    Mensen die zich verdiepen in achtergronden komen vaak tot andere conclusies samen met onafhankelijke wetenschappers van wie het tegengeluid wordt gecensureerd omdat het niet past in het narratief van de regering, c.q. overheid. Waar ligt dan de waarheid? De leugens van ministers die de binding met hun kiezers zijn kwijt geraakt? De echte waarheid ligt vaak ergens in het midden als partijen van mening verschillen. Een afwijkende mening is niet altijd een waarheid, mits kan worden aangetoond.

    Op sociale media zijn de verkondigers van de waarheid meestal mensen die geloven in de beteugelende maatregelen van de regering die ons moeten beschermen tegen gevaren van buitenaf, die op bepaald moment omslaan naar gevaren van binnenuit. Beschermen wordt dan onderdrukken. Het is helaas waar(of is het een feit?) dat veel democratische regeringen aan het einde van hoogconjunctuur vervallen in een technocratische dictatuur. De EU met ongekozen regenten is een goed voorbeeld. En het is een feit(en misschien wel de waarheid) dat in een tijd van afnemende welvaart mensen gaan inzien dat de regering niet altijd de waarheid spreekt.

    Geliked door 1 persoon

   3. Of net als Minister Kaag feiten achter te houden bedoel je dat ? nevenfuncties en daarover zwijgen en dan andere kamerleden wel aanpakken om dit feit. Als je je verdiept in WOB verslagen dan ga je verbaasd worden. De Leugen Regeert.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: