Als je kerst viert

moet je dan nog aan corona denken?
(update)

Dagelijkse Corona Updates Nederland
van 1 juli 2020 tot 31 december 2021

Corona data 2020 en 2021: Pagina

Deze cijfers betreffen alleen Nederlands ingezetenen waarvan de besmetting met het SARS-CoV-2 virus door een laboratoriumtest is bevestigd, sinds het einde van de eerste corona lock-down in Nederland.

# De “intelligente lock-down” begon in Nederland op 12 maart 2020 en eindigde 1 juli 2020. Op overtreding stond een boete van €390,- en betrokkene kreeg een strafblad. Totdat de minister van justitie de regels zelf overtrad. Daarna werd de boete verlaagd naar €95,- zonder strafblad.

Corona data vanaf begin 2020: Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates 26 januari 2020

 Bronnen 

 Elke vastgestelde SARS-CoV-2 virus besmetting wordt in Nederland verplicht doorgegeven aan de lokale GGD, die de data weer aan het RIVM doorgeeft. Het RIVM maakt de cijfers meestal één maal per dag bekend aan de WHO en Johns Hopkins University & Medicine. Publicatie zal altijd enige vertraging hebben. 

 In Nederland worden gegevens over infectieziekten, ziekenhuisopnamen, Intensive Care plaatsing en overlijden verzameld en bekend gemaakt door zowel het RIVM als NICE. Deze cijfers wijken vaak af, omdat NICE de gegevens verzamelt voor de planning van zorg en opname in ziekenhuizen. Het tijdstip dat iemand via NICE wordt aangemeld kan verschillen van het tijdstip dat de melding is verwerkt en gepubliceerd door het RIVM. 

 Op 23 oktober 2020 werd het besmettingsaantal in Nederland anders samengesteld. Nu werden niet alleen de GGD meldingen geteld, maar het aantal samengesteld op basis van gegevens van het Nederlandse CBS, het ECDC, het LCPS, stichting NICE en het RIVM. Daardoor week het in Nederland gepubliceerde aantal 10.004 besmettingen af van de 9996 nieuwe besmettingen die internationaal werd gemeld. 

 De volgende dag werden via de gangbare route 8651 nieuwe besmettingen gemeld + 55 doden voor 24 oktober 2020. Maar via de Nederlandse media werd gemeld dat de aantallen hoger waren, maar door technische problemen niet doorgemeld konden worden. Sindsdien is er telkens verschil tussen wat Nederland meldt aan Nederlanders en wat wordt doorgegeven via WHO en Johns Hopkins. Het is mij niet bekend waarom dit verschil er is, maar op de website https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers worden de cijfers achteraf in de grafieken aangepast aan wat via de WHO en Johns Hopkins werd bekendgemaakt.

Gegevens worden door de landen elk op hun eigen wijze verzameld en doorgegeven. Ik gebruik de gegevens zoals ze zijn gepubliceerd door WHO en Johns Hopkins.

 Nieuwe aantallen voor Nederland worden gepubliceerd op https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers en kennelijk worden andere cijfers doorgegeven via de WHO en Johns Hopkins University die het verwerkt in statistieken en wereldkaarten. 
 Actuele Nederlandse cijfers waren tot voor kort te lezen op https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ 

 Het internet is een vluchtig medium. Vaak worden gegevens bijgewerkt, waarbij oude data verloren gaan. Beleid wordt bijgesteld, waarna oude publicaties worden vervangen door nieuwe. Ook worden publicaties die afwijken van wat gangbaar of toegestaan is, vaak verwijderd. De historie van SARS-CoV-2 virus besmettingen, ziekte, overlijden en beleid, is nog te vinden op websites zoals https://vlierbloesem.wordpress.com die dit sinds begin 2020 bijhielden en publiceerden. Helaas zijn soms de oorspronkelijke bronnen, zoals overheidspublicaties en Chinese vlogs, voor een deel gewist door de plaatsers zelf, of gesneuveld door censuur. De links zullen dan niet meer werken. 

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

13 gedachten over “Als je kerst viert”

 1. Citaat: “Beoordeel zelf of die cijfers aantasting van burgerrechten rechtvaardigen.”

  Hier mijn oordeel:

  Goeie column. Geschreven met een nuchtere kijk op een chaotische wereld. Een wereld die wordt geregeerd door een globalistische elite die met hulp van Big Tech de wereldheerschappij in handen probeert te krijgen. Maak de mondiale bevolking bang voor virussen en criminaliteit dat alleen valt te bestrijden d.mv. digitale controle. China was daarvoor de ideale proeftuin vanwege de lange communistische dictatuur. Maar door extreme onderdrukking door coronalockdowns is bevolking eindelijk opgestaan. Met alle gevolgen van dien.

