Corona update 31-1-23

Meer ongevaccineerde bejaarden ?

Bejaarden en mensen met een zwakke gezondheid werden in de meeste landen als eerste gevaccineerd tegen de corona virusvarianten. Het vaccinatie percentage was al snel hoog onder die groep kwetsbaren.

Na de meest kwetsbaren volgden jongere en gezonde mensen. Eerst 2 vaccinaties, daarna volgden nog ‘booster’ prikken. De aantallen toegediende vaccinaties stegen snel en werden regelmatig gepubliceerd.

Niet iedereen nam een tweede prik. Sommigen werden na vaccinatie ziek. Wie niet beide prikken had genomen gold als ‘niet volledig gevaccineerd’ en kreeg geen corona toegangsbewijs. Deze mensen werden uitgesloten van vele openbare gelegenheden, evenals ongevaccineerden. Ziek worden van een eerste of tweede vaccinatie is een legitieme reden om geen tweede of derde prik te nemen. Bezwaar tegen het experimentele karakter en de versnelde goedkeuring zou dat eveneens moeten zijn. Het totale aantal coronaprikken werd in Nederland hoog.

Nu wordt de vaccinatieleeftijd steeds lager en tegelijkertijd groeit het aantal ongevaccineerde bejaarden. Een deel van de gevaccineerden is gestorven, wat merkbaar is in de aantallen nog levende gevaccineerden. Maar ook draagt de gewijzigde definitie in de statistieken bij aan de achteruitgang van vaccinatiegraad in de hogere leeftijdsgroep.

Alle gevaccineerden die niet elke paar maanden een volgende boosterprik nemen, gelden nu voor de overheid als ongevaccineerd. Overheidsstatistieken geven niet langer inzicht in het aantal nooit gevaccineerden in ons land.

https://youtube.com/shorts/djHp16isJXY?feature=share

Nu worden er vragen gesteld over de noodzaak van corona vaccins. Hoe zinvol is het te vaccineren tegen uitgestorven virusmutanten?

https://youtube.com/shorts/-CCaJLR1zhQ?feature=share

Inmiddels is algemeen bekend dat de vaccins niet getest waren op het voorkomen van besmetting en dat gevaccineerden na besmetting ook het virus aan anderen kunnen doorgeven. De nieuwste corona vaccins zijn gebaseerd op 2 al uitgestorven virusvarianten. Bescherming tegen de huidige corona mutanten is er niet van te verwachten. Nu de vaccins zijn toegepast op een groot aantal mensen, worden ook de gemelde bijwerkingen bekend.

Zoals met de meeste medicinale stoffen, loopt niet iedereen het zelfde risico op bijwerkingen. Onderzoek naar die verschillen is van belang, omdat wereldwijd grote aantallen mensen gevaccineerd zijn. Er wordt al lange tijd gevraagd naar dit soort onderzoek, maar daar lijkt weinig interesse voor te zijn van regeringen en medicijn industrie. Het is bovendien lastig uit te voeren, vanwege de veranderende definitie van vaccinatiestatus.

Er worden in Nederland geen vaccinatiebewijzen meer gevraagd voor toegang tot openbare gelegenheden. Het digitale identiteitsbewijs wordt wel verder ontwikkeld voor andere toepassingen. Met corona heeft dat weinig te maken.

Bijna iedereen heeft nu al een besmetting met een corona variant doorlopen, soms zonder er iets van te merken, terwijl anderen er lang ziek van blijven. Ook van de vaccinaties merken veel mensen niets, terwijl er ook mensen zijn die daar echt ziek van worden. Lange termijn gevolgen van de besmetting en van vaccinatie zijn al wel onderzocht, maar dat gaat in veel landen moeizaam door gebrek aan medewerking van autoriteiten. Er worden meldingen gedaan van hogere sterfgetallen en ziekteverschijnselen die vóór de pandemie niet of minder voorkwamen.

https://youtube.com/shorts/SrkidJAytSU?feature=share

Helaas weten we niet waarom na afloop van de pandemie zo veel mensen aan andere oorzaken dan coronabesmetting blijven sterven. We weten niet waarom de één erg ziek wordt van een corona besmetting en de ander niet. We weten ook niet waarom sommige mensen ernstige bijwerkingen van de vaccins krijgen. Helaas wordt zelfs de vraag stellen door overheden niet op prijs gesteld. Ook de media staan de vraag nog niet toe. Gangbare journalistiek gaat het uit de weg en de sociale media censureren.

Het aantal corona doden daalt wereldwijd sterk. Het aantal mensen dat aan andere oorzaken sterft stijgt sterk. Wereldwijd en in alle leeftijden.

https://youtu.be/yMyERFBdB4E

Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 31 januari 2023 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

11 gedachten over “Corona update 31-1-23”

 1. Een andere mogelijkheid van de oversterfte is ook het niet op tijd kunnen behandelen van patiënten voor andere ziektes. De ziekenhuizen lagen bomvol met COVID-19 patiënten. Er was geen plek om bijvoorbeeld hartpatiënten te opereren want géén plek op de IC. Deze mensen hebben dus meer schade opgelopen dan wanneer ze eerder geholpen waren.
  Mijn neefje, werkzaam op de IC, ziet nu na 2jaar de “normale “ IC patiënten weer terug komen. Er is weer tijd en plek om te opereren. Én de rust is terug gekeerd op de afdeling. Niet meer 3 à 4 patiënten per dienst verzorgen en maar hopen dat alles goed gaat.

  Like

  1. Inderdaad, dat zal zeker een deel van die hogere aantallen sterfgevallen zijn.
   Tijdens corona zijn mensen te laat gediagnosticeerd, die niet meer geholpen kunnen worden.
   De gezondheidszorg was slecht door corona toegankelijk en vóór die tijd was er al te veel bezuinigd, waardoor er onvoldoende capaciteit was.

   Like

  1. Er wordt zeker wereldwijd serieus onderzoek gedaan naar oversterfte. Alleen (zoals gebruikelijk in de wetenschap) worden daar geen keiharde uitspraken over gedaan. Alles is op basis van waarschijnlijkheid en kan ook weer veranderen als de dataset verandert. Wereldwijd zie je vrijwel overal oversterfte, ook bij weinig gevaccineerde populaties. Historisch is er altijd forse oversterfte na een pandemie. Mogelijke oorzaken lijken vooral de uitgestelde sterfte van hoogbejaarden te zijn. Mijn bron? Dochter is modelleur bij een overheidsorganisatie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: