Aan de onmogelijke eisen die de armoede bureaucratie stelt gaven de media jarenlang geen aandacht. Het parlement had weinig interesse en stemde die wetgeving er kritiekloos door. Pas nu de voormalige middenklasse er mee te maken krijgt, wordt het onderwerp interessant genoeg gevonden om er een uurtje TV mee te vullen.
Veel regelingen, alles moeten aanvragen en bewijzen, tegenstrijdige eisen, draconische strafmaatregelen. Nederland vond dat allemaal prima, omdat het werd toegepast op mensen die ze niet persoonlijk kenden. Wie in de bureaucratie verstrikt raakte zou het er wel naar gemaakt hebben. De mythe van rechtvaardige rechtspraak bleef in stand voor wie er niet mee te maken kreeg. Publieke en commerciële media gaven vooral aandacht aan fraude, corrigeerden zelden als het niet om fraude bleek te gaan, politieke partijen scoorden stemmen met een hetze tegen de armsten.
De middenklasse van Nederland kwam terecht in een wereld die ze niet kenden. Het bedrijf failliet, ontslag en wegvallen van inkomsten. Dankzij corona maatregelen, economische tegenvallers en effect van wanbeleid zijn Nederlanders in die molen van armoede, wetgeving, regelingen en straffen terechtgekomen. De armoedebureaucratie.
Deze documentaires hadden al jaren eerder gemaakt kunnen worden, als iemand interesse zou hebben gehad in de wet- en regelgeving die de armste landgenoten al lange tijd het leven onmogelijk maakt.
Ondanks de beloften van de politiek, om er nu aandacht aan te geven, is er weinig veranderd. Bekijk de documentaires over wat armoede betekent in Nederland en hoe de overheid mensen in nood verder de stront in drukt.
Het effect van afgebroken arbeidsrecht en slechte wetgeving stuurt steeds meer werkende mensen de armoede in. Een beetje daarvan heb ik van dichtbij waargenomen. Je kunt er iets van lezen in mijn blog.
Lees ook:
https://www.scp.nl/publicaties/publicaties/2021/10/07/verschil-in-nederland-2014-2020
De nederlandse bevolking is talrijk maar verdeeld, dus geen revolutie op komst als het niet nog slechter gaat.
LikeLike
60% van de huishoudens kan niet meer rond komen, volgens een onderzoek van Deloitte. Een klein deel van de bevolking protesteert. Maar geen 60%. Ze ondergaan hun verarming. Bezuinigen of staan de deurwaarders te woord. Het aantal daklozen blijft stijgen.
Er zal ergens een grens zijn, vermoed ik. Nu is er van revolte nog geen sprake. Niet op een schaal die iets kan veranderen.
Binnenkort kan er weer gestemd worden. Ik verwacht wel een kleine verschuiving.
LikeGeliked door 1 persoon
Armoede is blijkbaar alleen interresant voor tv als je er “leuk programma” over kunt maken zoals steenrijk/straatarm.
Hopelijk begrijpt iedereen dat ik dit sascastisch bedoel.
Andermans problemen als entertainment zogenaamd bedoeld om mensen te helpen. Een van de redenen dat ik niet vaak meer naar nederlandse zenders kijk.
LikeGeliked door 2 people
Verschrikkelijk, dat soort programma’s.
Ik kijk er ook niet meer naar.
Dit was een betere documentaire en ik kwam die tegen op YouTube, dat het op TV was uitgezonden had ik anders ook niet ontdekt..
LikeLike
De bureaucratie in Nederland is een langzaam verstikkend proces. De ambtenaren heerschappij wordt in stand gehouden door de enorme horde topambtenaren op de verschillende ministeries. Hoog opgeleide juristen en fiscalisten die beleidsmakers adviseren. Beleidsmakers die zijn aangesteld vanuit de politieke partijen waar we er momenteel teveel van hebben. Voor iedere minderheidsgroepering is wel een keer een partij opgericht die nieuwe regeltjes wist door te voeren. Daardoor is de ambtenarij uitgegroeid tot een enorm waterhoofd in onze economie en kost bakken met geld.
Tel hierbij op de regelgeving die door de EU, de VN/WHO/IMF/ECB en andere globalistische organisaties wordt neergelegd bij de aangesloten landen. Hierdoor zijn democratische landen verworden tot bureaucratische technocratieën. Burgers hebben steeds minder in te brengen doordat ook maatregelen worden opgelegd vanuit de ideologische Agenda 2030 waarin staat dat we ons gedrag moeten veranderen omwille van het klimaat, het milieu, onze gezondheid, kortom het voortbestaan van de mensheid.
Regels om ons te beschermen voor de “ondergang.” Het individu is niet meer belangrijk, deze moet zich aanpassen aan het collectief. Kortom, de angst regeert. “Dan is het toch fijn dat een grote overheid ons beschermt tegen onszelf?” Kortom, de armoede van het individu is ondergeschikt aan het collectief. We geraken in een tijd dat we onze naasten weer zelf moeten helpen. De verzorgingsstaat is in verval. Onze democratie is nu een technocratie en neigt naar een totalitaire dictatuur als we niet in opstand komen. Hoog tijd dat de massa wakker wordt.
LikeLike
En wie gaat die opstand organiseren? Wat bereiken de boeren met hun acties?
LikeGeliked door 1 persoon
Er is niet alleen maar veel bureaucratie. Het is bureaucratie toegepast op mensen die het financieel toch al niet best hebben en het is bijna onmogelijk om aan alle regels te voldoen.
Voor anderen gelden veel minder bureaucratische regels.
LikeLike
Op Twitter geplaatst.
Bezorgde groet,
LikeLike
Dank je.
Zelf doe ik niet aan Twitter.
LikeLike