  Griepvirussen(waarvan corona er 1 is) bespringen de verzwakte immuunsystemen van mensen die lang van persoonlijke contacten waren onthouden. Ouderen en zwakke mensen gaan er alsnog onderdoor maar videobeelden en aantallen slachtoffers zijn zoals gewoonlijk nauwelijks bekend.

  Het nuchtere verstand van burgers uit de vrije democratische samenleving heeft inmiddels begrepen hoe de vork in de steel zit. Het doel van de elites is totale controle waarbij na onze gezondheid ons geld aan de beurt is. De uitrol van digitale valuta met programmeerbaar geld is in aantocht. Dat is een stap te ver voor de vrije westerse samenleving die begint in te zien dat we vrijheden inleveren voor zogenaamde veiligheid. Een langzaam proces waarbij de massa nog grotendeels moet ontwaken. We gaan het meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoe is het psychisch om te leven met een voortdurend wantrouwen tegen alles?
  Waarom als je het zo goed weet ben je zelf niet politiek actief?
  Ook jij bent alleen maar een internetroeptoeter.

  Like

  1. Als je politiek actief wilt zijn dien je je voor je eigen geloofwaardigheid aan feiten te houden en niet anoniem te opereren.
   Wat ik in dit blog lees heeft, en het spijt me dat te moeten constateren, een hoog ON-gehalte, waar ook regelmatig een loopje genomen wordt met de waarheid. Laat het dus maar anoniem blijven, niet iedereen is weg van de geur van vlierbloesem.

   Like

   1. Hoe iemand actief wil zijn is ieders vrije keuze, Willem.
    Als je hier niet wil lezen, dan verplicht niemand je.
    Maar als je beweert dat hier onwaarheden staan, dan heeft niemand er iets aan zolang je de fouten niet corrigeert met jouw kennis. Dus vertel wat hier onwaar is en hoe volgens jou de waarheid luidt, Willem.

    Like

   2. Citaat: “…een loopje genomen wordt met de waarheid…”

    “Waarheidsverkondigers” zijn vaak de mensen die zich veilig wanen onder een “toezichthoudende” overheid, zoals wij die hebben in NL. Een verzorgingsstaat met onnoemelijk veel wet- en regelgeving. Dat geeft enorme regeldrang bij een bureaucratische overheid die ook nog eens is gebonden aan de regeldruk vanuit Brussel.

    Mag ik het vreemd vinden dat zoveel mensen de kritische minderheid weg zetten als mensen die een loopje nemen met de waarheid? Wat is dan de waarheid? Dat is m.i. meestal de mening van mensen die geloven in de oprechtheid van onze overheid. Veel mensen zijn snel vergeten hoeveel er gejokkebrokt wordt door onze regenten die idiote maatregelen instellen om boeren en burgers klein te krijgen. Met als inzet gevaarlijke virussen en de opwarming het klimaat. Naar mijn mening klopt dit niet. Misschien wordt dat ooit een waarheid als de harde feiten gaandeweg uit objectief onderzoek boven tafel komen en uiteindelijk als ondeugdelijk worden vastgesteld. Ik stel dus de ingestelde overheidsmaatregelen ter discussie.

    Mensen die zich verdiepen in achtergronden komen vaak tot andere conclusies samen met onafhankelijke wetenschappers van wie het tegengeluid wordt gecensureerd omdat het niet past in het narratief van de regering, c.q. overheid. Waar ligt dan de waarheid? De leugens van ministers die de binding met hun kiezers zijn kwijt geraakt? De echte waarheid ligt vaak ergens in het midden als partijen van mening verschillen. Een afwijkende mening is niet altijd een waarheid, mits kan worden aangetoond.

    Op sociale media zijn de verkondigers van de waarheid meestal mensen die geloven in de beteugelende maatregelen van de regering die ons moeten beschermen tegen gevaren van buitenaf, die op bepaald moment omslaan naar gevaren van binnenuit. Beschermen wordt dan onderdrukken. Het is helaas waar(of is het een feit?) dat veel democratische regeringen aan het einde van hoogconjunctuur vervallen in een technocratische dictatuur. De EU met ongekozen regenten is een goed voorbeeld. En het is een feit(en misschien wel de waarheid) dat in een tijd van afnemende welvaart mensen gaan inzien dat de regering niet altijd de waarheid spreekt.

    Geliked door 1 persoon

   3. Of net als Minister Kaag feiten achter te houden bedoel je dat ? nevenfuncties en daarover zwijgen en dan andere kamerleden wel aanpakken om dit feit. Als je je verdiept in WOB verslagen dan ga je verbaasd worden. De Leugen Regeert.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: