Aardappelschiller

Kenwood Chef Aardappelschiller

Veel gebruikt, handig en tijdbesparend. Wil ik niet missen.

Een kom met ruwe binnenkant, een aangedreven ruwe schijf en een spatdeksel. Er zijn verschillende uitvoeringen, met gelijke werking. De eerste had een aluminium kom met grof grit bekleed en een flexibele rubberen deksel. Daarna volgde een stevige plastic kom met grit en een deksel van flexibel plastic. Voor beide waren vernieuwingsetjes te koop met een zakje grit. Die zie ik nu niet meer, maar ik heb het ook nog nooit nodig gehad.

De nieuwste uitvoering bestaat uit transparant plastic dat aan de binnenzijde geruwd is. Die modellen zijn uitwisselbaar. Er is een kleine maat voor de Chef en voor de Major is een grote maat nodig.

De aardappelschiller is vooral handig voor kleine verse krieltjes en voor gewone kleine aardappels die lastig te schillen zijn. Het resultaat is mooier dan handgeschilde aardappelen.

Na 5 jaar gebruik is mijn deksel gescheurd door de vele opspringende aardappels. Zonder deksel springen de aardappels eruit. Een vervangend deksel is niet nieuw te koop. Ik gebruik sindsdien het deksel van een plastic emmertje, waarin ik een opening heb gemaakt voor de aandrijving van de schilschijf. Als het nodig is, kan ik gratis nieuwe deksels krijgen bij het frietkot of de slagerijafdeling van de supermarkt. Ze krijgen kruiden en sauzen aangeleverd in die emmertjes.

Na 20 jaar gebruik ik de aardappelschiller nog steeds vaak. Er is een beetje slijtage in het ruwe oppervlak, maar het werkt nog goed.

Handig en tijdbesparend. Wil ik niet missen.

Lees meer over Kenwood Chef en Major keukenmachine en hulpstukken