Oversterfte

Als meer mensen sterven dan gemiddeld over een aantal jaren werd gemeld, dan wordt het verschil tussen verwacht aantal doden en werkelijk aantal doden oversterfte genoemd. Een nieuwe dodelijke ziekte kan daarvan de oorzaak zijn.

Tijdens de corona pandemie stierven wereldwijd meer mensen dan in normale jaren. Ook in Nederland. In de statistieken bleek oversterfte. Nu is inmiddels het aantal coronadoden enorm gedaald. Besmettingen zijn er nog wel, maar de varianten van het corona virus die nu rondwaren blijken minder dodelijk voor mensen. De meeste doden stierven niet meer aan de gevolgen van een corona besmetting.

https://youtu.be/xNT-YNLhprw

Lange termijn effecten van besmetting met de huidige corona varianten kunnen nog niet bekend zijn, evenals de lange termijn effecten van vaccinatie, die zelfs nog niet bekend waren op moment dat de meeste inwoners van westerse landen met de corona vaccins werden ingespoten.

https://youtu.be/ku2Fv7xnL1o

Inmiddels komt het niet meer veel voor dat een corona besmetting op korte termijn tot ernstige ziekte en dood leidt. Of dat door de gebruikte vaccins veroorzaakt kan worden, kan nog niet gezegd worden. Er zijn statistische gegevens, maar medisch onderzoek naar de huidige hoge sterftecijfers is niet vrij beschikbaar. Censuur helpt niet bij het wetenschappelijk beschouwen van beschikbare gegevens.

https://youtu.be/4Gh_pisFPUE

Van een besmetting hoef je niet altijd iets te merken. In de ziekenhuizen wordt ook getest op corona besmetting als een patiënt voor iets heel anders is opgenomen. Dan kan iemand zonder corona symptomen na laboratorium onderzoek toch besmet blijken te zijn. Terwijl het risico van dood door coronabesmetting afneemt, blijft het oversterfte getal hoog. In Nederland en in andere landen. Het is een raadsel waardoor dat komt.

Als er weer een andere ziekte is die het hoge aantal sterfgevallen veroorzaakt, dan willen we dat allemaal weten.

https://youtu.be/av4Ej6om0WI

Er is altijd meer sterfte bij extreem weer. Hete zomers, koude winters, dan stijgen de dodentallen. Vooral mensen met een zwakke gezondheid sterven dan. In de statistieken is dat gegeven is al verwerkt. Bij de berekening van de gemiddelde sterfcijfers is de hogere zomer en winter sterfte al meegenomen. Oversterfte komt dus niet door warm of koud, droog of nat weer.

Bij hoge oversterfte is er iets anders aan de hand. Maar wat?

Als er een heel andere oorzaak is, dan zou ik dat willen weten, want zomaar dood gaan terwijl je dat had kunnen voorkomen als je de oorzaak had geweten, dat wil natuurlijk niemand. Maar hoe kom je daar achter? In het Nederlands parlement werden daar al vaak vragen over gesteld. Is er geen onderzoek naar de oorzaken van de huidige oversterfte?

https://youtu.be/6_UROv2PGfM

Niet alleen in Nederland is er grote oversterfte, in heel Europa doet dit zich voor en ook in andere werelddelen.

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20220916-1

https://youtu.be/bGZJfVR9-wo

Regeringen zijn niet erg bereid om onderzoek naar de geheimzinnige oorzaak van al die extra sterfgevallen bekend te maken. Er worden wel wat ideeën geopperd. Er zijn meer plotseling optredende hartkwalen bij mensen die eerder niets mankeerden. Er is meer trombose met fatale gevolgen. Er is meer onbehandelde kanker. Er is minder toegang tot gezondheidszorg geweest, door de lockdowns, de overbelasting van de zorginstellingen en bezuinigingen op gezondheidszorg. Maar hoe groot dat effect is blijft duister.

Het verbod om bepaalde doodsoorzaken en gezondheidsschade te vermelden helpt niet het inzicht in de oorzaken van ziekte en dood te verbeteren.

Ook aan het parlement van sommige landen wordt geen duidelijkheid gegeven.

https://youtu.be/MwXapOzcKzs
https://youtu.be/WjG3VoX3Ldk

Eigenlijk zou je na een pandemie verwachten dat er minder mensen sterven dan gemiddeld. De zwaksten zijn immers al overleden.

Niet alleen het dodencijfer blijft hoog, ook het aantal langdurig zieken stijgt, en het aantal ernstig zieke kinderen. Omdat niet duidelijk is waar de hoge kindersterfte vandaan komt, kunnen we ook niet weten hoe en of we dat kunnen stoppen.

https://youtu.be/Q9xbM5Db5-A

Het is jammer dat de regeringen van westerse landen, die zich hebben ingezet voor corona maatregelen, nu weigeren een goede evaluatie van het effect van beleid toe te staan. Zou dat wel gedaan zijn, dan zou dat de bestrijding van een volgende pandemie makkelijker maken. De corona vaccins waren helaas niet op effectiviteit getest voordat ze wereldwijd werden toegediend. Dat is jammer, maar de toename van langdurige ziekte en sterfgevallen betreffen geen coronadoden. Die zijn nu nog maar een kleine minderheid van het totale sterfgetal.

https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#variant-proportions

https://youtu.be/szUC8GpGJ4A

De kans op infectie blijkt toe te nemen na vaccinatie en boostering. Maar ook dat is geen verklaring voor de toegenomen aantallen doden. Want de vaccinaties verhogen besmettingskans met de huidige varianten, maar niet de kans op sterven aan die corona infecties.

https://youtu.be/76N3vlhYIEQ
https://youtu.be/Mz6WwJDHeXo

Het is jammer dat er zo veel informatie wordt verboden en gewist. Dat belemmert het leren van fouten en het overwegen van extra informatie. Nu er weer besmette Chinese reizigers op de luchthavens binnenkomen, zou een nieuwe besmettingsgolf kunnen volgen. Maar als die reizigers besmet zijn met de virusvariant die we hier al kennen, hebben we daarvan weinig te vrezen. Daarvan lopen de meesten van ons niet meer dan een verkoudheid op. Om dat in de gaten te houden wordt het rioolwater van luchthaven Schiphol onderzocht op mogelijke nieuwe mutanten. Als die reizende Chinezen weer een nieuwe variant ons land binnenbrengen, dan zal dat in dat rioolwater terechtkomen. Het rioolwater onderzoek kan dus waardevolle informatie opleveren.

https://youtu.be/9jMONZMuS2U

Wereldwijd zijn artsen vervolgd, ontslagen en hun bevoegdheid ontnomen, omdat ze mensen met een corona besmetting snel genoeg genazen om niet ernstig ziek te hoeven worden. Ze namen gelukkig wel de moeite om zo goed mogelijk te informeren over effectieve vroegmedicatie. Google helpt niet om die informatie te vinden.

https://vlierbloesem.wordpress.com/2021/11/11/corona-medicatie-2021/

Goede informatie is van groot belang om met een besmettelijke ziekte goed om te kunnen gaan. Daarom is censuur dodelijk. Je moet weten waar je aan toe bent om je te kunnen beschermen. Helaas hebben regeringen van vele landen samen met de media, vrije informatie belemmerd door censuur. Veel informatie is nog steeds verboden en wordt gewist. Youtube kanalen werden geblokkeerd en ook andere ‘sociale media’ hebben gezorgd voor éénzijdige informatie.

https://youtu.be/26zP0YhEdmg

Die hele pandemie en de huidige nasleep heeft soms het geheugen van mensen aangetast, maar ook de kunst van tussen de regels in lezen, luisteren en spreken aangescherpt.

Inmiddels zijn de percentage waarmee de sterfte is toegenomen, ten opzichte van wat verwacht nag worden over voorgaande jaren bekend:

Oversterfte per land
 • Canada 3%
 • Australia 9%
 • England 20%
 • Denmark 30%
 • Finland 9%
 • France 25%
 • Germany 43%
 • Hungary 11%
 • Ireland 20%
 • Netherlands 37%
 • Norway 28%
 • New Zealand 17%
 • Poland 21%
 • Portugal 6%
 • Romania – 4%
 • Scotland 13%
 • South Korea 18%
 • Slovakia 2%
 • Sweden 9%
 • Switzerland 12%
 • Taiwan 25%
 • United States 12%
https://youtu.be/u4Pi7DCSn2c

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Oversterfte”

   1. Ja, het is inderdaad heel goed mogelijk. Een aantal jaren geleden hebben onderzoekers in Rotterdam eens geklooid met het vogelgriepvirus om te kijken hoeveel mutaties het nodig heeft om gevaarlijk te worden voor de mens. Ze kwamen toen uit op 5 x mutatie op mutatie. Dus een volgend dodelijk virus ligt op de loer!

    Mijn neef werkt op de IC en hij geeft aan dat de oversterfte van jongere mensen vooral ligt aan het niet kunnen behandelen tijdens de Corona crises. Er was gewoon geen plek om iemand, die na een zware hartoperatie één nacht op de IC zou moeten blijven, op te nemen. Überhaupt iemand op te nemen.
    En wat de kleine kinderen betreft, die gingen niet naar de opvang waar ze normaal gesproken allerhande virussen zouden opdoen. Hun weerstand is dus minder/ anders ontwikkeld als van de kinderen die voor Corona naar de opvang gingen. Dit is iets wat de gewone burger domweg niet meekrijgt, want er wordt niet gecommuniceerd door wie dan ook!

    Maar de gevolgen van COVID-19 zijn voor iedereen nog een hele grote vraag. En ook hoe los je die op. Denk aan long- COVID!

    Like

    1. Dit dus. Ik heb negen maanden moeten wachten op een darmoperatie, wegens geen IC plek. Toen ik eindelijk geholpen werd zei de chirurg dat ik binnen enkele weken een geperforeerde darm zou hebben gehad. Ik was dus bijna die oversterfte, wegens zoiets sufs als endometriose.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: