Corona update 22-3-23

vaccinatiegraad en sterfgetallen

Op 21 maart 2023 waren in Nederland kinderen van 12 jaar en ouder voor 26,9% gevaccineerd tegen corona, 18 jaar en ouder: 28,9%, 60 jaar en ouder: 60,7%.

Wie na de eerste 2 prikken niet alle extra booster prikken heeft genomen, geldt tegenwoordig in Nederland als ongevaccineerd.

Van 9 december 2022 tot 13 december 2022 stierven in Nederland voor het laatst 2 patiënten die met corona besmet bleken te zijn en via RIVM aan WHO en Johns Hopkins werden gemeld.

De keuze voor of tegen het nemen van het vaccin was in Nederland een persoonlijke beslissing. Het afwegen van de risico’s van het virus en het risico van een versneld toegelaten experimenteel vaccin. Wie niet ‘volledig gevaccineerd’ was kreeg geen corona toegangsbewijs en werd uitgesloten van vele openbare gelegenheden.

Ziek werden mensen van een besmetting, maar ook van een eerste of tweede vaccinatie en de booster prikken. De vraag naar evaluatie van de gezondheidsrisico’s van zowel de virusvarianten als de vaccins is er wereldwijd.

https://youtube.com/shorts/-CCaJLR1zhQ?feature=share

Nu is algemeen bekend dat de vaccins vooraf niet getest waren op het voorkomen van besmetting en dat gevaccineerden na besmetting ook het virus aan anderen kunnen doorgeven.

De nieuwste corona vaccins zijn gebaseerd op 2 al uitgestorven virusvarianten. Bescherming tegen de huidige corona mutanten is er niet van te verwachten.

Vaccinatiebewijzen worden in Nederland niet meer gevraagd voor toegang tot openbare gelegenheden. Het digitale identiteitsbewijs wordt wel verder ontwikkeld voor andere toepassingen. De digitale identiteit van Nederlands ingezetenen is gekoppeld aan medische en financiële gegevens, betrokkenheid bij organisaties, lidmaatschap van kerkgenootschap, politieke partij, vakbond, verenigingen en stichtingen, vervoermiddelen en biometrische gegevens.

Bijna iedereen heeft nu al een besmetting met een corona variant doorlopen, soms zonder er iets van te merken, terwijl anderen er lang ziek van blijven. Ook van de vaccinaties merken veel mensen niets, terwijl er ook mensen zijn die daar echt ziek van worden.

In landen met een hoge vaccinatiegraad sterven aan alle doodsoorzaken meer mensen dan op basis van sterftecijfers over voorgaande 6 jaren verwacht kon worden. Wat daarvan de oorzaak is kan moeilijk vastgesteld worden, omdat de overheden voor dat onderzoek noodzakelijke gegevens niet willen vrijgeven.

Behalve verhoogde sterfgetallen zijn er verhoogde aantallen van ziekteverschijnselen die vóór de pandemie niet of minder voorkwamen. Voor Nederland kan een mogelijke verklaring zijn, dat de Nederlandse regering voorafgaand aan de pandemie sterk bezuinigde op gezondheidszorg en dat is blijven doen tot op de huidige dag. Daardoor is niet voor iedereen noodzakelijke medische zorg toegankelijk. De bevolking moest meer betalen, maar kreeg minder zorg, vooral buiten de steden in het westen van het land.

Ook de censuur op medische informatie en wetenschappelijk onderzoek remde ontwikkeling van de medische wetenschappen en toegankelijkheid van medische zorg.

In een vóórpublicatie wordt samenhang van verhoogde sterfgetallen in Europa met de corona vaccinatiegraad beschreven. Een dergelijke publicatie is bedoeld om wetenschapsbeoefenaren uit te nodigen hun visie en commentaar te leveren op methode en bevindingen van het onderzoek.

Voor dit onderzoek zijn de officiële Europese gegevens van Eurostat gebruikt. Sterfte aan alle oorzaken (all-cause mortality) zijn per maand gedeeld door gegevens van die zelfde maand in de jaren van 2016 tot 2019.

In de publicatie wordt oversterfte in positieve waarden weergegeven. Ondersterfte wordt in negatieve waarden weergegeven.

Vaccinatie graad is het percentage van de totale bevolking per land, dat in week 52 van 2021 gevaccineerd was volgens het European Centre for Disease Prevention and Control. Voor Zwitserland, dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, zijn gegevens gebruikt van Our World in Data.

Sterftecijfers van 2023 zijn niet gebruikt, zodat geen effecten van meer dan gemiddelde energie armoede en ondervoeding zijn gemeten.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Western Norway University of Applied Sciences. De voorlopige conclusie is, dat er samenhang is tussen vaccinatiegraad en oversterfte.

In Nederland sterven nu 15.000 mensen per jaar meer dan verwacht kan worden op basis van de gemiddelde sterftecijfers in 6 voorgaande jaren.

https://youtu.be/6iUa7FTg16s

Officiële Nederlandse corona cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 21 maart 2023 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Corona update 22-3-23”

  1. Ja, we hadden al een apenpokkenvirus, nu weer een schimmel.
   Vervelend dat er ook echte ziekmakers bestaan, die werkelijk een bedreiging kunnen vormen.
   Denk aan het sprookje van de jongen die voor de grap riep dat er een wolf was. Engelstaligen noemen het risico van vals alarm ‘crywolf’.
   Voor ons is het moeilijk om te weten wanneer er echt iets dreigt, en wanneer er gewaarschuwd wordt omdat het helpt ons te manipuleren.

   Like

  2. Die mogelijkheid zit er in. Maar of we er in mee moeten gaan…..? Er zijn al eeuwen lang verschrikkelijke ziekten geweest en altijd blijven de sterksten overleven…!

   Like

   1. Maar altijd is er nog de vraag of het de leeftijd of gezondheid is, die mensen aan een ziekte laat sterven, of dat beleid een belangrijke invloed heeft.

    Tijdens de corona golf werden besmette mensen naar verzorgingshuizen gestuurd om daar te sterven. Personeel en bewoners van de verzorgingshuizen werden besmet. Hoe zou dat toch komen?

    Aan de Spaanse griep gingen vooral jonge gezonde mensen dood. De Spaanse griep brak uit terwijl er grote aantallen jonge mannen in het leger moesten en gezamenlijk vervoerd werden. Dat kan ook een belangrijke invloed hebben gehad op de besmettingsaantallen onder die groep.

    Ook in die tijd was er censuur die goede informatie belemmerde. Nog steeds zijn sommige gegevens uit die tijd niet te achterhalen.

    Geliked door 1 persoon

    1. En werden artsen die hun patienten, op basis van hun eigen ervaring, bespot, beboet en gedreigd. Nu “heerst” er schurft en is hetzelfde medicijn ineens geen paardenmiddel meer…

     Like

     1. Eigenlijk wist elke arts dat het middel allang op mensen werd toegepast. Maar bijna geen van hen was zo dapper om dat uit te spreken. Nu weten we hoe serieus we de medische stand moeten nemen.
      Van politici wisten we dat allang.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: