Corona update 22-3-23

vaccinatiegraad en sterfgetallen

Dagelijkse Corona Updates Nederland
van 1 juli 2020 tot 31 december 2021

Corona data 2020 en 2021: Pagina

Deze cijfers betreffen alleen Nederlands ingezetenen waarvan de besmetting met het SARS-CoV-2 virus door een laboratoriumtest is bevestigd, sinds het einde van de eerste corona lock-down in Nederland.

# De “intelligente lock-down” begon in Nederland op 12 maart 2020 en eindigde 1 juli 2020. Op overtreding stond een boete van €390,- en betrokkene kreeg een strafblad. Totdat de minister van justitie de regels zelf overtrad. Daarna werd de boete verlaagd naar €95,- zonder strafblad.

Corona data vanaf begin 2020: Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates 26 januari 2020

 Bronnen 

 Elke vastgestelde SARS-CoV-2 virus besmetting wordt in Nederland verplicht doorgegeven aan de lokale GGD, die de data weer aan het RIVM doorgeeft. Het RIVM maakt de cijfers meestal één maal per dag bekend aan de WHO en Johns Hopkins University & Medicine. Publicatie zal altijd enige vertraging hebben. 

 In Nederland worden gegevens over infectieziekten, ziekenhuisopnamen, Intensive Care plaatsing en overlijden verzameld en bekend gemaakt door zowel het RIVM als NICE. Deze cijfers wijken vaak af, omdat NICE de gegevens verzamelt voor de planning van zorg en opname in ziekenhuizen. Het tijdstip dat iemand via NICE wordt aangemeld kan verschillen van het tijdstip dat de melding is verwerkt en gepubliceerd door het RIVM. 

 Op 23 oktober 2020 werd het besmettingsaantal in Nederland anders samengesteld. Nu werden niet alleen de GGD meldingen geteld, maar het aantal samengesteld op basis van gegevens van het Nederlandse CBS, het ECDC, het LCPS, stichting NICE en het RIVM. Daardoor week het in Nederland gepubliceerde aantal 10.004 besmettingen af van de 9996 nieuwe besmettingen die internationaal werd gemeld. 

 De volgende dag werden via de gangbare route 8651 nieuwe besmettingen gemeld + 55 doden voor 24 oktober 2020.  Maar via de Nederlandse media werd gemeld dat de aantallen hoger waren, maar door technische problemen niet doorgemeld konden worden. Sindsdien is er telkens verschil tussen wat Nederland meldt aan Nederlanders en wat wordt doorgegeven via WHO en Johns Hopkins. Het is mij niet bekend waarom dit verschil er is, maar op de website https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers worden de cijfers achteraf in de grafieken aangepast aan wat via de WHO en Johns Hopkins werd bekendgemaakt.

Gegevens worden door de landen elk op hun eigen wijze verzameld en doorgegeven. Ik gebruik de gegevens zoals ze zijn gepubliceerd door WHO en Johns Hopkins.

 Nieuwe aantallen voor Nederland worden gepubliceerd op  https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers en kennelijk worden andere cijfers doorgegeven via de WHO en Johns Hopkins University die het verwerkt in statistieken en wereldkaarten. 
 Actuele Nederlandse cijfers waren tot voor kort te lezen op  https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ 

 Het internet is een vluchtig medium. Vaak worden gegevens bijgewerkt, waarbij oude data verloren gaan. Beleid wordt bijgesteld, waarna oude publicaties worden vervangen door nieuwe. Ook worden publicaties die afwijken van wat gangbaar of toegestaan is, vaak verwijderd. De historie van SARS-CoV-2 virus besmettingen, ziekte, overlijden en beleid, is nog te vinden op websites zoals https://vlierbloesem.wordpress.com die dit sinds begin 2020 bijhielden en publiceerden. Helaas zijn soms de oorspronkelijke bronnen, zoals overheidspublicaties en Chinese vlogs, voor een deel gewist door de plaatsers zelf, of gesneuveld door censuur. De links zullen dan niet meer werken.  

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “Corona update 22-3-23”

    1. Ja, we hadden al een apenpokkenvirus, nu weer een schimmel.
      Vervelend dat er ook echte ziekmakers bestaan, die werkelijk een bedreiging kunnen vormen.
      Denk aan het sprookje van de jongen die voor de grap riep dat er een wolf was. Engelstaligen noemen het risico van vals alarm ‘crywolf’.
      Voor ons is het moeilijk om te weten wanneer er echt iets dreigt, en wanneer er gewaarschuwd wordt omdat het helpt ons te manipuleren.

      Like

    2. Die mogelijkheid zit er in. Maar of we er in mee moeten gaan…..? Er zijn al eeuwen lang verschrikkelijke ziekten geweest en altijd blijven de sterksten overleven…!

      Like

      1. Maar altijd is er nog de vraag of het de leeftijd of gezondheid is, die mensen aan een ziekte laat sterven, of dat beleid een belangrijke invloed heeft.

        Tijdens de corona golf werden besmette mensen naar verzorgingshuizen gestuurd om daar te sterven. Personeel en bewoners van de verzorgingshuizen werden besmet. Hoe zou dat toch komen?

        Aan de Spaanse griep gingen vooral jonge gezonde mensen dood. De Spaanse griep brak uit terwijl er grote aantallen jonge mannen in het leger moesten en gezamenlijk vervoerd werden. Dat kan ook een belangrijke invloed hebben gehad op de besmettingsaantallen onder die groep.

        Ook in die tijd was er censuur die goede informatie belemmerde. Nog steeds zijn sommige gegevens uit die tijd niet te achterhalen.

        Geliked door 1 persoon

        1. En werden artsen die hun patienten, op basis van hun eigen ervaring, bespot, beboet en gedreigd. Nu “heerst” er schurft en is hetzelfde medicijn ineens geen paardenmiddel meer…

          Like

          1. Eigenlijk wist elke arts dat het middel allang op mensen werd toegepast. Maar bijna geen van hen was zo dapper om dat uit te spreken. Nu weten we hoe serieus we de medische stand moeten nemen.
            Van politici wisten we dat allang.

            Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

fotosintesi blog

testi e fotografie dell'autore

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

De Digitale Zevende Dag

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. En dus geen persoonlijke bijdragen meer via dit medium. In 2023 verzorgde ChatGPT een dagelijks Nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient en in 2024 worden automatisch op zondag hét beeld en dé uitspraken van de voorbije week gepubliceerd.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

het minimalistige leven

van een moeder van vier op het noorse platteland

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

PARADIJSVOGELS

Eenvoudig leven op het Deense platteland

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

ce qui me surprend chaque jour

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.