Rasp en snij molen

Kenwood Chef Rasp en snij molens

Op de Chef A701 gebruik ik een oud model langzame rasp dat aan de voorkant wordt aangedreven, waar ook de gehaktmolen wordt geplaatst. Het heeft trommeltjes met ronde raspen en snijmessen. Voor groenten niet het handigste, maar als nootmuskaatrasp gebruik ik het wel. Die van mij past alleen op de A701A, maar het zelfde ontwerp wordt ook nog met een aansluiting voor de nieuwste machines gemaakt.
Gebruik ik zelden maar wil ik toch niet missen.

Voor de Chef A901 heb ik een ander oud model, dat ook aan de voorkant wordt aangedreven, langzaam maar krachtig. Deze heeft snij en raspschijven zoals ook in de meeste foodprocessors wordt toegepast. Handig is de grote vulopening, waar een flink stuk kaas in past. Ook harde kaas raspen lukt hiermee. Dat gebruik ik vaak voor de pizza. Dit model past alleen op de A901 en wordt niet meer geleverd voor nieuwere machines. Ook voor de A701 werd dit model gemaakt, maar ze zijn niet uitwisselbaar.
Veel gebruikt, handig, tijdbesparend, onmisbaar.

Dan is er nog het snelle rasp en snij hulpstuk, dat alleen op de A901 past en ook nog wordt gemaakt voor de nieuwste machines. Het komt op de plek waar ook de blenderbeker gemonteerd wordt. Handig om snel veel groenten te snijden en direct op te vangen in de kom of pan van bijvoorbeeld in de Kenwood kCook. Of om een grote 2 liter weckpot te vullen, die met een ruime trechter achter de Chef staat. Meestal gebruik ik voor snijden en raspen toch een “gewone” foodprocessor die alles opvangt in de eigen gesloten kom en daardoor minder rommel maakt.
Handig en tijdbesparend.

Recepten:
Potten vol kleurig zuur
Salade van wortels en knollen
Bietensalade

Lees meer over Kenwood Chef en Major keukenmachine en hulpstukken