Corona XBB 1.5

besmet met Omicron XBB 1.5.

Corona data update tot 14 januari 2023

Ik was ziek.

Echt ziek moet ik het misschien niet noemen. Vrijdag de 13e januari 2023 ging de plaatsing van een blogtekst wat rommelig door ‘Brainfog’ zoals ze een bijwerking van de corona vaccinaties noemen, die ook bij een corona besmetting kan optreden. Het stekeltjes virus kan gaan klonteren waardoor de bloedtoevoer gestremd wordt, de stekeltjes van het corona vaccin doen het zelfde. Je lijkt normaal, maar je wordt een beetje wazig. Je denkt minder helder, maakt vergissingen, inschattingsfouten. Je kunt dan het beste thuis blijven en daar niets doen dat belangrijk of gevaarlijk zou kunnen zijn. Blijf in je stoel of je bed en doe rustig aan, zoals je dat ook vroeger met griep zou doen.

Binnenkort heeft iedereen er mee te maken. Gevaccineerd of niet, dat maakt niets meer uit. Ook als je al een eerdere corona variant hebt gehad. De nieuwste mutant kan iedereen opnieuw besmetten. Een nieuwe variant van de omicron corona familie besmet nu in snel tempo alle mensen.

Vooral in de USA is deze variant explosief aan het toenemen, terwijl alle voorgaande virus mutanten afnemen. Omicron XBB 1.5 is erg besmettelijk. Het gaat nu de hele wereld over. Weinig mensen zullen er aan ontsnappen. Mooie bijkomstigheid is, dat XBB 1.5 zorgt voor immuniteit tegen alle eerdere corona virus mutanten. De gevaarlijkste virussen worden verslagen door de besmettelijkste.

Echt bang hoef je niet te zijn. Je gaat er van niezen, je krijgt een loopneus, waterige oogjes en keelpijn. XBB 1.5 blijft in de bovenste luchtwegen zitten en heeft nog geen longontsteking veroorzaakt. Je wordt er (tijdelijk hoop ik) een beetje dom van. Dat overkwam me op vrijdag de dertiende. Er ging van alles mis. Als je daardoor de blogtekst van die dag hebt gemist, kun je nu even terug lezen. (blogtekst: Gestopt 13 januari 2023 )

Zo verliep mijn besmetting met Omicron XBB 1.5.
 • Op de 11e had ik contact met een besmet persoon.
 • Op de 12e was ik rillerig en koud met keelpijn en later op de dag een verstopte loopneus. Ik was te suf om op tijd aan een afspraak te denken met de ander die er ook te suf voor was en ondanks vermoeidheid niet kon slapen.
 • Op de 13e dacht ik aan die afspraak, maar die was zinloos geworden. Ik stuntelde met het plaatsen van mijn blogtekst, waardoor blogvolgers emails ontvingen met dode links, zodat de blogtekst werd gemist.
 • Ook de ander waarmee ik een afspraak had, was te suf en moe, deed van alles fout en we vonden het beter om thuis te blijven. Beter dan risico op ongelukken te lopen en elkaar over en weer te blijven besmetten. Ik nam vitamines zoals elke dag plus IVM tabletten.
 • De 14e herinnerde de ander mij aan de tabletjesm die ik was vergeten te nemen. Later op de dag ging het alweer beter.
 • De 15e was ik in de middag van de neusverkoudheid af. Mijn keel is nog wel geïrriteerd.

Vanwege de andere symptomen zouden we het vroeger een verkoudheid genoemd hebben. Nu is het besmetting met de nieuwste Corona variant. Ik hoop dat het stekeltjesvirus geen andere schade doet, want dat kun je natuurlijk pas achteraf vaststellen.

De gemelde symptomen in de UK zijn:

verstopte neus 57%
keelpijn, 57%
loopneus, 53%
hoofdpijn, 52%
hoesten zonder slijm, 50%
niezen, 50%
slijm ophoesten, 44%
schorre stem, 40%
spierpijn, 27%
reukverlies, 22%
vermoeidheid, 22%
veranderde reukwaarneming, 21%
duizeligheid, wazig hoofd, 19%
gezwollen hals lymfeklieren, 19%
oorpijn, 15%
kortademigheid, 16%
pijn of druk op de borst, 14%
piepende ademhaling, 12%
Koude rillingen, 12%

https://health-study.joinzoe.com/

https://youtube.com/shorts/SrkidJAytSU?feature=share

Eerst klonk mijn stem als een concert jonge muizen. Een heel nest, alle kleine schattige piepjes tegelijk. Vraag me niet hoe dat kan. Gelukkig leef ik niet in de tijd van de heksenvervolging, want indertijd was een multivocale stem bewijs genoeg om op de brandstapel te komen.

Vanmorgen was ik zo schor als een kettingzaag.
Ik zag een beetje wazig, door de tranen in mijn ogen.
Ik rook helemaal niks meer, want mijn neus zat dicht.

In de middag was die mist opgetrokken.

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/healthandsocialcare/conditionsanddiseases/articles/coronaviruscovid19latestinsights/infections

Lockdowns en andere zware maatregelen helpen tegen deze variant niets. Het beste middel is een vitamine booster om je weerstand op peil te houden. Dan blijf je niet lang ziek.

Voor een snotneus kun je een pak zacht toiletpapier kopen. Want zakdoeken zijn al heel snel op. Vochtverlies door niezen en loopneus kun je aanvullen door water te drinken, of ander vocht dat je lekker vindt.

De Chinese Covid maatregelen zijn al weer een tijdje afgeschaft, maar door de vele en langdurige lockdowns hebben mensen daar weinig voorraad in huis, dus een simpel medicijn tegen keelpijn en hoofdpijn hebben ze niet meer in huis. Er staan nu lange rijen klanten voor de winkels en de medische hulpverlening die dit soort middelen verstrekt.

https://youtu.be/PvVaKFB65lw

Overheidsoptreden zoals bovenstaand heeft natuurlijk nog nooit iets positiefs aan de volksgezondheid bijgedragen.

De werking van de MRNA vaccins wordt langzamerhand duidelijker. Voor echt onderzoek naar veiligheid en effectiviteit was geen tijd en naar achteraf blijkt ook geen interesse. Inzicht in de werking ontbrak. Steeds meer blijkt dat de hele wereldbevolking is gebruikt voor een medisch experiment.

https://youtu.be/yMyERFBdB4E

Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 14 januari 2023 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Corona XBB 1.5”

 1. Tot nu toe heb ik direct IVM genomen als ik in contact was geweest met iemand die snotterig was. Ik ben niet ziek geworden. Maar nu heb ik het even laten komen. Iedereen zal met een coronavirus besmet worden en deze geeft weerstand en is zelf ongevaarlijk. Ik heb de snotterigheid laten komen en heb toen toch IVM genomen, want het hoefde voor mij niet door te zetten. Vitamines neem ik sinds corona dagelijks.
  Mijn enige zorg is de schade die het stekel eiwit kan doen.

  Like

 2. Sinds vorige week woensdag is er bij ons iets aan de gang. Partner begon met schor, daarna vooral veel hoesten en verkouden, vage keelpijn en hoofdpijn, ik volgde 3 dagen later. Getest en geen corona. Dinsdag werd ik wakker met oorontsteking en hij met oogontsteking, zijn onze persoonlijke kwetsbare plekken altijd. Na tel consult kregen we beiden druppels Echt ziek waren we niet alleen moe. Partner is er wel weer overheen maar ik blijf door het hoesten droge en zere keel houden en heel veel hoesten en slijm in luchtpijp. Overal pijn door het voortdurende hoesten ook.
  Maar zal wel weer overgaan, half Nederland tobt ermee.
  Mijn fysiotherapeute vertelde ook over de brainfog bij Coronabesmetting, hoe ze het wekelijkse boodschappenlijst moest samenstellen had ze geen idee hoe te doen. Duurde 2 dagen toen was alles weer klaar

  Geliked door 1 persoon

 3. Na in oktober een flinke griep te hebben gehad gecombineerd met bronchitus waardoor ik ruim 3 en een halve week goed ziek was, ben ik nog steeds verkouden, mijn linkeroor dat bijna 2 maanden dichtzat is gelukkig weer open. Toen ik ziek werd in oktober nam ik een zelftest omdat ik anders niet naar de huisarts mocht, maar het was geen corona. Maar als ik me nu elke keer dat ik verkouden ben moet gaan testen dan kan ik dat elke week wel gaan doen. Nou daar pas ik voor, niet in de laatste plaats omdat dat dan ook een duur grapje word, maar ook omdat het niets toevoegt , en niet te ziek om te gaan werken , bij ons word verwacht dat als je geen griep hebt dat je gewoon moet komen werken corona of niet, als je maar afstand houd en een mondkapje draagt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Bij geen koorts ga ik er zelf ook wel vanuit dat het geen griep is. Maar van een forse verkoudheid kan je best goed gammel zijn en dan wordt werken ook lastig. Vooral het constante hoesten en bij behorende pijntjes die je daardoor overal ontwikkeld zijn zo vervelend en houden ons ook uit de slaap.

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt, zeker in mijn werk in de schoonmaak wat al vermoeiend is als je fit bent zeker op mijn leeftijd, maar daar heeft mijn werkgever geen begrip voor. Invallers zijn er niet bepaald in voldoende mate, dus de druk om aan het werk te blijven is groot. Maar anders dan andere jaren liet ik me daar tijdens mijn ziekzijn niet door opjagen en ben thuisgebleven tot ik me weer goed voelde.

     Geliked door 2 people

  1. Als de huidige corona versie niet gevaarlijk is, dan heeft een test ook geen zin. Voor een corona patiënt wordt ook niks gedaan totdat die echt in ademnood komt. Je moet gewoon thuis blijven tot het over is. De middelen die ik neem worden ook niet door de dokter voorgeschreven. In de USA mogen artsen zelfs geen vitamine C meer voorschrijven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: