Armoede bureaucratie

De muur waar nu ook de middenklasse tegenaan loopt.

Aan de onmogelijke eisen die de armoede bureaucratie stelt gaven de media jarenlang geen aandacht. Het parlement had weinig interesse en stemde die wetgeving er kritiekloos door. Pas nu de voormalige middenklasse er mee te maken krijgt, wordt het onderwerp interessant genoeg gevonden om er een uurtje TV mee te vullen.

Veel regelingen, alles moeten aanvragen en bewijzen, tegenstrijdige eisen, draconische strafmaatregelen. Nederland vond dat allemaal prima, omdat het werd toegepast op mensen die ze niet persoonlijk kenden. Wie in de bureaucratie verstrikt raakte zou het er wel naar gemaakt hebben. De mythe van rechtvaardige rechtspraak bleef in stand voor wie er niet mee te maken kreeg. Publieke en commerciële media gaven vooral aandacht aan fraude, corrigeerden zelden als het niet om fraude bleek te gaan, politieke partijen scoorden stemmen met een hetze tegen de armsten.

De middenklasse van Nederland kwam terecht in een wereld die ze niet kenden. Het bedrijf failliet, ontslag en wegvallen van inkomsten. Dankzij corona maatregelen, economische tegenvallers en effect van wanbeleid zijn Nederlanders in die molen van armoede, wetgeving, regelingen en straffen terechtgekomen. De armoedebureaucratie.

Deze documentaires hadden al jaren eerder gemaakt kunnen worden, als iemand interesse zou hebben gehad in de wet- en regelgeving die de armste landgenoten al lange tijd het leven onmogelijk maakt.

https://youtu.be/xg_N-7Me6hw

Ondanks de beloften van de politiek, om er nu aandacht aan te geven, is er weinig veranderd. Bekijk de documentaires over wat armoede betekent in Nederland en hoe de overheid mensen in nood verder de stront in drukt.

https://youtu.be/f5o58WoCoHo
https://youtu.be/O_BL4K5n1_k

Het effect van afgebroken arbeidsrecht en slechte wetgeving stuurt steeds meer werkende mensen de armoede in. Een beetje daarvan heb ik van dichtbij waargenomen. Je kunt er iets van lezen in mijn blog.

Lees ook:

https://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/financial-services/articles/financiele-gezondheid-nederland.html

https://www.scp.nl/actueel/nieuws/2023/03/07/aanzienlijke-verschillen-tussen-sociale-klassen-in-nederland

https://www.scp.nl/publicaties/publicaties/2021/10/07/verschil-in-nederland-2014-2020

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Armoede bureaucratie”

  1. 60% van de huishoudens kan niet meer rond komen, volgens een onderzoek van Deloitte. Een klein deel van de bevolking protesteert. Maar geen 60%. Ze ondergaan hun verarming. Bezuinigen of staan de deurwaarders te woord. Het aantal daklozen blijft stijgen.
   Er zal ergens een grens zijn, vermoed ik. Nu is er van revolte nog geen sprake. Niet op een schaal die iets kan veranderen.
   Binnenkort kan er weer gestemd worden. Ik verwacht wel een kleine verschuiving.

   Geliked door 1 persoon

 1. Armoede is blijkbaar alleen interresant voor tv als je er “leuk programma” over kunt maken zoals steenrijk/straatarm.
  Hopelijk begrijpt iedereen dat ik dit sascastisch bedoel.
  Andermans problemen als entertainment zogenaamd bedoeld om mensen te helpen. Een van de redenen dat ik niet vaak meer naar nederlandse zenders kijk.

  Geliked door 2 people

  1. Verschrikkelijk, dat soort programma’s.
   Ik kijk er ook niet meer naar.
   Dit was een betere documentaire en ik kwam die tegen op YouTube, dat het op TV was uitgezonden had ik anders ook niet ontdekt..

   Like

 2. De bureaucratie in Nederland is een langzaam verstikkend proces. De ambtenaren heerschappij wordt in stand gehouden door de enorme horde topambtenaren op de verschillende ministeries. Hoog opgeleide juristen en fiscalisten die beleidsmakers adviseren. Beleidsmakers die zijn aangesteld vanuit de politieke partijen waar we er momenteel teveel van hebben. Voor iedere minderheidsgroepering is wel een keer een partij opgericht die nieuwe regeltjes wist door te voeren. Daardoor is de ambtenarij uitgegroeid tot een enorm waterhoofd in onze economie en kost bakken met geld.

  Tel hierbij op de regelgeving die door de EU, de VN/WHO/IMF/ECB en andere globalistische organisaties wordt neergelegd bij de aangesloten landen. Hierdoor zijn democratische landen verworden tot bureaucratische technocratieën. Burgers hebben steeds minder in te brengen doordat ook maatregelen worden opgelegd vanuit de ideologische Agenda 2030 waarin staat dat we ons gedrag moeten veranderen omwille van het klimaat, het milieu, onze gezondheid, kortom het voortbestaan van de mensheid.

  Regels om ons te beschermen voor de “ondergang.” Het individu is niet meer belangrijk, deze moet zich aanpassen aan het collectief. Kortom, de angst regeert. “Dan is het toch fijn dat een grote overheid ons beschermt tegen onszelf?” Kortom, de armoede van het individu is ondergeschikt aan het collectief. We geraken in een tijd dat we onze naasten weer zelf moeten helpen. De verzorgingsstaat is in verval. Onze democratie is nu een technocratie en neigt naar een totalitaire dictatuur als we niet in opstand komen. Hoog tijd dat de massa wakker wordt.

  Like

  1. Er is niet alleen maar veel bureaucratie. Het is bureaucratie toegepast op mensen die het financieel toch al niet best hebben en het is bijna onmogelijk om aan alle regels te voldoen.
   Voor anderen gelden veel minder bureaucratische regels.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: